PS. Do Grand Budapest Hotel, jak również do innych prac Desplata wracam regularnie, jakby ktoś miał wątpliwości
TOP 10, 2015 - Wyniki
-
hp_gof
Re: TOP 10, 2015 - Wyniki
Nie sądzę, żeby ktoś mógł skraść Dżonowi jakikolwiek show - Dżon zawsze zgarnie dużo punktów za to, że jest Dżonem
Tak naprawdę o zwycięstwie (wśród tytułów pretendujących do podium) ostatecznie decyduje konsekwencja w głosowaniu - tzn. że każda osoba z forum umieści jego pracę w zestawieniu i umieści ją w miarę wysoko. Inni twórcy generują większe podziały - nie wszyscy lubią Desplata czy Giacchino, nie wszyscy też się w te pracę jakoś szczególnie wsłuchują, co ma przełożenie m.in. na to, że nie pojawią się one we wszystkich zestawieniach. A przy takich niewielkich różnicach na podium to ma znaczenie. Więc jeśli jego BFG będzie w czołówce najlepszych prac tego roku, to Dżon ma od razu kilka punktów przewagi za to, że jest Dżonem
Zresztą tak samo działa to przy nominacjach do Oscara
Oczywiście to nie ujmuje w żaden sposób wartości prac, które stworzył - Force Awakens słucham ostatnio dość często 
PS. Do Grand Budapest Hotel, jak również do innych prac Desplata wracam regularnie, jakby ktoś miał wątpliwości
Niby John to John i po raz drugi po Tintinie wygrywa nasz Top, ale jak popełni jakąś słabszą pracę to jednak na ślepo nikt na nią nie głosuje i tak The Book Thief był w swoim roku 4, a Lincoln nie zmieścił się nawet w Top 10, także jak BFG nie spełni oczekiwań to raczej wygrana z góry mu nie grozi 
-
hp_gof
No i dokładnie to samo miałem na myśli. Jeśli będzie się kwalifikował do podium, czyli ścisłej czołówki (miejsca 1-3), to będzie miał łatwiej wygrać, bo jest Dżonem i pojawia się na listach większej ilości forumowiczów i na wyższych miejscach (do tego jeszcze dochodzi efekt fanbojów)
Jupiter Ascending - choć świetny - nie bardzo miał szanse wygrać - raz, że miał premierę prawie rok temu, dwa, że to Giacchino, trzy - to nie uniwersum SW, cztery - Majkelowi się czasami rozkładały punkty na kilka prac (np. gdyby nie Tomorrowland, to umieściłbym JA nieco wyżej itd.)
Ale i tak wynik fantastyczny.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
pięć - muza ta choć niezła, to przecież żadne arcydzieło, sześć - w filmie działa średnio żeby nie powiedzieć gorzej, siedem - sam film jest rzadki jak kupa przy biegunce i ciągnie ją w dół.hp_gof pisze:Jupiter Ascending - choć świetny - nie bardzo miał szanse wygrać - raz, że miał premierę prawie rok temu, dwa, że to Giacchino, trzy - to nie uniwersum SW, cztery - Majkelowi się czasami rozkładały punkty na kilka prac
Ale HP-gof nie martw się. Jak w końcu wydadzą "Tale of Tales" to w następnym topie zagłosuję na Desplata.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gratuluję zwycięzcom
Widać, że moje głosy raczej się nie przydały i choć TOP przewidywalny to nie mam z nim problemu.
Czy będziemy potem wracać do The Force Awakens?
Hm
W sumie to dobra muzyka, ale skoro jeżeli mam ochotę na Gwiezdne wojny i mam 6 lepszych score'ów to odpowiedź chyba jest jasna.
A to Grand Budapest Hotel nie wracałem od dawna, ale do innego score'u, który w pojedynku oscarowym przegrał, wracam na okrągło.
A co do TOPu za rok, to wszystko zależy jak wypadanie Suicide Squad, ale jeżeli Steven Price namiesza, to będzie się działo
Chociaż familijny John Williams zawsze jest w cenie. Plus Hans Zimmer wraca do teorii spiskowych i na myśl o "Inferno" me serce mocniej płonie. 
Czy będziemy potem wracać do The Force Awakens?
A to Grand Budapest Hotel nie wracałem od dawna, ale do innego score'u, który w pojedynku oscarowym przegrał, wracam na okrągło.
A co do TOPu za rok, to wszystko zależy jak wypadanie Suicide Squad, ale jeżeli Steven Price namiesza, to będzie się działo
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Bardzo przygodowy ten top. 
Rozrywka przed smętami
Ciekaw jestem wyników topu z forum filmtracks, dużo ciekawych i różnorodnych list tam wpada, no i mają 3 razy więcej głosujących, choć 1 miejsce już chyba teraz jest łatwo przewidzieć 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Jak patrzę na wyniki tego topu, to aż mnie korci przerobić słynny monolog Stonogi.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widać ludzie tęskną za kinem i muzyką "Nowej Przygody". Plus jednak "smęty" takie jak "The Revenant" będę bronił.Marek Łach pisze:Bardzo przygodowy ten top.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
jak cała dyskografia Desplata.hp_gof pisze:Tale of Tales jest słaaaabe :/
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Desplat nie jest zły, Giacchino ma chyba najnudniejszą dyskografięKoper pisze:jak cała dyskografia Desplata.hp_gof pisze:Tale of Tales jest słaaaabe :/
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Co widać szczególnie co roku po forumowych Topachbladerunner22 pisze:Desplat nie jest zły, Giacchino ma chyba najnudniejszą dyskografięKoper pisze:jak cała dyskografia Desplata.hp_gof pisze:Tale of Tales jest słaaaabe :/
2015:
2. Jupiter Ascending
6. Tomorrowland
10. Inside Out
2014:
5. Dawn of the Planet of the Apes
2013
1. Star Trek Into Darkness - Michael Giacchino
2012:
2. John Carter - Michael Giacchino
2011:
2. Super 8 - Michael Giacchino
9. Mission: Impossible - Ghost Protocol - Michael Giacchino
Także z takimi komentarzami uważaj, bo tu sami fanboje
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, to akurat niewątpliwie. Bo ja z tych scorów co wymieniłeś to może ze 2 tematy pamiętam.