BRIAN TYLER & KEITH POWER - CRIMINAL (2016)
Re: BRIAN TYLER & KEITH POWER - CRIMINAL (2016)
to trzeba uderzyć do lakeshora i oni dają dostęp do jakiejś stronki czy wysyłają linka do zassania, czy to stream? jakieś warunki trzeba spełnić?
Ostatnio zmieniony sob kwie 02, 2016 09:01 am przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE
Cieplutki aż godzinny video wywiad z FMM o Criminal i nie tylko - https://www.youtube.com/watch?v=dKXO0hsR3zM
NO CD = NO SALE
Akurat o Criminal to za wiele tam nie mówią
No może trochę o piosence, którą Brian opisuje jako coś w stylu Radiohead/M83.

Najlepsza cześć wywiady to jak mówi o internetowych trollach, fejsie i tym jak baaardzo przejmuje sie opiniami 

NO CD = NO SALE
Who cares?Adam pisze:Najlepsza cześć wywiady to jak mówi o internetowych trollach, fejsie i tym jak baaardzo przejmuje sie opiniami

Ale to pierwszy wywiad z nim jakie widziałem, w którym pokazuje trochę talentu aktorskiego i komika

NO CD = NO SALE
Ależ klimatyczna, zajebista piosenka, brawo Brajan, oby był nom do Oscara za nią B-)
Premiera całej piosenki do odsłuchu i wywiad o tworzeniu piosenki - http://www.undertheradarmag.com/news/pr ... _criminal/
Ghostek, czy temat z songu jest w scorze ma sie rozumieć?!
Premiera całej piosenki do odsłuchu i wywiad o tworzeniu piosenki - http://www.undertheradarmag.com/news/pr ... _criminal/
Ghostek, czy temat z songu jest w scorze ma sie rozumieć?!

NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
No tu cię muszę rozczarować. Melodii z piosenki nie uświadczysz w takiej formie w scorze. Jest jeden temat główny, który jeżeli się uprzemy jest parafrazą, ale bliżej mu do goldenthalowskiego Heat.
Ogólnie to bardzo hermetyczny, elektroniczny score, który snuje się bez wyraźnej narracji.
A tak w ramach eksperymentu zrobiłem sobie 35-minutowy mix o charakterze suity, w którym uporządkowałem sobie treść i powklejałem wybrane fragmenty zbieżne pod względem nastroju i wymowy. Okazuje się, że można było z tego zrobić całkiem składne słuchowisko. Oczywiście wymagałoby to troszkę pracy i odejścia od retoryki upychania krążków po brzegi.
Ogólnie to bardzo hermetyczny, elektroniczny score, który snuje się bez wyraźnej narracji.
A tak w ramach eksperymentu zrobiłem sobie 35-minutowy mix o charakterze suity, w którym uporządkowałem sobie treść i powklejałem wybrane fragmenty zbieżne pod względem nastroju i wymowy. Okazuje się, że można było z tego zrobić całkiem składne słuchowisko. Oczywiście wymagałoby to troszkę pracy i odejścia od retoryki upychania krążków po brzegi.

Ghostek pisze:Melodii z piosenki nie uświadczysz w takiej formie w scorze.

traki z czasami:
1. Drift And Fall Again (04:06)
composed by Madsonik / performed by Madsonik & Lola Marsh
2. Criminal (Madsonik Remix) (03:54)
3. Pope (03:17)
4. Division (04:12)
5. Distant Memories (04:46)
6. By The Sword (03:21)
7. Chained (03:54)
8. Waves Of Intuition (02:48)
9. Regress (02:28)
10. Chrono (04:16)
11. You Remember (03:39)
12. Jericho (04:57)
13. Time And Adoration (02:15)
14. Fixer (08:30)
15. Resilience (02:30)
16. The Real Jericho (03:54)
17. Inexorable (02:36)
18. Culmination (03:19)
19. Drift And Fall Again (Kill The Noise Remix) (03:42)
Total time - 72:25
na itunes już jest - słuchałem, zapowiada się ciekawy pumpin, no i te atmosferyczne, klimatyczne ambientowe traki

NO CD = NO SALE
aha i kompletnie nie zgode się że remix piosenki jest lepszy - ziomuś Brajana, Kill The Noise (który notabene jest poł-Polakiem
) zarżnął ten delikatny, atmosferyczny i nostalgiczny utwór - nie ten klimat po prostu, przeszarżował.

NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jakbyś znał "twórczość" KTN, to wiedziałbyś że porusza się na pograniczu dnb i dubstepu. To klasyczny remix, który chyba jednak bardziej pasuje do tej ścieżki, w której nota bene też sporo wobble się znalazło, aniżeli do songu nijak przystającego do reszty.

ale ja znam jego twórczość i nic do tego nie mam - po prostu tutaj wg mnie przeszarżował i tyle. nie wszystko da się zrobić pod swój klimat.
NO CD = NO SALE