RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
Re: RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
Marek go przekupił 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
4 to za wysoko, ale już 3 można by dać.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
obiecywałem sobie, że nie będę słuchać niczego , co było by sygnowane nazwiskiem tego pazia muzycznego , ale jednak ocena Klemensena zaważyła . I co ,i jestem troche zaskoczony samą recką nadal , bo muzyką nie , choć kilka wstawek gitarowych jest ok. Klasyczne granie RCP,wyprute z emocji , nic specjalnego, w filmie może się sprawdzić, szału nie robi . Więc klasycznie ode mnie :
2.5/5
2.5/5
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
bladerunner22 pisze:choć kilka wstawek gitarowych jest ok

może zerknij na kilka poprz postów...
#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale bladowe "ok" chyba dobrze pasuje do tych gitarowych wstawek. One są ok i nic ponadto, a zagrać je mógł każdy ogarnięty grajek, więc szału nie ma, ale faila (jeśli nie będziemy patrzeć na nazwisko solisty) też nie ma przecie. Jest ok. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Adam normalnie przeżywa tak tę gitarę, jakby sam się swego czasu ubiegał o ten angaż i mu Tom Morello sprzątnął go z przed nosa.
Bladu napisał, że gitarowe wstawki są OK, nie twierdził, że są zajebiste, wyczesane i w ogóle miażdżą konstrukcję mózgu. Obiektywnie rzeczy ujmując nie jest to jakiś geniusz, ale OK i fajne to one są.
A Clemmensen niech się zdecyduje 1 dla "Man of Steel" 4 dla "Pacific Rim".
Plus umęczył mnie tą recenzją. Naprawdę pisanie w tej i tej sekundzie mamy tyle i tyle sekundowy fragment.
OK imponuje mi jak niektórzy potrafią rozłożyć muzykę na czynniki pierwsze i wyłapać wszystkie niuanse. Ale w tej recenzji to już naprawdę przesadził z tymi sekundami. 

A Clemmensen niech się zdecyduje 1 dla "Man of Steel" 4 dla "Pacific Rim".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
byłem na filmie - będzie grad złotych malin bo film jest za głupi nawet na średnio rozwiniętego 7 latka
efekty miażdżą, i nic poza tym. klisze z Iron Mana, Transformersów, Dajmosa, Godzilli, Gigantów Ze Stali i, co najlepsze, perfidne kopie scen z ID4.
muza w filmie daje radę choć nie wszędzie - zdarzają się epickie momenty, jak i epickie kiksy. znów jakiś średnio rozgarnięty ilustrator to podkładał. ogólnie score w filmie robi robotę i patos. najlepszy score Djawy. o muzie na płycie się już wypowiedziałem. ląduje w tegorocznym topie u mnie. na którym miejscu to jeszcze nie wiem, ale ląduje.
Aha i jak ktoś ma możliwośc to tylko IMAX. 3d jest dobre. nie b.dobre, ale dobre, najlepsze od dawna jakie wiedziałem. a jak ktoś nie ma IMAXA pod ręką - to niech lepiej nie ryzykuje wersji 2D i nie idzie w ogóle
ja bym nie przeżył tej głupawki w 2d - wytrzymałem tylko dla efektów...

muza w filmie daje radę choć nie wszędzie - zdarzają się epickie momenty, jak i epickie kiksy. znów jakiś średnio rozgarnięty ilustrator to podkładał. ogólnie score w filmie robi robotę i patos. najlepszy score Djawy. o muzie na płycie się już wypowiedziałem. ląduje w tegorocznym topie u mnie. na którym miejscu to jeszcze nie wiem, ale ląduje.
Aha i jak ktoś ma możliwośc to tylko IMAX. 3d jest dobre. nie b.dobre, ale dobre, najlepsze od dawna jakie wiedziałem. a jak ktoś nie ma IMAXA pod ręką - to niech lepiej nie ryzykuje wersji 2D i nie idzie w ogóle

#FUCKVINYL
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Filmu nie widziałem, ale żadnej nominacji do Złotych Malin to na 99% nie będzie, przecież ten film ma w miarę przyzwoite recenzje, dużo lepsze niż MoS i cała masa innych tegorocznych kupsztaliAdam pisze:byłem na filmie - będzie grad złotych malin bo film jest za głupi nawet na średnio rozwiniętego 7 latka

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W miarę przyzwoite recenzje.
Łaskawcy się znaleźli. Wejdźcie sobie na RT, IMDb na KMF i zobaczcie recenzje. Poczytajcie sobie recenzje na Colliderze, czy L.A. Times wszędzie więcej niż pozytywne recenzje. I wszędzie opinie, że to świetny blockbuster, który sprawi, że dzieciaki będą szaleć, a dorośli znowu poczują się jak dzieciaki.
Przy okazji ja chciałbym najmocniej przeprosić, ale recenzja "Pacific Rim" prawdopodobnie pojawi się z tygodniowym jak nie większym opóźnieniem. Po prostu ten film ma w Niemczech późniejszą premierą i tak muszę dalej czekać, aż wreszcie wejdzie do kin.

