BRIAN TYLER & DANNY ELFMAN - AVENGERS: AGE OF ULTRON (2015)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: BRIAN TYLER - AVENGERS 2: AGE OF ULTRON (2015)

#16 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 25, 2015 22:53 pm

A ja czekam, kiedy Adam wreszcie dorzuci Elfmana to tytułu wątku. Jakoś przy "Chappim" wspomniał o pomagierach to i tutaj by wypadało.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#17 Post autor: Adam » śr mar 25, 2015 23:22 pm

Dodam jak gdziekolwiek i ktokolwiek napiszą oficjalnie o co kaman. Przy Czapim mogli to czemu tutaj taka tajemnica? Nikt nic nie wie i nigdzie nie ma żadnego infa poza tym ze filmowe portale jak papugi poprzeklejaly newsy z tytułem "o, patrzcie, elfmana dopisali do plakatu jako additionala, ciekawe czemu"
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
PonuryShepard
Parkingowy przed studiem nagrań

#18 Post autor: PonuryShepard » pt mar 27, 2015 19:05 pm

Cóż, w najnowszym materiale promocyjnym, Elfman widnieje już jako regularny kompozytor, a nie jako "Additional music by..." ;)

Obrazek

Templar

#19 Post autor: Templar » pt mar 27, 2015 20:11 pm

A w filmie Brian będzie jako additional :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#20 Post autor: Wawrzyniec » pt mar 27, 2015 22:15 pm

Adam czekamy. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » sob mar 28, 2015 00:52 am

No wreszcie dali konkret oficjalny więc zmieniam tytuł tematu. I Wawrzyncu ja serio nie mam z tym problemu.

W sumie fajnie się złoży bo część forum z założenia hejtująca i niesłuchająca twórczości Brajana ten score przesłucha :D choć pewnie na płycie o ile dadzą Elfmana to beda ze 3 traki max. No ale duże nazwisko sobie creditsow zaklepuje co oczywiste wiec nie widze opcji by płyta nie miała nic z Elfmana.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: BRIAN TYLER & DANNY ELFMAN - AVENGERS 2: AGE OF ULTRON (2015)

#22 Post autor: Koper » sob mar 28, 2015 11:43 am

Adam pisze:choć pewnie na płycie o ile dadzą Elfmana to beda ze 3 traki max.
czyli jest szansa, że ze 3 tracki będą dobre?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#23 Post autor: Adam » ndz mar 29, 2015 08:49 am

Akurat jeśli chodzi o Elfmana to powinieneś wiedzieć ze super dobrych scorow to on nam od czasu Milka nie dawał. Takze bez obaw :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#24 Post autor: Koper » ndz mar 29, 2015 11:44 am

Adam pisze:Akurat jeśli chodzi o Elfmana to powinieneś wiedzieć ze super dobrych scorow to on nam od czasu Milka nie dawał.
Brian też :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#25 Post autor: Adam » ndz mar 29, 2015 20:41 pm

Tylko ze jest drobne ale - Brian to 2 ligi niżej, 3 razy krótsza kariera i 5 razy mniej osiągnieć. Takze jemu takif scoru wstydu nie przynoszą a do tego i tak sa lepsze niż robił kiedyś. Za to dokonania Elfmana z ostatnich lat progresem nie są. Takze hejterstwo Ci nie wyszło tym razem :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#26 Post autor: Tomek » ndz mar 29, 2015 23:02 pm

Adam pisze:Brian to 2 ligi niżej, 3 razy krótsza kariera i 5 razy mniej osiągnieć.
Kariera może 15 lat krótsza, ale Brian ma 2 creditsy (wg imdb) więcej niż Danny. To spore doświadczenie. Tylko właśnie, 5 razy mniej osiągnięć.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#27 Post autor: Paweł Stroiński » ndz mar 29, 2015 23:27 pm

Poza tym, akurat to, co cię cieszyło ostatnio, projekty, jakie w ostatnich paru lat dostawał Brian, pozwalają go zaliczyć do relatywnie tej samej ligi, co (w tej chwili) Elfmana pod względem kwestii angaży. Jasne, Elfman ma Burtona (którego gwiazda trochę przygasła po ostatnich porażkach komercyjnych), ale poza tym raczej bierze projekty niekoniecznie aż klasy A, moim zdaniem.

Niezależnie od jakości, Marvel w tej chwili ma dość duży prestiż hollywoodzki, także ze względu na zarobki, choć raczej tuzy pokroju Spielberga nie będą się w to bawić.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#28 Post autor: Tomek » pn mar 30, 2015 15:35 pm

Nie wiem do końca czy to było pisane w odniesieniu do mnie :)

Zgadzam się co do Elfmana i jego ostatnich, powiedzmy to "wyborów" - mam wrażenie, że łapie to, czego jest szansa się chwycić. Kiedyś był głównie Burton, Van Sant, Raimi , ogólnie projekty z jakąś prestiżowością. Dziś są - tak jak u Howarda - projekty głośne, ale czy prestiżowe, to już inna sprawa. Dla ludzi pokroju jego czy Howarda nastał trudny czas - nie ma za bardzo koniunktury na ich dość oryginalny język muzyczny, jedyne co im zostało to zaadaptować się w jakiś sposób do "wspólnego mianownika". Jakoś im to wychodzi, ale przez to brzmią jak brzmią...

Tuzy pokroju Spielberga nigdy się w to nie zabawią, bo to robota na zlecenie, reżyser jest jakimś wyrobnikiem na potrzeby studia, które chce film podług pewnego schematu i wytycznych wszechmocnego producenta ("w finale filmu chcę mieć dwa wpadające na siebie superlotniskowce"). To nadal kino klasy B, ino kolorowo opakowane i z wielkim budżetem. Dlatego też komiksowe ekranizacje DC/WB stoją kilka klas wyżej, bo tam są to filmy reżyserów, twórców którzy mają jakieś swoje pomysły i wizje.
Obrazek

Templar

#29 Post autor: Templar » pn mar 30, 2015 16:10 pm

Tomek pisze:Dlatego też komiksowe ekranizacje DC/WB stoją kilka klas wyżej, bo tam są to filmy reżyserów, twórców którzy mają jakieś swoje pomysły i wizje.
:lol: :lol: :lol:

Poza Nolanem i Burtonem ponad 20 lat temu, to reszta jedyny pomysł jaki ma to na zrobienie gównianego filmu.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#30 Post autor: Paweł Stroiński » pn mar 30, 2015 16:59 pm

Piłem bardziej do Adama, niż do ciebie, choć oczywiście masz w dużej mierze słuszność. Howard jednak jest bardziej (coraz bardziej) chyba w stanie wrócić do wyznaczników własnego stylu, choć też i nie sprowadzajmy obu twórców wyłącznie do muzyki stricte orkiestrowej :) . Wiem, że w pewnym momencie Howard po prostu preferował tworzenie muzyki elektronicznej.

ODPOWIEDZ