Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - Steve Jablonsky
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - Steve Jablonsky
No nie wiem, ja się świetnie bawię przy tym score i gdyby nie kilka głupich klisz miałbym poziom rozrywki godny pierwszych Transformerów.

Nie no, muzyka z Transformers 1 jest taka jak sam film, za grosz ambitności, ale generalnie jest fun, także spoko. Natomiast żółwie to cienizna, mało kto o tym będzie pamiętał za pare miesięcy. A co do temaciku to już Ramin napisał ciekawszy do Wacrafta, jeśli chodzi o świeżynki.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dramatyzujesz i wszystko zależy jak na to patrzymy. Teoretycznie Jablonsky jest przedstawicielem trochę wymierającego gatunku RCP-Banalno-Prostackiego-Action-Score'u. Naprawdę coraz rzadziej spotkać ścieżki z RCP z ich typowym action-scorem. I czasami jako kontrast do pięknych kontrapunktów i inteligentnej muzyki filmowej, fajnie sobie takiego Jablonsky'ego zapodać. Nie jest to rozrywka najwyższych lotów, ale jest rozrywka.Kaonashi pisze:Jabłko się skończyło jeszcze za nim spadło z zimmerowego drzewka.
Zresztą jest nawet parę soundtracków Jablonsky'ego, które czasami lubię sobie zapodać: Steamboy, pierwsze i drugie Transy, fragmenty Your Highness. A i temat z The Last Witch Hunter był zacny.
P.S. @Tomek czy to prawda, że w Polsce nie ma wyboru i jest się skazanym na dubbing, gdyż coś takiego słyszałem?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
tak, u nas tylko dubbing, oficjalne infor od dystrybutora, nie ma napisów w PL.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Cóż w Niemczech film wychodzi dopiero w sierpniu, a więc też słabo, ale z tym dubbingiem to przesadzili. Szczególnie jeżeli film bazuje też na nostalgii za kreskówkami, to przecież ich widzowie już dorośli i wolą oglądać oryginalną wersją, albo z lektorem. 

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Tylko dubbing, ale serio, nie jest zły. Jak na film nieanimowany nawet całkiem spoko.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja wiem, że nie jest to jakaś wybitna praca, oparta na znanych kliszach. I wiadomo te zapożyczenia, Transformers, Battleship, Mad Max: Fury Road, a nawet... Terminator.
I wiadomo prowadząc analityczne rozkładanie tego score'u na czynniki pierwsze łatwo go zjechać... ale... Ale cholera, fajne to!
Naprawdę można się przy tej muzyce dobrze bawić. Nie jest to ambitna rozrywka, ale jest impreza.
Przede wszystkim nie jest to praca anonimowa. Główny temat jest naprawdę fajny zapada w pamięci. "Turtle Power" to chyba najlepsza jego aranżacja. I nawet jak go Jablonsky trochę "terminatoruje" to dalej brzmi to klawo. "Shredder" ma osobny temat, do którego z czasem się coraz bardziej przekonuję. W ogóle naprawdę mamy tutaj parę tematów przypisanych bohaterom, co ja bardzo lubię. Temat "Kranga" nawet jeżeli zalatuje "Lockdown" z Transów to też mi się podoba.
Elektronika też jest całkiem przyjemna, jak chociażby w fajnym bicie w "The Falcon".
Może album trochę za długi, ale na razie jeszcze nie czuję zmęczenia i nie wiem, czy z komiksowych adaptacji i score'ów to na razie nie jest najlepsza praca.
Jak cały czas piszę, nic ambitnego, nic wielkiego, ale podoba mi się ta muzyka, jest fun i czyż nie tego oczekujemy od pracy do filmu pt. "Teenage Mutant Ninja Turtles".
Good Work Steve

Przede wszystkim nie jest to praca anonimowa. Główny temat jest naprawdę fajny zapada w pamięci. "Turtle Power" to chyba najlepsza jego aranżacja. I nawet jak go Jablonsky trochę "terminatoruje" to dalej brzmi to klawo. "Shredder" ma osobny temat, do którego z czasem się coraz bardziej przekonuję. W ogóle naprawdę mamy tutaj parę tematów przypisanych bohaterom, co ja bardzo lubię. Temat "Kranga" nawet jeżeli zalatuje "Lockdown" z Transów to też mi się podoba.
Elektronika też jest całkiem przyjemna, jak chociażby w fajnym bicie w "The Falcon".
Może album trochę za długi, ale na razie jeszcze nie czuję zmęczenia i nie wiem, czy z komiksowych adaptacji i score'ów to na razie nie jest najlepsza praca.
Jak cały czas piszę, nic ambitnego, nic wielkiego, ale podoba mi się ta muzyka, jest fun i czyż nie tego oczekujemy od pracy do filmu pt. "Teenage Mutant Ninja Turtles".

Good Work Steve

taaa good work, a Brajana nie good work. cały Wawrzyn
wypociny lamy Stiwa będzie męczył i doszukiwał się geniuszu tam gdzie go nie ma, a dobrej muzy nie zauważa 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A gdzie ja Ci piszę o "geniuszu"?
Toż cały czas piszę, że to prosta muzyka, ale może w tym leży jej siła. I sorry nic na to nie poradzę, że już po pierwszym odsłuchu temat Jablonsky'ego wpadł mi w ucho. W swej prostocie jest chwytliwy i spoko.
Na poważnie, naprawdę fajny, sympatyczny score i możecie się naśmiewać i krytykować i facepalmować i co tam chcecie, ale tutaj Jablonsky nie ma się czego wstydzić, a wręcz będę go bronił.

Na poważnie, naprawdę fajny, sympatyczny score i możecie się naśmiewać i krytykować i facepalmować i co tam chcecie, ale tutaj Jablonsky nie ma się czego wstydzić, a wręcz będę go bronił.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
To se jutro poczytacie recenzje z taką oceną, że co niektórzy będą cmokać z niezadowolenia 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To ja liczę, że będę w mniejszości 

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
czyli panowie wychodzi na to, że Jablonsky napisał coś ciekawego od czasów jednegonaprawdę fajnego tematu do YOUR HIGHNESS ??
Czyli jakieś 6 lat 

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
parafrazując słynnye tekst żółwi - Jabło zrobił "Cawałbagna"

#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jeżeli chodzi ci o to, że wciąga, jak w bagno... to tak 
http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=2176
;P

;P

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
LOL- Konsruktywny Komentarz w stylu blada returnGhostek pisze:Jeżeli chodzi ci o to, że wciąga, jak w bagno... to tak
;P

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''