Harry Gregson-Williams Prince of Persia?

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#16 Post autor: Koper » pn maja 25, 2009 20:39 pm

To nie byłoby "Siedmiu wspaniałych", "Za kilka dolarów więcej", "Coś" i paru innych niezłych filmów. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#17 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 26, 2009 17:48 pm

Koper pisze:To nie byłoby "Siedmiu wspaniałych", "Za kilka dolarów więcej", "Coś" i paru innych niezłych filmów. :P
A Scorcese nie dostałby Oscara za "Infiltrację", pozwolę sobie od siebie coś dodać :wink:

http://www.lastfm.pl/user/Wawrzyniec_85

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#18 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 26, 2009 19:41 pm

Muzyka oczywiscie moze byc, ale co do filmow to nie chcialbym sie wypowiadac. :) Moge jedynie stwierdzic, ze widzialem bodaj w tym roku (a moze pod koniec zeszlego) "Siedmiu.." i jakos mnie ten film w ogole nie ruszyl, choc generalnie westerny lubie (w szczegolnosci muzyke do tego typu filmow). Raczej wsluchiwalem sie w muzyke, a obraz gdzies tam przelatywal.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#19 Post autor: Koper » wt maja 26, 2009 19:58 pm

Jeśli nie lubisz "Siedmiu Wspaniałych" to tak naprawdę wcale nie lubisz westernów. :P:D;)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#20 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 26, 2009 20:06 pm

Ja nie napisalem, ze nie lubie, tylko, iz mnie wowczas nie ruszyl. Jest pewna roznica.. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#21 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 13, 2009 00:03 am

Po zapoznaniu się z "Wolverinem" i po usłyszeniu paru słów na temat muzyki do "Taking of 1 2 3 Pelham" ja już się nie obawiam muzyki do "Prince of Persia". Ja jestem przerażony tym co powstanie :!: Bardzo mnie martwi ta zniżkowa forma Harry'ego Gregsona-Williamsa :( I pomyśleć, że kiedyś tworzył taką muzyką na poziomie jak chociażby do "Królestwa Niebieskiego" czy do pierwszej "Narnii" :(
Teraz to w sumie liczę, żeby ta muzyka przynajmniej podobna była do "Piratów z Karaibów" "Twierdzy" itd. ale żeby przynajmniej dobrze brzmiała:/ Chociaż może a nóż widelec Harry Gregson-Williams się przebudzi i wykorzysta potencjał jaki stoi przed każdym kompozytorem, który ma szansę skomponować muzykę do filmu przygodowego. Ale niestety nadzieję mam małą :(

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#22 Post autor: Mystery » sob cze 13, 2009 00:14 am

HGW w tym roku dwie nominacje do antymuzy ma już chyba w kieszeni :wink: No jestem ciekaw co tam pokaże w tym "Prince of Persia".

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#23 Post autor: Łukasz Wudarski » sob cze 13, 2009 19:20 pm

The Taking of Pelham 123 ma chyba na razie w mym prywatnym rankingu pierwsze miejsce wśród gówien roku. HGW idzie jak burza w kierunku antymuzy. No wprawdzie konkurencja jeszcze nie pokazała na co ich stać, ale połowa roku już minęła więc... szanse HGW ma spore.
Ostatnio zmieniony ndz cze 14, 2009 12:44 pm przez Łukasz Wudarski, łącznie zmieniany 1 raz.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#24 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 14, 2009 00:54 am

Oczywiście jeszcze niby w tym roku czeka nas "2012" Rolanda Emmericha, a więc możemy spodziewać się muzyki Haralda Klosera. Chociaż mimo wszystko też nie zaliczam się do osób, które od razu skreślają jakiegoś kompozytora i jakiś soundtrack zanim się jeszcze ukazał. (Harry Potter Nicholasa Hoopera jest tutaj specyficznym i ze względów osobistych, wyjątkiem :wink: ). Ale wracając do Harry'ego Gregsona-Williams to mnie naprawdę ta jego niska forma martwi. Ba :!: Wręcz przeraża, gdyż do takiego filmu jak "Prince of Persia" nie oczekuję jakiejś wybitnej pracy, ale przynajmniej muzyka powinna być, fajna, przebojowa, czy też "cool" 8) A tego jak na razie po HGW się nie spodziewam :( A pamiętam, że jak się wypowiadałem, że na to stanowisko wolałbym Hansa Zimmera to się spotykałem ze stwierdzeniami (nie twierdzę, że tutaj na tym forum), że "Hans się skończył" a "Harry Gregson-Williams to przyszłość" itd. I teraz chyba nawet krytycy Hansa muszę stwierdzić, że byłby on jednak lepszy na to stanowisko od HGW. Gdyż Mike Newelle mimo wieloletniej współpracy i tak raczej na Patricka Doyle'a nie miałby co liczyć, gdyż w końcu to film Bruckheimera :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#25 Post autor: Łukasz Wudarski » ndz cze 14, 2009 12:47 pm

Hooper myślę że napisze w miarę solidną pracę. Tak pewnie na 2,5 - 3. Nie sądzę aby była to taka kupa jak dzieła Djawadiego, czy Klosera. Oczywiście jak się będzie równać do Johna Williamsa, to zawsze będzie to miałkie. Ale jakbyśmy Klosera porównywali z Williamsem to... no strach myśleć.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#26 Post autor: Paweł Stroiński » sob lut 06, 2010 12:42 pm

Na IMDb podają nie wiem skąd, że Zimmer ma skomponować Main Theme. Czy im już totalnie odwaliło?

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#27 Post autor: Ele » sob lut 06, 2010 13:01 pm

tylko Księciem Kaspianem mnie zawiódł
Ja jestem przerażony tym co powstanie
A ja właśnie słucham sobie Recording Sessions z Caspiana... i żałuję że za następną Narnię będzie odpowiedzialny Arnold, którego mimo wszystko lubię, ale cały Caspian prezentuję się świetnie, może nawet lepiej od jedynki.
Na IMDb podają nie wiem skąd, że Zimmer ma skomponować Main Theme. Czy im już totalnie odwaliło?
WTF?!

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#28 Post autor: Paweł Stroiński » sob lut 06, 2010 13:50 pm

Bruckheimer. I wszystko jasne.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#29 Post autor: Mystery » sob lut 06, 2010 14:51 pm

Paweł Stroiński pisze:Na IMDb podają nie wiem skąd, że Zimmer ma skomponować Main Theme. Czy im już totalnie odwaliło?
Już niedługo nazwisko Zimmera będzie na co drugim soundtracku :P
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 14:54 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#30 Post autor: Koper » sob lut 06, 2010 14:54 pm

No to Hans zagwiżdże HGW do ucha melodyjkę, a ten dorobi resztę score na miarę Taking of Pelham. :D

ODPOWIEDZ