HOWARD SHORE - HUGO (2011)
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: HOWARD SHORE - HUGO (2011)
Niektórzy są w stanie dać 4, tak jak ja. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na razie u mnie jest 3,5, ale nie wątpię, że po wizycie w kinie może i do 4,0 podciągnę. Przy czym nie ukrywam, że cieszę się niezmiernie, że Shore'owi się ten score udał. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Już nawet ja nie jestem takim fanboyem. 

Fe.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Hugo mi się podoba coraz bardziej z kolejnymi przesłuchaniami. Fajne jest to, że Shore sięga niby do podobnych źródeł co Desplat w swoich fantasy, a jednocześnie osiąga inne efekty - subtelne, magiczne, marzycielskie, ale inne. Coraz bardziej czekam na film. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Być nie może?
Przecież "Shore się skończył"
A już na poważniej to rozumiem, że "Hugo" znajdzie się w Twoim TOP 10 2011 roku, ale naturalnie za "Jane Eyre", które będzie na pierwszym miejscu. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Innej możliwości nie ma
Dramat w tym roku znów górą nad fantasy

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Na pewno, uroczy score.Wawrzyniec pisze: A już na poważniej to rozumiem, że "Hugo" znajdzie się w Twoim TOP 10 2011 roku

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
oj oj oj, nie będzie to pochlebna recenzja filmu ' niestety strasznie przeciętnie to wyszło Scorsese
. Głównym problemem Hugo jest to , że to taka naprawdę film o niczym. Liczyłem na dużo humoru i piękna pełną akcji wzruszającą przygodę a dostałem ciągnące się jak flaki z olejem nudne dialogi. Co prawda Sasza się stara, ale nawet jego nieprzeciętny humor nie jest w stanie podwyższyć noty. Scenariusz leży. Nie wiem skąd te zachwyty Camerona nad oprawą wizualną HUGO w 3 D . Naprawdę w szoku jestem, że tak nijaki film dostał aż nominacji do 11 oskarów. Stanowczo odradzam seans.
Co do muzyki SHorea , ot taka porządna tapetka, która w filmie sobie radzi przyzwoicie, zwłaszcza na początku . Magii w filmie jednak trochę brakuje , przydało by się jej zdecydowanie więcej i na tym polu Shore trochę zawodzi. Podobnie jest z płytą , która również szału nie robi, prócz początku i końcowych 20-paru minut zwłaszcza świetnym The Invention of Dreams.
Więc dla filmu 6/10
Muzyka w filmie 3.5/5
Muzyka na płycie 3.5/5

Co do muzyki SHorea , ot taka porządna tapetka, która w filmie sobie radzi przyzwoicie, zwłaszcza na początku . Magii w filmie jednak trochę brakuje , przydało by się jej zdecydowanie więcej i na tym polu Shore trochę zawodzi. Podobnie jest z płytą , która również szału nie robi, prócz początku i końcowych 20-paru minut zwłaszcza świetnym The Invention of Dreams.
Więc dla filmu 6/10
Muzyka w filmie 3.5/5
Muzyka na płycie 3.5/5
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Trochę szkoda, bo po świetnej Wyspie Tajemnic liczyłem na bardzo dobry film a mocno się na Scorsese rozczarowałem .Znowu się najebałeś?
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Filmu jeszcze nie oglądałem, ale po przeczytaniu recenzji i oczywiście ze względu na muzykę, obejrzeć zamierzam. Natomiast na płycie muzyka jest śliczna i, choć album o jakieś 10 minut za długi, wchodzi niczym najlepsze ciasto. 

Fe.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
no , płytce mógłbym do 4 naciągnąć, niech Ci będzieDanielosVK pisze:Filmu jeszcze nie oglądałem, ale po przeczytaniu recenzji i oczywiście ze względu na muzykę, obejrzeć zamierzam. Natomiast na płycie muzyka jest śliczna i, choć album o jakieś 10 minut za długi, wchodzi niczym najlepsze ciasto.

''Zabić Strach''
''Zabić Strach''