Howard Shore - Hobbit
- Wojteł
- John Williams
Re: Howard Shore - Hobbit
Cóż, jeśli tematy brzmiałyby na tyle podobnie, że widzowi by się myliło, lub po prostu nie brzmiałoby to dobrze, to ja nie widzę problemu. Zresztą w temacie orków jest zarówno coś strasznego jak i groteskowego, co ja uważam za świetne połączenie. 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
W tym wypadku nawet nie ma konkretnego motywu dla Orków, tylko motyw Mordoru i nie widzę za bardzo sensu pisania kolejnego motywu osobno dla orków.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wojteł
- John Williams
no tak, bo pełni dwie role, tak samo jak temat uruk-hai i Isengardu 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I bardzo ładnie i ma Ciebie prawo doprowadzać do emocjonalnych niesień, tak jak chociażby mnie do emocjonalnych uniesień doprowadza: "Deh-shay, deh-shay bah-sah-rah, bah-sah-rah..."DanielosVK pisze:A nawet ja, jako fanboy Shore'a, nie nazywam Hobbita już scorem roku. Co nie zmienia faktu, że muzyka z trailera mi się bardzo podoba, a pieśń doprowadza do emocjonalnych uniesień.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Ptysie, Ptysie, Masarnia, Masarnia, Ptysie, Ptysie, Masarnia, Masarnia!
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Pieśń krasnoludów może wywoływać emocjonalne uniesienia, bo jest emocjonalne. Bane Chant bardziej mi pasuje jako zgniatacz jąder. 

Fe.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Temat orków musiałby być tak zręcznie napisany aby delikatnie zaznaczał, że to niegdysiejsi elfowie wypaczeni przez Morghota. Ech za dużo wymagam od Shorea.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Nie za dużo, rozumiem zamysł, sądzę, że wymagasz rzeczy raczej zbędnych. Mamy temat Mordoru, który jest przypisany wszystkim wydarzeniom związanym z Mordorem - temat orków jest więc całkowicie zbędny. Sądzę, że mógłby nawet trochę za dużo chaosu wprowadzać do narracji, w której przecież i tak znajduje się ogrom genialnych tematów.
Fe.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ptysie Wie-zie Zdzi-siek do-Kasza-rnia, Kasza-rniaWojtek pisze:Ptysie, Ptysie, Masarnia, Masarnia, Ptysie, Ptysie, Masarnia, Masarnia!
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A ja się obawiam, że styl filmu zmusi Shore do powtórki z "LotRów". Jak widać po trailerze Jackson poszedł w mroczniejsze klimaty "LotRa", a dla mnie "Hobbit" to zawsze była bajka. I dlatego też raczej nie ma co liczyć na za wiele bajkowej magicznej muzyki. Pewnie będzie dominowało potężne, ciężkie i przy tym mroczne granie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Może i tak, ale cóż z tego, skoro przed Shorem stoi ogrom możliwości? Jak ich nie wykorzysta to byłoby niedobrze, ale wierzę, że będzie inaczej.
Fe.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Zgadza się i widzowi nieznającemu wcześniej książek łatwiej jest się w tym wszystkim odnaleźć.DanielosVK pisze:Nie za dużo, rozumiem zamysł, sądzę, że wymagasz rzeczy raczej zbędnych. Mamy temat Mordoru, który jest przypisany wszystkim wydarzeniom związanym z Mordorem - temat orków jest więc całkowicie zbędny. Sądzę, że mógłby nawet trochę za dużo chaosu wprowadzać do narracji, w której przecież i tak znajduje się ogrom genialnych tematów.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Oto mi chodziło, jest tam za dużo powtórzeń, za mało nowego, oryginalnego materiałumuaddib_dw pisze: Mógł się Shore pokusić o przearanżowanie tematu elfów, dodać jakieś ochrypłe chóry, metaliczne uderzenia w kowadła, brzęk łańcuchów, ciężkie dęciaki i mielibyśmy temat orków. Byłby to miły ukłon dla znawców prozy Tolkiena.
dla mnie, muzyka batalistyczna w TTT i ROTK jest po prostu nudna i wtórna, nie ma tam nic nowego, oryginalnego, same powtórzenia.
Wawrzyniec: " Drużyna Pierścienia " jest genialna, filmowo jak i muzycznie, ale " im dalej w las, tym więcej drzew ", każda kolejna część jest już słabsza, a nagrodzony 11 Oscarami " Powrót Króla " jest ( dla mnie ) najsłabszy, zarówno filmowo jak i muzycznie - mimo wszystko, nie stawiałbym " Matriksów " ( 2 i 3 ) i nowych " Star Warsów " ( zwłaszcza episodu II ) przed trylogią Jacksona - ani filmowo, ani muzycznie.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Aaa, to chodziło o nowe Star Warsy? To tym bardziej nie. Tylko stare. W takim razie z wymienionych score'ów zostaje tylko Matrix. 

W filmie wszystko wypada doskonale, i samo w sobie też jest genialne, nie widzę więc żadnego problemu.Oto mi chodziło, jest tam za dużo powtórzeń, za mało nowego, oryginalnego materiału.

Fe.