FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty
O, dobrze wiedzieć. Dzięki za info 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
O! MiłoMystery pisze:Dziś w TVP 2 o 23:25 koncert "The Best of Zbigniew Preisner:
"We wrześniu 2013 r. po dziesięcioletnim okresie rewitalizacji uroczyście otwarto podwoje Łódzkiej Wytwórni Filmowej. Z tej okazji został przygotowany koncert muzyki Zbigniewa Preisnera. W wydarzeniu wzięli udział soliści oraz orkiestra Filharmonii Łódzkiej pod dyr. Adama Klocka, a także Chór Filharmonii Częstochowskiej "Collegium Cantorum". Na koncert złożyło się 14 dzieł Zbigniewa Preisnera, m.in. utwory z filmów: "Dekalog", "Podwójne życie Weroniki", "Trzy kolory. Niebieski", "Skaza" i "Kiedy mężczyzna kocha kobietę""

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
hmmm
a kolega Templar to nie jest przypadkiem o 23.25 w domu, blisko przycisku REC

Świetny ten koncert! Żadnej gadaniny, same kawałki pokazują - tytuł i utwór
Piękna muzyka, choć z Preisnerem za wiele w życiu nie miałem do czynienia
Świetne partie na harfę!!! Fajnie by było, gdyby to gdzieś było nagrane...
PS. Sędziwa sopranistka (Elżbieta Towarnicka) wypadła re-we-la-cyj-nie! A wykonanie Lacrimosy też super
No ale kto miałby śpiewać kawałki Preisnera, jak nie ona? 

PS. Sędziwa sopranistka (Elżbieta Towarnicka) wypadła re-we-la-cyj-nie! A wykonanie Lacrimosy też super

Następnym razem puść PW, bo dopiero teraz wlazłem na forumkiedyśgrześ pisze:hmmma kolega Templar to nie jest przypadkiem o 23.25 w domu, blisko przycisku REC
![]()

Za tydzień o tej samej porze jest inny koncert Preisnera - The Four Colours of Łódź:
Prawykonanie trzech utworów Zbigniewa Preisnera z projektu muzycznego "The Four Colours of Łódź", zrealizowanego na zakończenie dziesięcioletniej rewitalizacji Wytwórni Filmowej w Łodzi. W koncercie wezmą udział soliści, Orkiestra Filharmonii Łódzkiej i Chór Filharmonii Częstochowskiej "Collegium Cantorum".
To jest ten sam koncert, tylko jego druga część
Teraz pokazywali kawałki "the best of"z różnych filmów, ale miał być ten specjalny utwór (o tytule identycznym jak cały koncert) The Four Colors of Łódź i zastanawiałem się, czemu go wczoraj nie było, a okazuje się, że nie zaginął w akcji
Jestem ciekaw co to będzie, jak muzycznie Preisner zaprezentuje to miasto i czy to będzie po prostu tradycyjne przedstawienie czterech kultur czy jeszcze coś innego. A jak cztery kultury, to w jaki sposób je odwzoruje
Chyba zacznę do filharmonii chodzić, bo muzyków mamy fantastycznych (harfistka!).

Przypominam o dzisiejszej retransmisji drugiej części koncertu
http://cjg.gazeta.pl/CJG_Lodz/1,104404, ... LokLodzTxt

- Wojteł
- John Williams
Templarowi na priwie lepiej przypomnij, coby dla potomności utrwalił 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Nikt nic nie wspomniał, a tu już na początku grudnia karnety na przyszły FMF sprzedawali, no i tego samego dnia wszystkie sprzedali
A ja dopiero teraz zajrzałem na ich stronę i to zobaczyłem, mam nadzieję, że jeszcze jakieś tam będą mieli bliżej samego festiwalu. A no i przy okazji wspomnieli, że FMF będzie jakoś w sierpniu/wrześniu.

o ile się hala budowana nie zawali i o ile ją dopuszczą do użytku 

NO CD = NO SALE
No to kochani, mam niusa
Wyobraźcie sobie koncert Desplata w wykonaniu LSO
11 grudnia, ceny biletów całkiem przyzwoite
Chyba mam na co odkładać!!!
http://lso.co.uk/lso-on-film-the-music- ... re-desplat
Szykuje się mega desplatowski rok!

Wyobraźcie sobie koncert Desplata w wykonaniu LSO

Chyba mam na co odkładać!!!
http://lso.co.uk/lso-on-film-the-music- ... re-desplat
Szykuje się mega desplatowski rok!
W sumie to jak tak na 1 dzień by polecieć to można czasem nawet dorwać za 150zł bilety w obie strony. Także nawet drogo by to nie wyszło, bo bilety na koncert w też dobrej cenie.
Nie no, ja bym chciał przy okazji w końcu sobie Londek pozwiedzać, więc tu by nawet cały i może weekend wchodził w rachubę. Do Ghent mi się nie opłacało, bo już wcześniej byłem, a w Londku niestety jakoś nie.
Dziś o 22:45 na TVP 2 koncert "Polska Live" - Możdżer, Danielsson, Fresco.