PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie chciałeś, ale robi i musisz się z tym pogodzić. A jako, że złego słowa na Hansiunia nie napiszesz, to jak film wyjdzie, to jaki by nie był, napiszesz, że ma świetną muzę i taka prawda.Wawrzyniec pisze:I tu jesteś w błędzie Drogi KoperzeZresztą sam wcześniej pisałem, że nie chcę, aby Zimmer robił do tego muzykę, gdyż to odgrzewany kotlet. Po za tym nie ma już połowy obsady, w tym reżysera Gore'a Verbinskiego. Jest za to Penelope Cruz za którą nie przepadam i jakoś mnie irytuje.
A sam trailer nie wywołał na mnie większego wrażenia. Od nic specjalnego.
A co do muzyki to też nie przesadzajcie, gdyż co do trzeciej części to zawsze muzycznie będę jej bronił, gdyż szalenie mi się podoba. A po za tym co do "trójki" to mam wsparcie samego Babucha

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
ale od dawna się zarzekasz, że Cię ten film nie interesuje, że pewnie będzie do kitu i w ogóle na to nie czekasz. Zatem jak muza będzie słaba, to będziesz mógł z zadowoleniem rzec: wiedziałem, że nie ma co na to czekać.
Dlatego pytanie nie jest bez sensu. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie tak sobie pomyślałem, że ten Rob Marshall to szczęściarz i wielce mu zazdroszczę. Nie nakręcił wiele filmów, a może się pochwalić, że muzykę do jego filmów skomponowali Danny Elfman, John Williams i Hans Zimmer
Ach, toż to spełnienie marzeń niejednego reżysera, czy też mnie np. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Gość ma szczęście do kompozytorów (chociaż ten udział Elfmana jest raczej szczątkowy), aż dziw że tak średni reżyser ma taką pozycję w biznesie. Z trzech jego filmów, które widziałem, Chicago jest niezłe, Gejsza jest przeciętna, a Nine jest słabe. W Piratów pod jego przewodnictwem raczej nie wierzę, chociaż od AWE może być lepiej.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Akurat z jego trzech filmów, z których widziałem dwa to mnie się najbardziej "Gejsza" podobała, ale film też mnie nie powalił na kolana. Zdjęcia, kostiumy, scenografia i oczywiście muzyka zachwycają. Ale reszta gorzej, plus pomysł obsadzenie ról japońskich Chinkami nie uważam za do końca udany. No, ale ta muzyka, ta przepiękna muzyka
Ale w sumie do tego filmu to akurat Williams sam chciał komponować i sam Marshall jest świadom, jaki zaszczyt go spotkał.
A co do "Chicago" to jakoś nie przepadam, gdyż nie lubię musicali i dlatego też nie interesowało mnie "Nine".
A co do tych "Piratów" to zdania swego na razie nie zmieniam. Tylko stwierdzam, że współpraca z kolejnym wielkim nazwiskiem muzyki filmowej dla Marshalla się szykuje i strasznie mu tego zazdroszczę.

A co do "Chicago" to jakoś nie przepadam, gdyż nie lubię musicali i dlatego też nie interesowało mnie "Nine".
A co do tych "Piratów" to zdania swego na razie nie zmieniam. Tylko stwierdzam, że współpraca z kolejnym wielkim nazwiskiem muzyki filmowej dla Marshalla się szykuje i strasznie mu tego zazdroszczę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jeśli w ogóle będzie dopuszczony do nominacji. Na razie prawdopodobnie odpowiada King's Speech za Beethovena i na pewno odrzucono True Grit Burwella.Adam Krysiński pisze:Hansu dostanie oskara za incepcję to nabierze skrzydeł i zawstydzi samego Debneya i Wyspę Piratów
Hansa mogą odrzucić z nominacji, ponieważ adaptował Edith Piaf, a adaptacja poprzedniego materiału (Burwell - jakaś piosenka z Dzikiego Zachodu, Desplat - Beethoven) automatycznie odrzuca prawo do nominacji danego score, co ciekawe, mimo że Zimmer sam mówił o Non, je ne regrette rien, o Incepcji jeszcze w tym kontekście się nie mówi.
Co do dostania skrzydeł, zaraz po gali Oscarowej po Królu lwie, Hans wrócił do pracy i pracował nad Crimson Tide.