Muzyka ktora mnie urzekla;;;;;

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Matija34
Gość od wnoszenia fortepianu

#16 Post autor: Matija34 » pn lis 09, 2009 22:36 pm

A tak na serio co sie stanie jak Wawrzyniec napisze,ze ten soundtrack mu sie nie spodobal?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#17 Post autor: Bucholc Krok » pn lis 09, 2009 22:36 pm

Nie może tego zrobić, bo napisał, że wybory kolegi Mefisto mu się podobają. :D

Matija34

#18 Post autor: Matija34 » pn lis 09, 2009 22:43 pm

No Faktycznie.Wawrzyniec po prostu nie ma wyjscia.Nie moze byc gołosłowny! :lol:

Mefisto

#19 Post autor: Mefisto » wt lis 10, 2009 00:42 am

Matija34 pisze:A czy ty Mefisto napisales recenzje do Mission Impossible?
napisałem do całej serii, ale jeszcze nie zostały opublikowane na MF.pl, aczkolwiek niektóre z nich można przeczytać tu:
http://www.film.org.pl/soundtrack/tekst/m.html

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#20 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 10, 2009 01:48 am

Rety, człowiek wraca wieczorem zmęczony i widzi, że Bucholc zdążył zrobił aferę, w sumie z niczego. Chwaląc listę Mefisto nie miałem na myśli, że każdy z tych soundtracków mi się podoba. Dokładniej znam wszystkie te soundtracki oprócz tego "Robin Hooda". Znajomy puścił mi dwa utwory z tego "Robin Hooda" i wrażenia to na mnie nie zrobiło. Ale skoro widzę takie soundtracki jak "Jurrasic Park" "Blade Runner" "The Thin Red Line" "The Village" "Once Upon A Time in the West", "The Village", "Backdraft", "Escape from New York", "Dances with Wolves", "Matrix Reloaded" i "Gladiatora" to zamiast wymieniając wszystkie z osobna pochwaliłem za całokształ. W końcu to jakieś 3/4. Ale ma się rozumieć Bucholc musiał to znadinterpretować, że niby urzekł mnie ten "Robin Hood" nawet nie wiem kogo. Więc pragnę zaznaczyć, że te dwa utwory, które poznałem mnie nie zachwyciły, a więc w sumie równa się to, że mi się ta muzyka nie spodobała :!: Ha! Napisałem to i co teraz :?: :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Matija34

#21 Post autor: Matija34 » wt lis 10, 2009 10:26 am

Mysle,ze Bucholc zrobi wszystko,zeby ta sprawa zakonczyla sie w sadzie.
To dosc potezna afera niczym ,,Hazardowa''
Robin Hood wywolal sporo zamieszania.......

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » wt lis 10, 2009 11:09 am

Wawrzyniec pisze:Rety, człowiek wraca wieczorem zmęczony i widzi, że Bucholc zdążył zrobił aferę, w sumie z niczego.
Przynajmniej odżyłeś, bo tak byś był sflaczały i mało użyteczny dla rodziny. ;)
:!: Ha! Napisałem to i co teraz :?: :wink:
Teraz to spotkamy się gdzieś w Media Markt i "wyjaśnimy" sobie pewne sprawy. Ja wybieram dział z hip-hopem, disco i jeszcze będę się posiłkował popem jak zabraknie mi amunicji. Tylko uprzedzam, że dość celnie rzucam.. :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#23 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 10, 2009 18:51 pm

