Heh, dziwisz się?Mystery pisze:Tu spodziewam się czegoś w stylu Lost na sterydach + Małpy, czyli dla wielu ziew pewnie będzie
Jurassic World - Michael Giacchino
Re: Jurassic World - Michael Giacchino

- bartex9
- Spec od additional music
Wywiad z Michaelem:
http://www.ew.com/article/2015/06/01/ju ... -giacchino
Na stronce do odsłuchu 2 utwory: "Nine to Survival Job" i "The Park is Closed".
Ładna liryka w pierwszym, końcówka miażdży
Podoba mi się! W obydwóch utworach pojawia się ten sam nowy temat - nowy motyw główny.
http://www.ew.com/article/2015/06/01/ju ... -giacchino
Na stronce do odsłuchu 2 utwory: "Nine to Survival Job" i "The Park is Closed".
Ładna liryka w pierwszym, końcówka miażdży
Wszystko co chciałem odpisać jest ładniej napisane w tej recenzjiTomek pisze:Heh, dziwisz się?Mystery pisze:Tu spodziewam się czegoś w stylu Lost na sterydach + Małpy, czyli dla wielu ziew pewnie będzieMa trochę jednak niewdzięczną rolę. Davis umiał wyjść ze swojej "komfort zony" i jednak zrobić coś co było w duchu Williamsa. Jeżeli MG (i pewnie twórcy, którzy będą mieli tu trochę do powiedzenia) odrzuci williamsowe "standardy" to nie wróżę wielkiej kariery i wiele miłości dla tej pracy...
http://www.filmsonwax.co.uk/jurassicworld/
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Score już dostępne na Spotify
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Trzeba mieć wersję premium? W normalnej wersji nie wyszukuje nawet Giacchino, a co dopiero JW.WhiteHussar pisze:Score już dostępne na Spotify
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
-
hp_gof
Nie trzeba mieć premium. Ja wpisałem Jurassic World i od razu znalazłem.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jakbyś szukał:lis23 pisze:Trzeba mieć wersję premium? W normalnej wersji nie wyszukuje nawet Giacchino, a co dopiero JW.WhiteHussar pisze:Score już dostępne na Spotify
https://play.spotify.com/album/1p8dUadt79ZK0J5hx8GY7n
Malkontentów pewnie nie przekona, ale sympatyków powinno zadowolić 
Jeśli chodzi o Giacchino A.D. 2015 tak jak podejrzewałem zapewne będzie to 4 miejsce, ale to i tak dobry score, o którego sile będzie można powiedzieć więcej za pewno dopiero po filmie i dokładniejszej lekturze soundtracka. Michael stworzył naprawdę okazały, emocjonujący temat, jeden z lepszych w karierze, klimat Parku Jurajskiego też jest, Williams potraktowany z szacunkiem, ale dominuje rzecz jasna styl Giacchino i to jego prawdziwe ja z Lost, tym razem bardziej klasyczne, bez zbędnego szarżowania chórem czy etniką. Trzeba się będzie lepiej wgryźć, ale już po drugim przesłuchaniu muza lepiej zaskakuje, szczególnie akcja zaczyna lepiej trafiać, a parę highlightów naprawdę ładnie się wyróżnia i są momenty jak temat z gry Lost World w "Raptor Your Heart Out" czy "Lost World" Williamsa w "Our Rex Is Bigger Than Yours", gdzie na buzi szerzy się banan, a takie "The Park Is Closed" szczególnie w pierwszej minucie trafia wprost w serducho
Samo "As the Jurassic World Turns" to podobne cudeńko do "Pin-Ultimate Experience", tam mieliśmy montaż z ukazaniem uroków Tomorrowland młodej dziewczynie, tu będziemy oglądać atrakcje Parku z pozycji dwóch głównych młodych bohaterów, już czekam na to w kinie.
Tracklista naprawdę spoko, jest czytelna (1-4 wprowadzenie w świat JW, 5-9 wprowadzenie w bohaterów i fabułę, 10-16 akcja, 17-19 emocjonalny koniec) i słucha się o wiele przystępniej od chociażby Małp. Szkoda tylko, że w wydaniu elektronicznym nie ma 3 tracków z CD, "Does This Dino Make Jurassic Look Big", "A Glorified Petting Zoo" i "The Teeth Degree", za to bonusowe kawałki są wporzo, a "Sunrise O'er Jurassic World" to kolejna kompozycja skomponowana przez syna Michaela, Micka, dobrze się nam chłopak rozwija
Nie wiem jeszcze co myśleć o "Jurassic World Suite", spodziewałem się, że Giacchino będzie wyciskał 7 poty z głównych tematów, a tu głównie aranżacje mniejszych motywów + akcja i coś czuję, że ominęło nas End Credits...
