Harry Gregson-Williams Prince of Persia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#151 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 11:07 am

no może być fajne.. choć ten zapał Hansa przy reklamowaniu tego mi lampkę ostrożności włącza.. ale drugiego Królestwa Niebieskiego, ani Sinbada sie nie spodziewam :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#152 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 25, 2010 14:02 pm

Wszystko pięknie tylko po co ta Alanis Morissette? No nic jak słucham "Avatara" to też pomijam ostatni utwór. Ale te 18 utworów może być ciekawych :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#153 Post autor: bladerunner » czw mar 25, 2010 14:19 pm

Alanis Morissette no ujdzie, lepsza jednak Enya do takich ''zagrywek''.
Zresztą Alanis nie po raz pierwszy współpracuje z HGW, więc Adasiu można było się domyślać :D

Lepsza Alanis niż switchfoot :P

Niezastąpiona jednak pozostaje na tym polu Lisa Gerrard

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#154 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 25, 2010 15:00 pm

Wiadomo, że Lisa Gerrard jak najlepiej się nam kojarzy> "Now We Are Free" coś świetnego. Ale też nie twierdzę, że fajnie by było, gdyby to Lisa śpiewała piosenkę, czy też jakaś inna wokalistka new-age'owa czy coś w tym stylu. Ja w ogóle nie jestem fanem piosenek do filmu. Zdecydowanie wolę jak się film kończy i jakaś świetna specyficzna muzyka pojawia się podczas napisów końcowych, tak jak kończą się zawsze "Star Wars", czy też jak kończą się "Pirates of the Caribbean" z "He's a Pirate".
Oczywiście trafiają się dobre piosenki, tak jak dla mnie osobiście świetnym kawałkiem do filmu jest "New Divide" Linkin Park. :) Ale nie wiem czy jakiś rockowy kawałek dobrze by pasował do tego filmu :? Chociaż jakiś fajny, dynamiczny kawałek, czemu nie :? Ale czegoś takiego raczej nie uraczymy.
Posłuchamy co to ta Alanis Morissette stworzy, ale na ten utwór to ja najmniej czekam.

Z ciekawości na zakończenie, czy Lisabeth Scott jest zaangażowana do tego projektu?

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#155 Post autor: Ele » czw mar 25, 2010 16:40 pm

Z ciekawości na zakończenie, czy Lisabeth Scott jest zaangażowana do tego projektu?
Oczywiście że jest. A i to Lisbeth, za dużo jedno "a" :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#156 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 25, 2010 16:55 pm

Aż taki pewny jesteś, że jest Lisbeth Scott (teraz poprawnie)? Gdyż z tego co widzę kto pracuje nad tym projekcie to z jej nazwiskiem się nie spotkałem, ale Ty masz zawsze lepszy dostęp do kompozytorów, więc wiesz więcej :) Martin Tillman ma się rozumieć też jest, ale tego akurat nie musisz mi mówić, gdyż to oczywista oczywistość, że jest zaangażowany. Oby jego potencjał został dobrze wykorzystany :)

bladerunner

#157 Post autor: bladerunner » czw mar 25, 2010 16:58 pm

Gdyż z tego co widzę kto pracuje nad tym projekcie to z jej nazwiskiem się nie spotkałem
Owszem Lisbeth Scott pracuję 8)

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#158 Post autor: Adam » czw mar 25, 2010 19:52 pm

Gregson bez Lisabeth? Nie może być :) To by brzmiało wówczas tak nieprawdopodobnie jak Hansu bez ghostwriterów :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#159 Post autor: Wawrzyniec » czw mar 25, 2010 23:03 pm

Adam Krysiński pisze:To by brzmiało wówczas tak nieprawdopodobnie jak Hansu bez ghostwriterów :D
ogłaszam zatem wszem i wobec - zero Hansa z mojej strony na forum do czasu Inception!!!
Zaledwie pół dnia dał radę,:wink: ale spokojnie możesz sobie o Zimmerze pisać co chcesz, ja aż tak bardzo wyczulony nie jestem.

A teraz czekajmy sobie spokojnie na "Prince of Persia". I teraz nam pozostaje się tylko zastanawiać czy pierwszy utwór na liście to rzeczywiście Harry Gregson-Williams :wink:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#160 Post autor: Koper » czw mar 25, 2010 23:16 pm

Wawrzyniec pisze:Zaledwie pół dnia dał radę,:wink:
To i tak o parę godzin więcej wytrzymał, jak bez oftopów. :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#161 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 08:16 am

Wawrzyniec pisze:Zaledwie pół dnia dał radę,:wink: ale spokojnie możesz sobie o Zimmerze pisać co chcesz, ja aż tak bardzo wyczulony nie jestem.
Heloł? Po pierwsze czy napisałem nieprawdę? A po drugie chodziło mi o jeżdżeniu po Hansie że tego nie będę robił do czasu Inception (wtedy to już wszyscy będą to robić :D ).. a w pojęciu "Hansu bez ghostwriterów" nie ma nic złego czy "obraźliwego". Nie róbice tu więc propagandy :) Jeszcze napiszcie że szydzę z Hansa bo napisałem przy Pacyfiku że było 10 orkiestratorów.. :P
#FUCKVINYL

bladerunner

#162 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 10:09 am

Marzy mi się napisanie obiektywnej recenzji do muzyki Gregsona-Williamsa :shock:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#163 Post autor: Adam » pt mar 26, 2010 10:12 am

nie mów hop bo niewiadomo co to będzie za muza :)
#FUCKVINYL

bladerunner

#164 Post autor: bladerunner » pt mar 26, 2010 10:19 am

mało jest recenzji tego Pana. z reguły do blockbusterów choć i też nie zawsze..

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#165 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 26, 2010 14:44 pm

Tutaj to się nie mogę zgodzić. Jak sobie patrzę po portalach i to także tych zagranicznych to "Narnia" "Królestwo Niebieskie" i "Sindbad" mają dobre, czasami bardzo dobre i rzetelne recenzje. Znajdziesz też pozytywne recenzje "Veronici Guerin" czy też "Spy Game", a więc wcale nie jest źle.

ODPOWIEDZ