"The Unknown" contains music that is virtually identical to Wojciech Kilar's "The Vampire Hunters" from the film "Bram Stoker's Dracula". The exact same tracks were originally written for and used in season one's 'Malevolence' trilogy.
Star Wars: Ahsoka - Kevin Kiner (2023)
Re: Star Wars: Ahsoka - Kevin Kiner (2023)
Ok, to jest chyba w pierwszy epizodzie szóstego sezonu - nawet w trivii na imdb o tym jest napisane.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wojteł
- John Williams
Hm, nie pamiętam tego z Malevolance, a oglądałem ten story arc więcej niż raz, bo był jednym z lepszych w początkowych sezonach. Może wycięto albo SFXy zagłuszyły.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Możliwe, że serial zmieni postrzeganie Mocy ( choć robił to już 'Ostatni Jedi" ): zawsze myślałem, że tylko osoby czułe na Moc, czyli głównie Jedi i Sithowie mogą nią władać. Okazuje się, że jesli Sabine będzie władać Mocą nie będąc Jedi to będzie trochę tak, jak mówił Sam Lucas:
https://www.gry-online.pl/newsroom/geor ... rs/ze26697Kasdan: Moc była dostępna dla każdego, kto mógł po nią sięgnąć?
Lucas: Tak, każdy jest w stanie tego dokonać.
Kasdan: Nie tylko Jedi?
Lucas: Tylko Jedi poświęcają na to swój czas.
Marquand: Używają jej jako techniki.
Lucas: To jest jak z jogą. Jeśli chcesz poświęcić na to swój czas, możesz to zrobić, ale tylko ci, którzy naprawdę chcą to robić, są tymi, których interesują tego typu rzeczy. Podobnie jest z karate.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie fajne byłoby zrobić taką kompilację tych wszystkich nawiązań o których Wojtek mówi.Kaonashi pisze: ↑pt wrz 01, 2023 23:55 pmOk, to jest chyba w pierwszy epizodzie szóstego sezonu - nawet w trivii na imdb o tym jest napisane.![]()
"The Unknown" contains music that is virtually identical to Wojciech Kilar's "The Vampire Hunters" from the film "Bram Stoker's Dracula". The exact same tracks were originally written for and used in season one's 'Malevolence' trilogy.
Sam niestety też tego Kilara nie mogę znaleźć, ale Vangelis jest prosty.
Plus w nawiązaniu do tematu, który mnie uwiera jak miecz świetlny w brzuchu:
youtu.be/Lxu7ABjLWKEHpIUp
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Taką kompilację robi Kiner za każdym razem, jak wydaje płytę :p
Na półmetku całkiem zgrabny serial, ze sporą ilością akcji i dobrymi efektami, śledzi się lepiej niż Obiego czy Fetta, no i muza też lepsza i tu z chęcią sprawdzę soundtrack jak tylko się pojawi.
- Wojteł
- John Williams
Zdecydowanie najlepszy odcinek, fabularnie się tutaj niewiele działo (poza twistem), ale akcja była dobrze nakręcona. Plus podobają mi się nowe style walki - że Ahsoka jest samurajem, to było wiadomo od dawna, skoro nawet jej miecze mają zakrzywione rękojeści jak katana i wakizashi, do tego chyba wszystkie gardy jakie stosowała w tej walce, to pozycje z kendo. Baylon natomiast jest czymś nowym, bo jego broń i styl walki jest mocno wzorowana na europejskich dwuręcznych mieczach. Fajen, podoba się dla mnie.
moc jest silna w tym serialu, potężnym sprzymierzeńcem ona jest. 
NO CD = NO SALE
Pytanie do bardziej osłuchanych ode mnie. Czy temat Ahsoki też jest zrzynką z jakiejś mniej znanej ścieżki dźwiękowej?
- lis23
Jestem ciekaw, jak pokażą Ezrę i mam nadzieję, że go nie zabiją bo przecież nie ma go w sequelach ... Ahsoki zresztą, też ale Ona byłaby ok. osiemdziesiątki.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Piąty odcinek ma być najdłuższy, prawie 50 minut, wrócimy do .
Spoiler:
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Fajny odcinek ale pozostawia pewien niedosyt.
Spoiler:
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Score w 5 odcinku zmiażdżył mi konstrukcję mózgu
Najlepiej udźwiękowiony muzycznie pojedynczy odcinek serialu z całego serialowego live-action uniwersum.
Sam odcinek świetny.
Natomiast cała scena z zawieszonymi cienkimi "drogami" w kosmosie po "śmierci" Tano, to żywcem zerżnięta scena z komiksowego Thorgala sprzed 35 lat - "Ponad Krainą Cieni".
Tylko, że w komiksie było to jeszcze lepiej zrobione, bo tam Thorgal spotkał Postać-Śmierć i chodził w kosmosie po nieskończonej ilości białych lin, z których każda wewnątrz miała krew i jedna lina była po prostu życiem jednego anonimowego człowieka na Ziemi. I Śmierć też mu kazała wybierać, też były retrospekcje, itp itd. Wszystko to samo.
Najlepiej udźwiękowiony muzycznie pojedynczy odcinek serialu z całego serialowego live-action uniwersum.
Sam odcinek świetny.
Natomiast cała scena z zawieszonymi cienkimi "drogami" w kosmosie po "śmierci" Tano, to żywcem zerżnięta scena z komiksowego Thorgala sprzed 35 lat - "Ponad Krainą Cieni".
Tylko, że w komiksie było to jeszcze lepiej zrobione, bo tam Thorgal spotkał Postać-Śmierć i chodził w kosmosie po nieskończonej ilości białych lin, z których każda wewnątrz miała krew i jedna lina była po prostu życiem jednego anonimowego człowieka na Ziemi. I Śmierć też mu kazała wybierać, też były retrospekcje, itp itd. Wszystko to samo.
NO CD = NO SALE