Matija34 pisze:To dosc potezna afera niczym ,,Hazardowa''
Ha! Dobre porównanie. Według mnie też można tę aferę spokojnie porównać do "hazardowej", "stoczniowej" i jak się tam one wszystkie zwą. Czyli trąbi się na okrągło o aferze, na paskach lecą informacje o aferze, a jak przyjdzie co do czego to nikt tak naprawdę nie wie o co chodzi. Tak samo tutaj Bucholc sztucznie stworzył aferę, a następnie ztabloizował forum i postawił mnie w stan oskarżenia, bez przedstawienia konkretnych zarzutów. Zostałem oskarżony, choć teoretycznie nie złamałem prawa. Ale Bucholc mądrze to przemyślał: Wmanewrował mnie w taką sytuację i tak zmanipulował opinię forum, że wszelkie moje próby wyjaśnienia i tak będą brzmiały nieprzekonująco.
Ale w tym całym misternym planie Bucholc jednak jedną rzecz przeoczył: Fakt, że teraz jestem poza granicami kraju :lol: A więc jak chcesz wymierzyć "sprawiedliwość" to chyba będziesz się musiał starać o ekstradycję :wink: :D

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#24 Post autor: Bucholc Krok » wt lis 10, 2009 20:13 pm

Wawrzyniec pisze:A więc jak chcesz wymierzyć "sprawiedliwość" to chyba będziesz się musiał starać o ekstradycję :wink: :D
Kiedyś chyba wrócisz? I pewnie płyty tutaj zostały... ;) Lepiej trenuj rzuty do celu. :) Nie próbuj też zapuszczać brody i farbować włosów, bo to nic nie da. Niedawno takiego jednego złapali.. :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#25 Post autor: Koper » wt lis 10, 2009 23:40 pm

Wawrzyniec pisze:Ale w tym całym misternym planie Bucholc jednak jedną rzecz przeoczył: Fakt, że teraz jestem poza granicami kraju :lol: A więc jak chcesz wymierzyć "sprawiedliwość" to chyba będziesz się musiał starać o ekstradycję :wink: :D
Polańskiego w końcu dorwali, to i Ciebie Bucholc przechwyci. ;):D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#26 Post autor: Koper » śr lis 11, 2009 12:27 pm

A ciekawe co Wawrzyniec na to i czy da się znowu w coś wmanewrować ;)

Obrazek

Mefisto

#27 Post autor: Mefisto » śr lis 11, 2009 15:43 pm

mogłeś chociaż nie powtarzać :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#28 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 11, 2009 16:07 pm

Koper pisze:A ciekawe co Wawrzyniec na to i czy da się znowu w coś wmanewrować ;)
Tym razem nie da, gdyż nie wszystkie soundtracki z tej listy zna. :) Dlatego też tym razem, aby Bucholc się znowu czegoś nie przyczepił, chwalę za: "Gladiatora", "Jurrasic Park", "1492", "The Mission" "The Good The Bad and the Ugly", "Jane Eyre". Co do reszty to niektóre soundtracki znam, ale nie mnie nie zauroczyły, a niektórych w ogóle nie znam. Wyraziłem się chyba jasno? :wink:

P.S. Chociaż co do tej listy to spodziewałem się, że znajdzie się na niej "The Time Machine" :shock: Gdyż z tego co tak czytam po Kopera różnych tekstach to wynika, przynajmniej ja tak to odczytałem, że ta muzyka go zauroczyła. Cóż najwyżej, źle to odczytałem.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#29 Post autor: Koper » śr lis 11, 2009 18:34 pm

Nie zmieściła się :P, ale żeby się zmieściła musiałbym rozszerzyć co najmniej o drugie tyle. Poza tym, jakkolwiek lubię ten score Badelta i mam do niego sentyment, to jednak gdzie temu do Conana, Misji czy Cyda. :P

Matija34

#30 Post autor: Matija34 » śr lis 11, 2009 21:32 pm

W sumie to rzucanie sie plytami to troche niebezpieczna sprawa Panie Bucholc Kruk.Nie dosc,ze mozna sobie krzywde zrobic to jeszcze poniesiesz koszty za zniszczenie wlasnosci Media Markt a potem zabraknie funduszy na panskie nowe wydania kolekcjonerskie.

Czy moglbys jeszcze wyjasnic co to znaczy byc sflaczałym dla rodziny?

ODPOWIEDZ