Przy okazji ja chciałbym najmocniej przeprosić, ale recenzja "Pacific Rim" prawdopodobnie pojawi się z tygodniowym jak nie większym opóźnieniem. Po prostu ten film ma w Niemczech późniejszą premierą i tak muszę dalej czekać, aż wreszcie wejdzie do kin.

- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
To Ty sobie wejdź, 72%, 6,8/10 na RT, 65/100 na Metacritic - to są jedynie przyzwoite recenzje, a ocena jeszcze spada, bo codziennie sprawdzam, jeszcze z kilkadziesiąt recenzji na RT powinno się pojawić.Wawrzyniec pisze:W miarę przyzwoite recenzje.Łaskawcy się znaleźli. Wejdźcie sobie na RT, IMDb na KMF i zobaczcie recenzje. Poczytajcie sobie recenzje na Colliderze, czy L.A. Times wszędzie więcej niż pozytywne recenzje.

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
bo to dobry blockbuster ale poziom głupoty jest jaki jest. recki na kmf to żart, bo fajnie jest się poczuć dzieckiem ale ileż można, gdy co chwilę widzę przed oczami "te filmy sprzed 15 lat" i mówię oo znów zżyna.. najbardziej irytują dwie zżyny z ID4 w którym żywcem skopiowali scenę z nawet tymi samymi ujęciami
wykonanie filmu jest mistrzowskie, 3d niszczy, imax niszczy, djawadi at his best, czuć potęgę i wielkość tych mechów, ale scenariusz? sorry
rozrywka to nie wszystko.. kmf dając dychę takiemu filmowi obraża historyczne legendy w dziejach filmu.

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Poziom recenzji na KMF niestety w ostatnich latach leci na łeb, na szyję. Coraz więcej jest pisanych przez fanbojów, przy których stosunek Wawrzyńca do Zimmera/Williamsa należy uznać za zdroworozsądkowy (sorry, Wawrzek, za wykorzystanie w porównaniuAdam pisze:bo to dobry blockbuster ale poziom głupoty jest jaki jest. recki na kmf to żart

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Akurat tę recenzję napisał Des i jest on jednym z lepszych recenzentów. Zresztą Koper nie widziałeś filmu, a krytykujesz. Podobnie jak wiele argumentów Adama, to widzę są przepisane z recenzji Felisa.
Fakt ja też nie widziałem, ale dlatego też mam prawo bronić przed przedwczesnymi wyrokami. Nie wspominając o tym, że narzekacie na napuszone filmy Nolana z napuszonym Zimmerem, to jak wyjdzie coś na luzie, z nostalgią do dziecięcych lat, to też źle. Zachowanie jak dorosłych, którzy wprosili się na dziecięcą zabawę w podwieczorek i jeszcze mają czelność krytykować menu.
A muzycznie słyszę też dużo pozytywów, że muzyka zapada w pamięci, motyw jest chwytliwy, gitara fajna itd. I to tym bardziej, że tutaj została zasiana jakaś panika, nazwano Marka trollem, a Adam ekskomunikował Morello z Grona Zajebistych Gitarzystów.
Szkoda, że ten film wychodzi w Niemczech z opóźnieniem, gdyż bardzo bym chciał wejść w polemikę. Plus naturalnie bardzo bym chciał zobaczyć ten film. Przy czym ja pójdę na niego bez kija w tyłku i zupełnie na luzie, oczekując dobrego blockbustera i tylko tyle.
Fakt ja też nie widziałem, ale dlatego też mam prawo bronić przed przedwczesnymi wyrokami. Nie wspominając o tym, że narzekacie na napuszone filmy Nolana z napuszonym Zimmerem, to jak wyjdzie coś na luzie, z nostalgią do dziecięcych lat, to też źle. Zachowanie jak dorosłych, którzy wprosili się na dziecięcą zabawę w podwieczorek i jeszcze mają czelność krytykować menu.
A muzycznie słyszę też dużo pozytywów, że muzyka zapada w pamięci, motyw jest chwytliwy, gitara fajna itd. I to tym bardziej, że tutaj została zasiana jakaś panika, nazwano Marka trollem, a Adam ekskomunikował Morello z Grona Zajebistych Gitarzystów.
Szkoda, że ten film wychodzi w Niemczech z opóźnieniem, gdyż bardzo bym chciał wejść w polemikę. Plus naturalnie bardzo bym chciał zobaczyć ten film. Przy czym ja pójdę na niego bez kija w tyłku i zupełnie na luzie, oczekując dobrego blockbustera i tylko tyle.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzek, jak gościu pisze, że aktorzy grają ledwie ok, postaci nie są pamiętne, a fabułą opiera się na dość absurdalnych założeniach, po czym wali 10/10 to mam prawo patrzeć na reckę krytycznie i uważać, że coś jest nie halo. To jakbym ja każdej płycie, którą mi się fajnie słucha rzucał komplet piątek pod recenzją.
mówiłem że djawadi at his best
- http://www.movie-wave.net/?p=3759

#FUCKVINYL