Alexander - Vangelis
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Taa, bodaj z tym co w TVNie kiedyś sobowtóry gwiazd oceniał.
Mnie to za serce nie chwytało. Za serce to mnie może chwytać taki Delerue a nie jakiś Janson w swoich pustych melodyjkach i Vangelis w anthemach na autopilocie.
Mnie to za serce nie chwytało. Za serce to mnie może chwytać taki Delerue a nie jakiś Janson w swoich pustych melodyjkach i Vangelis w anthemach na autopilocie.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Jeżeli chodzi o muzykę filmową u mnie dostął 3 maxy za 1492, Alexandra i Blade'a. Chariotsy niestety na płycie mocno zawodzą dałbym max 3DanielosVK pisze:No właśnie, Vangelis zasługuje na trzy maxy - Blade Runner, Chariots of Fire i 1492.W sumie ja bym jeszcze coś znalazł, ale na pewno nie Alexande

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Ale Chariotsy są legendarne i stanowiły jakiś przełom. Alexander w żadnym wypadku.
Co do tego, że Vangelis mało filmówki zrobił - zrobił jej nawet całkiem sporo (chociaż oczywiście nadal zdecydowanie mniej niż taki Zimmer np.), z tym, że 80% jego soundtracków jest dostępna tylko na bootlegach.
Co do tego, że Vangelis mało filmówki zrobił - zrobił jej nawet całkiem sporo (chociaż oczywiście nadal zdecydowanie mniej niż taki Zimmer np.), z tym, że 80% jego soundtracków jest dostępna tylko na bootlegach.

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Za "Alexandrem" ja średnio przepadam. Zaś co do "Chariotsów" to po trochę mogę się zgodzić z Bladem, gdyż muzyka ta trochę straciła na przestrzeni lat, chociaż wiadomo nie główny motyw. Mimo to między 4, a 4.5 był dam. Za to "1492" i "Blade Runner" to 5+ i jedne z cenniejszych płyt w mojej skromnej i mizernej kolekcji soundtracków. Oba soundtracki uwielbiam, a "Blade Runner" MEGAKULT 

#WinaHansa #IStandByDaenerys