"Love in the Time of Pterosauria" jest urocze
https://www.youtube.com/watch?v=5VGsX7KfgL0
Jeśli chodzi o Giacchino A.D. 2015 tak jak podejrzewałem zapewne będzie to 4 miejsce, ale to i tak dobry score, o którego sile będzie można powiedzieć więcej za pewno dopiero po filmie i dokładniejszej lekturze soundtracka. Michael stworzył naprawdę okazały, emocjonujący temat, jeden z lepszych w karierze, klimat Parku Jurajskiego też jest, Williams potraktowany z szacunkiem, ale dominuje rzecz jasna styl Giacchino i to jego prawdziwe ja z Lost, tym razem bardziej klasyczne, bez zbędnego szarżowania chórem czy etniką. Trzeba się będzie lepiej wgryźć, ale już po drugim przesłuchaniu muza lepiej zaskakuje, szczególnie akcja zaczyna lepiej trafiać, a parę highlightów naprawdę ładnie się wyróżnia i są momenty jak temat z gry Lost World w "Raptor Your Heart Out" czy "Lost World" Williamsa w "Our Rex Is Bigger Than Yours", gdzie na buzi szerzy się banan, a takie "The Park Is Closed" szczególnie w pierwszej minucie trafia wprost w serducho
Tracklista naprawdę spoko, jest czytelna (1-4 wprowadzenie w świat JW, 5-9 wprowadzenie w bohaterów i fabułę, 10-16 akcja, 17-19 emocjonalny koniec) i słucha się o wiele przystępniej od chociażby Małp. Szkoda tylko, że w wydaniu elektronicznym nie ma 3 tracków z CD, "Does This Dino Make Jurassic Look Big", "A Glorified Petting Zoo" i "The Teeth Degree", za to bonusowe kawałki są wporzo, a "Sunrise O'er Jurassic World" to kolejna kompozycja skomponowana przez syna Michaela, Micka, dobrze się nam chłopak rozwija
"Love in the Time of Pterosauria" jest urocze
https://www.youtube.com/watch?v=5VGsX7KfgL0
- lis23
Kurczę, nowy temat jest na prawdę ładny, nawiązania do Williamsa całkiem fajne, ale całość to trochę takie " Rise of the Planet of the Apes ", a nie " Jupiter ", szkoda ....
Trochę za dużo underscore, też napaliłem się na " Jurrasic World Suite ", a tam akcja i underscore ...
Nie jest źle, ale " Jupiter " i " Tumorowland " znacznie lepsze.
Trochę za dużo underscore, też napaliłem się na " Jurrasic World Suite ", a tam akcja i underscore ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Nie wiedziałem, że zaliczasz się do malkontentówhp_gof pisze:Masz rację, nie przekonał
Widzę, że lis nadal w formieKurczę, nowy temat jest na prawdę ładny, nawiązania do Williamsa całkiem fajne, ale całość to trochę takie " Rise of the Planet of the Apes ", a nie " Jupiter ", szkoda ....
No właśnie, jak na Jurajski Park i Giacchino underscoru wcale nie ma tu tak dużo, szczególnie w porównaniu do małp i spodziewałem się, że będzie bardziej hermetycznie, a Jupiter i Tomorrowland to przecież inne bajki i poza warstwą dramatyczną, muza jest drapieżna i z pazurem, czyli zgadza się z rodowodem.
-
hp_gof
No w tej sytuacji wychodzi na to, że jestem
Nic mi się Majkela nie podoba ostatnio. Najlepsze było JA, choć długie, z Tomorrowland zachwycam się tylko Pin-Ultimate Experience, a JW miałem ochotę wyłączyć w połowie. Pozostaje jeszcze Inside Out, oby było mega 
- lis23
Mystery pisze: Widzę, że lis nadal w formie![]()
No właśnie, jak na Jurajski Park i Giacchino underscoru wcale nie ma tu tak dużo, szczególnie w porównaniu do małp i spodziewałem się, że będzie bardziej hermetycznie, a Jupiter i Tomorrowland to przecież inne bajki i poza warstwą dramatyczną, muza jest drapieżna i z pazurem, czyli zgadza się z rodowodem.
Tak to jest, jak się pisze z pamięci
Ogólnie, nie jest tak źle i nie jest to kolejna Planeta Małp, ale tematyki mogłoby być ciut więcej - podobnie jak etniki i chórów
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Ja dopiero przesłucham po filmie, ale czy ta znowu u Giacchino 78-minutowa (lub bliska 80) długość nie wpływa niestety ujemnie na "seans" z płytą?