Harry Gregson-Williams Prince of Persia?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A Scorcese nie dostałby Oscara za "Infiltrację", pozwolę sobie od siebie coś dodaćKoper pisze:To nie byłoby "Siedmiu wspaniałych", "Za kilka dolarów więcej", "Coś" i paru innych niezłych filmów.

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Muzyka oczywiscie moze byc, ale co do filmow to nie chcialbym sie wypowiadac.
Moge jedynie stwierdzic, ze widzialem bodaj w tym roku (a moze pod koniec zeszlego) "Siedmiu.." i jakos mnie ten film w ogole nie ruszyl, choc generalnie westerny lubie (w szczegolnosci muzyke do tego typu filmow). Raczej wsluchiwalem sie w muzyke, a obraz gdzies tam przelatywal.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Po zapoznaniu się z "Wolverinem" i po usłyszeniu paru słów na temat muzyki do "Taking of 1 2 3 Pelham" ja już się nie obawiam muzyki do "Prince of Persia". Ja jestem przerażony tym co powstanie
Bardzo mnie martwi ta zniżkowa forma Harry'ego Gregsona-Williamsa
I pomyśleć, że kiedyś tworzył taką muzyką na poziomie jak chociażby do "Królestwa Niebieskiego" czy do pierwszej "Narnii"
Teraz to w sumie liczę, żeby ta muzyka przynajmniej podobna była do "Piratów z Karaibów" "Twierdzy" itd. ale żeby przynajmniej dobrze brzmiała:/ Chociaż może a nóż widelec Harry Gregson-Williams się przebudzi i wykorzysta potencjał jaki stoi przed każdym kompozytorem, który ma szansę skomponować muzykę do filmu przygodowego. Ale niestety nadzieję mam małą

Teraz to w sumie liczę, żeby ta muzyka przynajmniej podobna była do "Piratów z Karaibów" "Twierdzy" itd. ale żeby przynajmniej dobrze brzmiała:/ Chociaż może a nóż widelec Harry Gregson-Williams się przebudzi i wykorzysta potencjał jaki stoi przed każdym kompozytorem, który ma szansę skomponować muzykę do filmu przygodowego. Ale niestety nadzieję mam małą

- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
The Taking of Pelham 123 ma chyba na razie w mym prywatnym rankingu pierwsze miejsce wśród gówien roku. HGW idzie jak burza w kierunku antymuzy. No wprawdzie konkurencja jeszcze nie pokazała na co ich stać, ale połowa roku już minęła więc... szanse HGW ma spore.
Ostatnio zmieniony ndz cze 14, 2009 12:44 pm przez Łukasz Wudarski, łącznie zmieniany 1 raz.
Why So Serious !?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oczywiście jeszcze niby w tym roku czeka nas "2012" Rolanda Emmericha, a więc możemy spodziewać się muzyki Haralda Klosera. Chociaż mimo wszystko też nie zaliczam się do osób, które od razu skreślają jakiegoś kompozytora i jakiś soundtrack zanim się jeszcze ukazał. (Harry Potter Nicholasa Hoopera jest tutaj specyficznym i ze względów osobistych, wyjątkiem
). Ale wracając do Harry'ego Gregsona-Williams to mnie naprawdę ta jego niska forma martwi. Ba
Wręcz przeraża, gdyż do takiego filmu jak "Prince of Persia" nie oczekuję jakiejś wybitnej pracy, ale przynajmniej muzyka powinna być, fajna, przebojowa, czy też "cool"
A tego jak na razie po HGW się nie spodziewam
A pamiętam, że jak się wypowiadałem, że na to stanowisko wolałbym Hansa Zimmera to się spotykałem ze stwierdzeniami (nie twierdzę, że tutaj na tym forum), że "Hans się skończył" a "Harry Gregson-Williams to przyszłość" itd. I teraz chyba nawet krytycy Hansa muszę stwierdzić, że byłby on jednak lepszy na to stanowisko od HGW. Gdyż Mike Newelle mimo wieloletniej współpracy i tak raczej na Patricka Doyle'a nie miałby co liczyć, gdyż w końcu to film Bruckheimera

- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Hooper myślę że napisze w miarę solidną pracę. Tak pewnie na 2,5 - 3. Nie sądzę aby była to taka kupa jak dzieła Djawadiego, czy Klosera. Oczywiście jak się będzie równać do Johna Williamsa, to zawsze będzie to miałkie. Ale jakbyśmy Klosera porównywali z Williamsem to... no strach myśleć.
Why So Serious !?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
tylko Księciem Kaspianem mnie zawiódł
A ja właśnie słucham sobie Recording Sessions z Caspiana... i żałuję że za następną Narnię będzie odpowiedzialny Arnold, którego mimo wszystko lubię, ale cały Caspian prezentuję się świetnie, może nawet lepiej od jedynki.Ja jestem przerażony tym co powstanie
WTF?!Na IMDb podają nie wiem skąd, że Zimmer ma skomponować Main Theme. Czy im już totalnie odwaliło?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Już niedługo nazwisko Zimmera będzie na co drugim soundtrackuPaweł Stroiński pisze:Na IMDb podają nie wiem skąd, że Zimmer ma skomponować Main Theme. Czy im już totalnie odwaliło?

Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 14:54 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 2 razy.