Howard Shore - "Zmierzch 3 : Zaćmienie"
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O to ciekawe. Gdyż to, że składanka z piosenkami była hitem to było oczywiste, ale że sam score, no proszę. Tylko trochę głupio, z tym zaproszeniem
Ale ogólnie Burwell z tego co się słyszy i czyta gdzie popadnie, to jest przez fanów bardzo lubiany. "Bella's Lullaby" (chyba tak się ten kawałek nazywa) jest dla zmierzchofanów wręcz święty. I tak też Desplat od razu porównywany był z Burwellem i zapewne Shore wśród fanów też w pierwszej linii będzie porównywany przez fanów z Burwellem, a nie z Desplatem.

Ale ogólnie Burwell z tego co się słyszy i czyta gdzie popadnie, to jest przez fanów bardzo lubiany. "Bella's Lullaby" (chyba tak się ten kawałek nazywa) jest dla zmierzchofanów wręcz święty. I tak też Desplat od razu porównywany był z Burwellem i zapewne Shore wśród fanów też w pierwszej linii będzie porównywany przez fanów z Burwellem, a nie z Desplatem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to przepraszam, źle zrozumiałem. Gdyż z tym, że songtrack dostał Złotą Płytę to się można domyślać. Zresztą chyba nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie ta płytka się świetnie sprzedawała. Taki to już fenomen tego "Zmierzchu". Chociaż z tego co słyszalem to podobno oba te songtracki (obie części) są podobne naprawdę dobre. Tylko moją młodszą siostrę trochę irytyuje, że na soundtracku do "jedynki" jest piosenka "Muse" (ona lubi między innymi ten zespół) i teraz nagle namnorzyło się mnóstwo fanów Muse, którzy deklarują się, że są fanami, a tak naprawde znają tylko ten jeden kawałek z tego soundtracku.Adam Krysiński pisze:Złotą Płytę dostał oczywiście songtrack.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
W jedynce piosenka Muse jest wykorzystana niezwykle debilnie, w dwójce pojawia się kolejna (z ich najnowszej płyty) i brzmi trochę lepiej, chociaż saga Zmierzchu nawet dobry utwór przemienia w kawałek plastikuWawrzyniec pisze:Tylko moją młodszą siostrę trochę irytyuje, że na soundtracku do "jedynki" jest piosenka "Muse" (ona lubi między innymi ten zespół) i teraz nagle namnorzyło się mnóstwo fanów Muse, którzy deklarują się, że są fanami, a tak naprawde znają tylko ten jeden kawałek z tego soundtracku.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I właśnie mą siostrę to denerwuje, gdyż ona zna i lubi ten zespół zanim jeszcze pojawili się w "Twilight" i teraz nagle wiele osób kojarzy ich tylko z tą serią, nie wspominając już o sporej ilości "pseudofanów" Muse, którzy po przesłuchaniu soundtracków do tej serii się pojawili.Marek Łach pisze: A szkoda, bo Muse to bardzo zacny zespół.
A jak te piosenki, czy też inne sprawdzają się w filmie to mi trudno oceniać, gdyż żadnego nie widziałem. I jakoś nie za bardzo chce mi się oglądać

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Rety jakaś kolejna nowa moda. "Harry Potter" w dwóch częściach, "Hobbit" w dwóch częściach, teraz jeszcze "Zmierzch" w dwóch częściach. A ta ostatni część to w ogóle, to która to ma byćAdam Krysiński pisze:ostatni Zmierzch ma być w 2 częściach..

Ja się może powtarzam, ale coś czuję Marianelli się jako kompozytor też załapie, a i chyba dla Waszego Abla też się znajdzie miejsce

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To fakt, że Marianelli to nie moja półka, tylko to nie ja go nazwałem lamą. A po za tym ja chciałem tylko zaznaczyć, że skoro producenci "Zmierzchu" jak na razie wybierają kompozytorów z najwyższej półki i do tego tych ambitniejszych to się wręcz nasuwa Marianelli jako następny kandytat. Tylko tyle chciałem przez to rzec.Adam Krysiński pisze:dla Wawrzyńca Marianelli to lamatak samo jak Desplat
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie będę słuchał, gdyż nie przepadam za tym całym "Zmierzchem" i jak już pisałem nie jestem jakoś specjalnie zadowolony, że Howard Shore bierze w tym wszystkim udział. Na szczęście ja słucham takiej muzyki, że akurat moim ulubionym kompozytorom nie grozi "angaż"
Teraz koniec cytatu