ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#151 Post autor: muaddib_dw » wt paź 19, 2010 18:17 pm

Popracuję nad tym, jak córa dostanie aparat cyfrowy na komunię :) bo moim Zenitem 12Xp to raczej będzie problem.

bladerunner

#152 Post autor: bladerunner » wt paź 19, 2010 18:17 pm

Adam Krysiński pisze:on tam napisze że i tak to samodzielny hansu przecież, a nazwisko balfe to tam hansu dał tylko po to żeby koledze pomóc w karierze i go wybić :D
wybić zęby chybaObrazek :lol:
muaddib_dw pisze:Popracuję nad tym, jak córa dostanie aparat cyfrowy na komunię :) bo moim Zenitem 12Xp to raczej będzie problem.
czekamy w takim razie...do komunii jeszcze trochę... :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#153 Post autor: Adam » wt paź 19, 2010 18:18 pm

za zenity można niezła kaskę dostac jak stan bdb :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#154 Post autor: bladerunner » wt paź 19, 2010 18:20 pm

Adam Krysiński pisze:za zenity można niezła kaskę dostac jak stan bdb :)
Ten tylko o kasie, kolekcjonerstwo to kolek... czy myślisz, że ja Ojca Mateusza sprzedam z autografem za 20 dychy jak ludzie różyczkę..

Idioci gdyby poczekali parę lat, to by kupę pitachy wzięli.. :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#155 Post autor: Adam » wt paź 19, 2010 18:21 pm

samżeś sprzedał różyczkę za 2 dychy.. :? taki sam fejl jak tamci :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#156 Post autor: bladerunner » wt paź 19, 2010 18:22 pm

Adam Krysiński pisze:samżeś sprzedał różyczkę za 2 dychy.. :? taki sam fejl jak tamci :)
Ej no ja miałem bez autografu.., chciałem Dziekanowi za free wysłać to nie chciał.. :)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#157 Post autor: muaddib_dw » wt paź 19, 2010 18:27 pm

Zanit jest igła i śmiga piękne fotki nie ma to jak analogowa lustrzanka.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#158 Post autor: muaddib_dw » wt paź 19, 2010 18:28 pm

Lecz moja córka to już cyberpokolenie wiec będzie cyfrówka.

bladerunner

#159 Post autor: bladerunner » wt paź 19, 2010 18:28 pm

muaddib_dw pisze:Lecz moja córka to już cyberpokolenie wiec będzie cyfrówka.
Gratulacje córki :)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#160 Post autor: muaddib_dw » wt paź 19, 2010 18:44 pm

No przecież jej nie kupię wypasionej lustrzanki bo zaraz popsuje :lol: A tak na marginesie również lubi muzykę Williamsa do Potterów a to jest dla mnie najlepsza rekomendacja tej że muzyki bo w końcu to filmy dla młodszej widowni , przynajmniej te pierwsze części zatem kompozytor wywiązał się z zadania. Mam nadzieję, że Desplat również podoła tym bardziej, że pisze to w cieniu takiej muzy jak Azkaban.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#161 Post autor: Adam » wt paź 19, 2010 18:46 pm

Desplat pokaże gdzie teraz jest miejsce Williamsa - czyli na emeryturze :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#162 Post autor: lis23 » wt paź 19, 2010 18:47 pm

muaddib_dw pisze:Jeśli ktoś nie czuje muzyki Williamsa, nie rozumie zamysłu kompozytora ten nigdy nie będzie cieszyć się czy upajać jego twórczością. Ostatni Indianiec -wtórny? A jaki miał być techno orkiestrowy w stylu RCP - jak wychwalany właśnie przez ciebie Adamie Djawadi w również przygodowo-fantastycznym filmie, że nie wspomnę o 300 TB. Miał być i jest taki jak powinien, orkiestrowy, klasyczny i w stylu Williamsa, tak tak ta "wtórność" postrzegana przez ciebie Adamie to jest właśnie styl. Styl ma Hisaishi, Howard, Zimmer, Goldsmith czy Poledouris, czego nie można powiedzieć o tych Djawadich, Tylerach Bytesach i innych podobnych klonach które na nieszczęście dla muzyki filmowej wyłoniły się z tego techno-plastikowo-masowego szaletu. Wróć!!! Raczej na szczęście bo jak mam tą nieprzyjemność usłyszeć ichne wypociny (w filmie) to z tym większą radością wracam do klasyków -tych ze stylem :wink:
Dokładnie
ja też z niesmakiem słucham tych uczniów? Zimmera,którzy nie wychodzą przed szereg i którzy nie wnoszą zupełnie nic nowego do muzyki filmowej,oprócz muzycznej tapety.

Zarzutów dla " Królestwa Kryształowej Czaszki " nie rozumiem,gdyż Williams nigdy nie będzie serwował nam techno papki,to kompozytor w 100% klasyczny i może przy tym konserwatywny - ale to właśnie ten konserwatyzm jest największą siłą Johna Williamsa - to zupełnie inne pokolenie,inna wrażliwość,inna szkoła muzyczna.
Indiana Jones 4 miał taki być,bo niby jaki miałby być? - w stylu 300 czy innych " dzieł " nowego pokolenia?
Nowe pokolenie,niestety nie wykorzystuje tej szansy ze wielki mistrz odpoczywa i daje im pole do popisu,mimo wszystko,ciągle na rynku powtarzają się te same nazwiska,ludzie którzy ugruntowali swoją pozycje i renomę przez lata: Zimmer,Horner,JN Howard,Giacchino,itp.
To wygląda podobnie jak w przypadku muzyki rozrywkowej,rockowej - nikt z młodych nie doskoczy do " dinozaurów " pokroju Planta,Cockera,Gabriela,McCartneya,Claptona,Stinga,Eltona Johna,Cohena,Gilmoura,Stewarta,Mercurego,itp.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#163 Post autor: lis23 » wt paź 19, 2010 18:53 pm

Adam Krysiński pisze:Desplat pokaże gdzie teraz jest miejsce Williamsa - czyli na emeryturze :)
To może i Zimmer powinien odejść na emeryturę bo od " Kodu Da Vinci " niczym nie zabłysnął? ;)
co by o Williamsie nie mówić to jego muzyka zawsze była na poziomie i zawsze była doceniana - nawet w niezbyt lubianych partyturach / Raport Mniejszości czy Wojna Światów / Williams szukał czegoś nowego,oryginalnego / muzyka atonalna /,a uczniowie Zimmera? - ciągle jadą na schematach i kliszach Niemca.

P.S; wolę drugie " Monachium " od odgrzewanych kotletów typu " Anioły i Demony " czy druga Narnia od HGW.
Ostatnio zmieniony wt paź 19, 2010 18:55 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#164 Post autor: muaddib_dw » wt paź 19, 2010 18:53 pm

Racja, racja! Uważaj Lis bo i ciebie od "fanbojów" wyzwą :wink:

bladerunner

#165 Post autor: bladerunner » wt paź 19, 2010 18:53 pm

arabski folklor Gregsona z Prince of Persia zjada na śniadanie całą tą niby pomysłowość Indiego 4. :)

ODPOWIEDZ