Najlepsza współczesna muzyczna trylogia

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Najlepsza współczesna muzyczna trylogia

The Lord of the Rings Trilogy - Howard Shore
21
81%
The Matrix Trilogy - Don Davis
2
8%
Star Wars, Episode I-III - John Williams
3
12%

Liczba głosów: 26

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#151 Post autor: Koper » wt mar 30, 2010 18:41 pm

Wawrzyniec pisze:Tak, bo największym dziwactwem to jest to, że uważam "The Thin Red Line" za pracę wybitną.
akurat nie to :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#152 Post autor: Adam » wt mar 30, 2010 18:48 pm

Koper pisze:akurat nie to :P
chodzi Wawrzyniec o to ;-)
Wawrzyniec pisze:A w ogóle czy ktoś po za mną widział ten film?
Adam Krysiński pisze:nie Wawrzyniec , nikt z nas nie jest tak zajebisty jak Ty :D także przepraszamy najmocniej :D

tak gwoli przypomnienia :lol:
#FUCKVINYL

bladerunner

#153 Post autor: bladerunner » wt mar 30, 2010 19:04 pm

The Thin Red Line jest pracą wybitną no i o co tyle szału ?

Chłopakom się nudzi i Ci dokuczają non stop.

Pss. I tak się dziwie, że jak na swój młody wiek mi się podoba ta kompozycja.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#154 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 30, 2010 19:30 pm

Wawrzyniec pisze:Tak, bo największym dziwactwem to jest to, że uważam "The Thin Red Line" za pracę wybitną.
Raczej to, że ciągle to powtarzasz.. jeszcze trochę i przestanie mi się to całe TTRL podobać. ;):P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#155 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 30, 2010 19:50 pm

Ja ciągle tego nie powtarzam. Napisałem raz, może dwa, chłopaki podchwycili i się zrobił wielki szum i pośmiewisko, żeby jeszcze było z czego? Dobrze, mnie tam nie zależy co inni sądzą o tej muzyce. Jak trzeba to może mieć wszędzie najniższe oceny i najlepiej niech opinia o tej muzyce będzie taka jak na filmtracks.com. Niech tak będzie, tylko chciałbym, abym wreszcie nie musiał w każdym poście jaki napisać dostawać tą "TTRL". A po za tym ciekawe jakby się pojawił ktoś nowy na forum zobaczył jakie się jaja robi z tej pracy i niech sobie wyrobi opinię o dobrej muzyce.
A w ogóle ta muzyka stała się już tematem tak offtopowym, że teraz nagle rozmawiamy o niej tutaj w temacie, który nie ma z tym nic wspólnego.
Na przyszłość to nie będę w ogóle wspominał chyba o tej muzyce, żeby znowu nie wyszło, że prowokuję.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#156 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 30, 2010 19:55 pm

Wawrzyniec pisze:Ja ciągle tego nie powtarzam. Napisałem raz, może dwa,

Ej, żeby tak chciało mi się te wszystkie offtopy przejrzeć.. :P
Na przyszłość to nie będę w ogóle wspominał chyba o tej muzyce, żeby znowu nie wyszło, że prowokuję.
Nie ma się co unosić..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#157 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 30, 2010 19:58 pm

Bucholc Krok pisze:Nie ma się co unosić..
Niestety jest. Kłamstwo powtarzane wiele razy, staje się prawdą. Jeszcze chwilę i ja naprawdę uwierzę, że to beznadziejna muzyka. Ciekawe ile już osób tak uwierzyło. Dobra, ale nie ma co tym dyskutować, gdyż to niewłaściwy temat, a i muzyka nie warta dyskusji.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#158 Post autor: Bucholc Krok » wt mar 30, 2010 20:08 pm

Czyli jakbyś dawał zagadki, które by się "ogółowi" nie podobały to byś zrezygnował z zadawania??

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#159 Post autor: Koper » wt mar 30, 2010 20:21 pm

A ktoś tu mówi, że TTRL to beznadziejna muzyka??? Chyba nikt, no może Adam, ale on to takie głupoty pierdoli, że się cała Polska śmieje. ;):D:P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#160 Post autor: Adam » wt mar 30, 2010 20:30 pm

Po raz kolejny ściemniasz - bo napisałeś że ta praca nie tylko jest wybitna, ale jest najwybitniejsza w historii wszechświata :) Za chwilę nawet OST-owego weterana Bucholca zniechęcisz do tego tytułu ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#161 Post autor: Adam » wt mar 30, 2010 20:31 pm

Koper pisze:A ktoś tu mówi, że TTRL to beznadziejna muzyka??? Chyba nikt, no może Adam, ale on to takie głupoty pierdoli, że się cała Polska śmieje. ;):D:P
To jest wybitna praca - owszem - ale na przestrzeni dyskografii Hansa.. Ale walenie tekstami że to geniusz bijący wszystkich jest już nawet nie śmieszne ;-)

Adam nie mówi że to beznadziejna muzyka i nigdy nie mówił tak. A czy się cała kraj śmieje to mnie to tak obchodzi jak i zeszłoroczny śnieg :) Niech się śmieją! :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#162 Post autor: bladerunner » wt mar 30, 2010 20:45 pm

To jest wybitna praca - owszem - ale na przestrzeni dyskografii Hansa.
Musze przyznać, że filmu nie widziałem bądź kompletnie nie pamiętam :D

Nie przesadzajmy Adam, jednak jest to partytura, która piszę się na top 100 kompozycji wszechczasów.

Wyżej sobie jednak cenie Gladiatora gdzieś w top 10 :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#163 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 30, 2010 21:04 pm

bladerunner20 pisze: Nie przesadzajmy Adam, jednak jest to partytura, która piszę się na top 100 kompozycji wszechczasów.
I mnie mniej więcej o to chodziło. Tylko, że Adam tej muzyki aż tak wysoko nie ceni. Ona jest dla niego bardzo dobra jak na Zimmera, co znaczy, że nie jest aż tak dobra. Ale mniejsza o to, proszę zakończmy już ten temat. Chyba, że naprawdę chcecie rozmawiać "The Thin Red Line" czy też wybitnych ścieżkach to można osobny temat zrobić. I jak już to mogę tą "TTRL" w jednym temacie dostawać przez 24h zamiast przez 24h po różnych tematach.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#164 Post autor: Mystery » śr mar 31, 2010 10:03 am

Właśnie. Obrzydziliście mi ten soundtrack, mój już poleciał za okno :wink: :P

bladerunner

#165 Post autor: bladerunner » śr mar 31, 2010 11:24 am

Obrzydziliście mi ten soundtrack, mój już poleciał za okno
Niektórym osobom wysoko postawionym na tym forum ten score w ogóle się nie podoba, więc Mystery nie mają czego wyrzuczać :shock:

Bez nazwisk :P

ODPOWIEDZ