Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Wawrzyniec pisze:Tak, bo największym dziwactwem to jest to, że uważam "The Thin Red Line" za pracę wybitną.
akurat nie to

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Adam
- Jan Borysewicz
Koper pisze:akurat nie to

chodzi Wawrzyniec o to
Wawrzyniec pisze:A w ogóle czy ktoś po za mną widział ten film?
Adam Krysiński pisze:nie Wawrzyniec , nikt z nas nie jest tak zajebisty jak Ty

także przepraszamy najmocniej

tak gwoli przypomnienia

#FUCKVINYL
-
bladerunner
autor: bladerunner » wt mar 30, 2010 19:04 pm
The Thin Red Line jest pracą wybitną no i o co tyle szału ?
Chłopakom się nudzi i Ci dokuczają non stop.
Pss. I tak się dziwie, że jak na swój młody wiek mi się podoba ta kompozycja.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt mar 30, 2010 19:30 pm
Wawrzyniec pisze:Tak, bo największym dziwactwem to jest to, że uważam "The Thin Red Line" za pracę wybitną.
Raczej to, że ciągle to powtarzasz.. jeszcze trochę i przestanie mi się to całe TTRL podobać.

:P
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » wt mar 30, 2010 19:50 pm
Ja ciągle tego nie powtarzam. Napisałem raz, może dwa, chłopaki podchwycili i się zrobił wielki szum i pośmiewisko, żeby jeszcze było z czego? Dobrze, mnie tam nie zależy co inni sądzą o tej muzyce. Jak trzeba to może mieć wszędzie najniższe oceny i najlepiej niech opinia o tej muzyce będzie taka jak na filmtracks.com. Niech tak będzie, tylko chciałbym, abym wreszcie nie musiał w każdym poście jaki napisać dostawać tą "TTRL". A po za tym ciekawe jakby się pojawił ktoś nowy na forum zobaczył jakie się jaja robi z tej pracy i niech sobie wyrobi opinię o dobrej muzyce.
A w ogóle ta muzyka stała się już tematem tak offtopowym, że teraz nagle rozmawiamy o niej tutaj w temacie, który nie ma z tym nic wspólnego.
Na przyszłość to nie będę w ogóle wspominał chyba o tej muzyce, żeby znowu nie wyszło, że prowokuję.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt mar 30, 2010 19:55 pm
Wawrzyniec pisze:Ja ciągle tego nie powtarzam. Napisałem raz, może dwa,
Ej, żeby tak chciało mi się te wszystkie offtopy przejrzeć..
Na przyszłość to nie będę w ogóle wspominał chyba o tej muzyce, żeby znowu nie wyszło, że prowokuję.
Nie ma się co unosić..
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » wt mar 30, 2010 19:58 pm
Bucholc Krok pisze:Nie ma się co unosić..
Niestety jest. Kłamstwo powtarzane wiele razy, staje się prawdą. Jeszcze chwilę i ja naprawdę uwierzę, że to beznadziejna muzyka. Ciekawe ile już osób tak uwierzyło. Dobra, ale nie ma co tym dyskutować, gdyż to niewłaściwy temat, a i muzyka nie warta dyskusji.
-
Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
autor: Bucholc Krok » wt mar 30, 2010 20:08 pm
Czyli jakbyś dawał zagadki, które by się "ogółowi" nie podobały to byś zrezygnował z zadawania??
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
A ktoś tu mówi, że TTRL to beznadziejna muzyka??? Chyba nikt, no może Adam, ale on to takie głupoty pierdoli, że się cała Polska śmieje.

:D:P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Adam
- Jan Borysewicz
Po raz kolejny ściemniasz - bo napisałeś że ta praca nie tylko jest wybitna, ale jest najwybitniejsza w historii wszechświata

Za chwilę nawet OST-owego weterana Bucholca zniechęcisz do tego tytułu

#FUCKVINYL
-
Adam
- Jan Borysewicz
Koper pisze:A ktoś tu mówi, że TTRL to beznadziejna muzyka??? Chyba nikt, no może Adam, ale on to takie głupoty pierdoli, że się cała Polska śmieje.

:D:P
To jest wybitna praca - owszem - ale na przestrzeni dyskografii Hansa.. Ale walenie tekstami że to geniusz bijący wszystkich jest już nawet nie śmieszne
Adam nie mówi że to beznadziejna muzyka i nigdy nie mówił tak. A czy się cała kraj śmieje to mnie to tak obchodzi jak i zeszłoroczny śnieg

Niech się śmieją!

#FUCKVINYL
-
bladerunner
autor: bladerunner » wt mar 30, 2010 20:45 pm
To jest wybitna praca - owszem - ale na przestrzeni dyskografii Hansa.
Musze przyznać, że filmu nie widziałem bądź kompletnie nie pamiętam
Nie przesadzajmy Adam, jednak jest to partytura, która piszę się na top 100 kompozycji wszechczasów.
Wyżej sobie jednak cenie Gladiatora gdzieś w top 10

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » wt mar 30, 2010 21:04 pm
bladerunner20 pisze:
Nie przesadzajmy Adam, jednak jest to partytura, która piszę się na top 100 kompozycji wszechczasów.
I mnie mniej więcej o to chodziło. Tylko, że Adam tej muzyki aż tak wysoko nie ceni. Ona jest dla niego bardzo dobra jak na Zimmera, co znaczy, że nie jest aż tak dobra. Ale mniejsza o to, proszę zakończmy już ten temat. Chyba, że naprawdę chcecie rozmawiać "The Thin Red Line" czy też wybitnych ścieżkach to można osobny temat zrobić. I jak już to mogę tą "TTRL" w jednym temacie dostawać przez 24h zamiast przez 24h po różnych tematach.
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » śr mar 31, 2010 10:03 am
Właśnie. Obrzydziliście mi ten soundtrack, mój już poleciał za okno

-
bladerunner
autor: bladerunner » śr mar 31, 2010 11:24 am
Obrzydziliście mi ten soundtrack, mój już poleciał za okno
Niektórym osobom wysoko postawionym na tym forum ten score w ogóle się nie podoba, więc Mystery nie mają czego wyrzuczać
Bez nazwisk