PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#151 Post autor: Adam » wt gru 14, 2010 14:36 pm

to było do niego tylko wskoczyłeś sekundę wczesniej :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#152 Post autor: lis23 » wt gru 14, 2010 14:36 pm

Adam Krysiński pisze:wiesz jakbym dostał 30 czy 50 baniek (ponoć za ten nowy tyle dostał) $ , to niejedno bym wymyslił też i to lepiej niż Deep :D
Raczej wątpię ;)

a muzyka do trzeciej części piratów jest dobra ale nie najlepsza od czasu " Gladiatora " - najlepsza od czasu " Kodu Da Vinci " :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#153 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 14, 2010 14:41 pm

lis23 pisze:a muzyka do trzeciej części piratów jest dobra ale nie najlepsza od czasu " Gladiatora " - najlepsza od czasu " Kodu Da Vinci " :P
Popieram. Zwłaszcza, że po drodze był "Hannibal", "Black Hawk Down" czy też "Last Samurai".
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#154 Post autor: Koper » wt gru 14, 2010 16:10 pm

Wawrzyniec pisze:I tu jesteś w błędzie Drogi Koperze :!: Zresztą sam wcześniej pisałem, że nie chcę, aby Zimmer robił do tego muzykę, gdyż to odgrzewany kotlet. Po za tym nie ma już połowy obsady, w tym reżysera Gore'a Verbinskiego. Jest za to Penelope Cruz za którą nie przepadam i jakoś mnie irytuje.

A sam trailer nie wywołał na mnie większego wrażenia. Od nic specjalnego.
A co do muzyki to też nie przesadzajcie, gdyż co do trzeciej części to zawsze muzycznie będę jej bronił, gdyż szalenie mi się podoba. A po za tym co do "trójki" to mam wsparcie samego Babucha 8)
Nie chciałeś, ale robi i musisz się z tym pogodzić. A jako, że złego słowa na Hansiunia nie napiszesz, to jak film wyjdzie, to jaki by nie był, napiszesz, że ma świetną muzę i taka prawda. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#155 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 14, 2010 16:15 pm

Pisz co chcesz, zobaczymy kto się będzie śmiał ostatni, gdyż na razie idzie wszystko zgodnie z moim planem 8)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#156 Post autor: Koper » wt gru 14, 2010 16:16 pm

Jak muza będzie z dupy to kto się będzie śmiał? :D
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#157 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 14, 2010 16:18 pm

Ten score trochę mniej mi interesuje. Dzisiaj otrzymałem już jedno dobre potwierdzenie. Nie uda Ci, ani Wam wyprowadzić mnie z równowagi :)
A w ogóle radzę wrócić do meritum dyskusji.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#158 Post autor: Adam » wt gru 14, 2010 16:19 pm

Hansu dostanie oskara za incepcję to nabierze skrzydeł i zawstydzi samego Debneya i Wyspę Piratów :D
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 16:19 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#159 Post autor: Koper » wt gru 14, 2010 16:19 pm

No przecież jestem w meritum dyskusji - muza z POTC4... :roll:
Pytam się tylko, czy jak muza będzie do kitu to będziesz zadowolony

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#160 Post autor: Wawrzyniec » wt gru 14, 2010 16:21 pm

Koper pisze:Pytam się tylko, czy jak muza będzie do kitu to będziesz zadowolony
To pytanie jest bez sensu :? Niby jak mam być zadowolony ze słabej muzyki :? Pewnie lepsze od "trzeciej" części nie będzie, ale liczę na przyjemny scorek. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#161 Post autor: Koper » wt gru 14, 2010 16:22 pm

ale od dawna się zarzekasz, że Cię ten film nie interesuje, że pewnie będzie do kitu i w ogóle na to nie czekasz. Zatem jak muza będzie słaba, to będziesz mógł z zadowoleniem rzec: wiedziałem, że nie ma co na to czekać. :P Dlatego pytanie nie jest bez sensu. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#162 Post autor: Wawrzyniec » sob gru 18, 2010 00:31 am

W sumie tak sobie pomyślałem, że ten Rob Marshall to szczęściarz i wielce mu zazdroszczę. Nie nakręcił wiele filmów, a może się pochwalić, że muzykę do jego filmów skomponowali Danny Elfman, John Williams i Hans Zimmer :!: Ach, toż to spełnienie marzeń niejednego reżysera, czy też mnie np. :wink:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#163 Post autor: Marek Łach » ndz gru 19, 2010 13:26 pm

Gość ma szczęście do kompozytorów (chociaż ten udział Elfmana jest raczej szczątkowy), aż dziw że tak średni reżyser ma taką pozycję w biznesie. Z trzech jego filmów, które widziałem, Chicago jest niezłe, Gejsza jest przeciętna, a Nine jest słabe. W Piratów pod jego przewodnictwem raczej nie wierzę, chociaż od AWE może być lepiej.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#164 Post autor: Wawrzyniec » ndz gru 19, 2010 14:54 pm

Akurat z jego trzech filmów, z których widziałem dwa to mnie się najbardziej "Gejsza" podobała, ale film też mnie nie powalił na kolana. Zdjęcia, kostiumy, scenografia i oczywiście muzyka zachwycają. Ale reszta gorzej, plus pomysł obsadzenie ról japońskich Chinkami nie uważam za do końca udany. No, ale ta muzyka, ta przepiękna muzyka :) Ale w sumie do tego filmu to akurat Williams sam chciał komponować i sam Marshall jest świadom, jaki zaszczyt go spotkał.

A co do "Chicago" to jakoś nie przepadam, gdyż nie lubię musicali i dlatego też nie interesowało mnie "Nine".

A co do tych "Piratów" to zdania swego na razie nie zmieniam. Tylko stwierdzam, że współpraca z kolejnym wielkim nazwiskiem muzyki filmowej dla Marshalla się szykuje i strasznie mu tego zazdroszczę.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#165 Post autor: Paweł Stroiński » ndz gru 19, 2010 16:20 pm

Adam Krysiński pisze:Hansu dostanie oskara za incepcję to nabierze skrzydeł i zawstydzi samego Debneya i Wyspę Piratów :D
Jeśli w ogóle będzie dopuszczony do nominacji. Na razie prawdopodobnie odpowiada King's Speech za Beethovena i na pewno odrzucono True Grit Burwella.

Hansa mogą odrzucić z nominacji, ponieważ adaptował Edith Piaf, a adaptacja poprzedniego materiału (Burwell - jakaś piosenka z Dzikiego Zachodu, Desplat - Beethoven) automatycznie odrzuca prawo do nominacji danego score, co ciekawe, mimo że Zimmer sam mówił o Non, je ne regrette rien, o Incepcji jeszcze w tym kontekście się nie mówi.

Co do dostania skrzydeł, zaraz po gali Oscarowej po Królu lwie, Hans wrócił do pracy i pracował nad Crimson Tide.

ODPOWIEDZ