Do regulaminu z tym zapisemBucholc Krok pisze:Chyba, że zagadki też będzie można zadawać tylko między 16 a 24. Ale jeśli ktoś odgadnie zagadkę o 8 rano to będzie musiał czekać do 16 na publikację swojej.

To później, najpierw regulamin.Mystery Man pisze:To o której jutro zaczynamy, może ogłosić jakąś oficjalną godzinę rozpoczęcia trzeciej tury, wtedy może ludzie liczniej się stawią![]()
Jak to szukać? Toć miałeś mieć setki zagadek?! Nie wiedziałeś, że będziesz zadawać?Teraz trzeba szukać jakiegoś byczego kawałka na godną inaugurację
Tak, tak, tak bardzo zabawneBucholc Krok pisze:Panie, Panowie, Wawrzyńcu!
Dobre źródło. Tylko ja ja je polecam to jest złe źródło.Bucholc Krok pisze:Przyjmujemy, że głównym źródłem pomocnym w rozstrzyganiu kwestii narodowych jest strona www.imdb.com
No właśnie mam, może nie setki, ale coś tam odłożone jest, teraz trzeba tylko wybraćJak to szukać? Toć miałeś mieć setki zagadek?! Nie wiedziałeś, że będziesz zadawać?
Zaczynamy po rozgrzewce, czyli jak już ktoś odgadnie moja zagadkę.Mystery Man pisze:No w sumie fakt. To o której jutro zaczynamy, może ogłosić jakąś oficjalną godzinę rozpoczęcia trzeciej tury, wtedy może ludzie liczniej się stawią
Pisałeś niedawno, że czujesz się niedoceniany mimo, iż zająłeś drugie miejsce.Wawrzyniec pisze:Tak, tak, tak bardzo zabawneCzasami naprawdę się zastanawiam dlaczego ja ciągle to forum odwiedzam
![]()
To była propozycja Mystera. Mnie tam wszystko jedno z jakiego źródła będziemy brać informacje.Dobre źródło. Tylko ja ja je polecam to jest złe źródło.
Tak, czyli raz dziennie. Ale opisałem sytuację, kiedy ktoś wrzuca podpowiedź o 23 we wtorek, a kolejną o 1:00 w nocy w środę. Czyli 2 godziny później. Jednak jeśli ustalimy, że zagadki i podpowiedzi tylko wrzucamy między 16 a 24 to ten punkt o przerwie 6-godzinnej trzeba usunąćMystery Man pisze:Te 4 punkty ?
1. raz na dobę - ok
2. minimum po 6 godzinach następna podpowiedź - ??
3. miedzy 16 a 24 - ok
4. 24 godziny na opublikowanie zagadki/podpowiedzi - ok
?? - podpowiedz co dobę przecież chyba
No i tak może być.Np. ja to widzę tak:
Jutro zadaję zagadkę (16-24), nikt nie wie, następnego dnia daję podpowiedź (16-24), ktoś się następnego dnia obudzi (8:00), zgadnie, ja potwierdzę, i ten ktoś zadaję, ale czeka do 16:00 i tak dalej.
No tak, jeśli dasz zagadkę o 16-tej, a ktoś odgadnie o 17-tej to może dać swoją do 24-tej. Ale co w przypadku, kiedy ktoś odgadnie o 8 rano? Przypomnę, że ma 24 godziny na zadanie swojej zagadki, czyli musi się zmieścić tego samego dnia między 16 a 24. Może wydłużyć te 24 godziny do 48 godzin? Czyli jak ktoś odgadnie w niedzielę o 8 rano, to nie będzie musiał zadawać zagadki tego samego dnia, tylko najpóźniej w poniedziałek między 16 a 24. Podobnie by trzeba zrobić z podpowiedziami.A co w przypadku:
Jutro zadaję zagadkę (16-24), ktoś zgaduję, daje od razu następną następną, kolejny raz ktoś dobrze odpowiada... i tak dalej?
Może być i tak, zające mogą jeszcze sami informować kiedy można spodziewać się podpowiedzi - np "jutro po 18:00 powinna być"Ale co w przypadku, kiedy ktoś odgadnie o 8 rano? Przypomnę, że ma 24 godziny na zadanie swojej zagadki, czyli musi się zmieścić tego samego dnia między 16 a 24. Może wydłużyć te 24 godziny do 48 godzin? Czyli jak ktoś odgadnie w niedzielę o 8 rano, to nie będzie musiał zadawać zagadki tego samego dnia, tylko najpóźniej w poniedziałek między 16 a 24. Podobnie by trzeba zrobić z podpowiedziami.