ABEL KORZENIOWSKI - PENNY DREADFUL (TV) (2014-2016)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: ABEL KORZENIOWSKI - PENNY DREADFUL (TV) (2014)

#16 Post autor: hp_gof » sob lip 12, 2014 10:32 am

^^ Ja już chyba wczoraj rozkminiłem wszystko ;)
Pierwsza runda trwa do 18 lipca, czyli tydzień. Rund będzie tyle, ile potrzeba będzie, do momentu, aż ktoś odgadnie całą tracklistę poprawnie. Wiadomo, wygrywa osoba, która dostanie największą ilość punktów (za każde 3 - 1pkt, za każde 4 - 2 pkt itd.) -> kurde, normalnie zabawa jak u nas na forum :mrgreen: Może podpatrzył? :P A co do tych odgadniętych bloków, myślę, że nie będą ujawniane, tylko będą po prostu w kolejnych rundach traktowane jako jeden tytuł. Czyli jak np. zgadniesz 3 tytuły pod rząd w dobrej kolejności, to dostaniesz w pierwszej rundzie 1 punkt, a w następnej jak do tych trzech tytułów dołożysz poprawnie ułożone kolejne 2 tytuły, to dostajesz kolejny 1 punkt. No i jest jeszcze ten "zakazany punkt" - chyba chodzi o to, że w pdfie zakodowana jest jakaś cyferka - numer na trackliście, na którym nie może się pojawić tytuł "Mother of Evil", bo jak ktoś tam go umieści, odpada z gry ;)
Jestem ciekaw czy Abel przewidział sytuację, w której duża grupa spośród 15 tysięcy go śledzących fanów zgłasza swoje propozycje i kto mu będzie wtedy liczył kilkaset tracklist hahahahaha :) Jak na razie nie jest źle ;) W ogóle śmiać mi się chce, bo mi się przypomniało, że jedna z bohaterek Penny Dreadful ma na imię Mina, czyli tak jak jego żona. Tzn. tak sobie zmieniła imię w Stanach, żeby łatwiej było wymawiać ;)

Awatar użytkownika
Dexter
Kserujący nuty

#17 Post autor: Dexter » sob lip 12, 2014 11:10 am

No ale skoro nie będzie ujawniane, kto co odgadł, to czym to się będzie różniło od poprzednich rund? Jeśli powie tylko 'hp_gof trafił trzy tytuły, brawo!' - czy w jakiś sposób Ci to pomoże w następnej rundzie? I tak będziesz znowu musiał strzelać, a wraz z kolejną rundą dostaniesz mniejszą liczbę punktów za większą liczbę trafień :P
Tak, z tym zakazanym miejscem to się zgadza ;)

hp_gof

#18 Post autor: hp_gof » sob lip 12, 2014 11:21 am

No to może będzie każdemu przesyłał indywidualnie co trafił ;) Nie no, pewnie nie. Nie wiem. Się okaże po pierwszej turze :P Może faktycznie ujawni kto co ma dobrze i wtedy się szybko gra skończy, bo wystarczy przejrzeć wyniki i poskładać co zostało, a o wyniku tak naprawdę zadecyduje liczba punktów zgarnięta w pierwszej turze. Poza tym może się okazać, że wcale tak dużo za pierwszym razem nie trafimy i nie skończy się wcale na drugiej turze. Jak tak sobie patrzyłem na te tracklisty innych osób, to tam były takie dziwne kolejności, które w ogóle sensu nie mają. Poza tym nie wiemy, wg jakiego klucza Abel tę tracklistę ułożył ;) Ja zakładam, że chronologicznie, ale kto to wie? W każdym razie taka gra wymaga zaangażowania i trochę znajomości serialu, to nie jest jakiś głupi przypadkowy konkurs.

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#19 Post autor: Marcin » sob lip 12, 2014 11:52 am

hp_gof pisze:Poza tym nie wiemy, wg jakiego klucza Abel tę tracklistę ułożył ;) Ja zakładam, że chronologicznie
Może alfabetycznie, i ta podana wyżej tracklista to jest już ta właściwa :D Ale by były jaja :mrgreen:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#20 Post autor: Adam » sob lip 12, 2014 16:15 pm

gadacie o pierdołach i bzdurnym konkursie a nikt nie zwrócił uwagi na jedną b.ważną rzecz... skoro to jest cała traklista to już widać że będzie drobnica. nigdy jego płyty drobnicy nie miały.

mamy 29 traków więc przy dobrych wiatrach średnia będzie max ok 2,5 min ale wtedy dostajemy płytę upchaną aż do 79 min. a takiego kolosa u niego też nie było i nie ma za bardzo po co takiego wydawać bo w serialu owszem muzy było sporo ale były też powtórzenia które takie wrażenie potęgowały. jesli natomiast nie będzie chciał upchać płyty po brzegi, to będzie jeszcze korzej bo wówczas średnia powychodzi ok 1,5 min na kawałek, a wtedy to będzie w ogóle tragedia...

także jestem w tej chwili pełen obawy o płytę :(
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#21 Post autor: DanielosVK » sob lip 12, 2014 16:21 pm

U Lorenca Ci to nie wadziło. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#22 Post autor: Adam » sob lip 12, 2014 16:31 pm

niby w czym? w ojcu mateuszu? przecież tam muza była robiona centralnie pod krótkie sceny stąd krótkie czasy. w Penny ni ma takiego typu ilustracji. po drugie gdzie budżet na muzykę u Lorenca a do Penny. o aspektach nakładów finansowych na wydanie płytowe nie wspomnę.... 2 całkowicie nieporównywalne ze sobą historie.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#23 Post autor: DanielosVK » sob lip 12, 2014 16:32 pm

No i co? Liczy się satysfakcja z odsłuchu.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#24 Post autor: Adam » sob lip 12, 2014 16:34 pm

no więc przy Penny będzie gorsza, o ile będzie analogiczna sytuacja, bo muza jest cięższego kalibru i diametralnie inna. tak czy siak wydanie, raczej, będzie spartolone - bo albo będzie drobnica ale płyta nie za długa, albo płyta upchana po brzegi, a to też nie będzie dobre dla tej muzyki.
NO CD = NO SALE

hp_gof

#25 Post autor: hp_gof » sob lip 12, 2014 16:41 pm

Ja nie widzę problemu. Średnio dwuminutowe kawałki są jak najbardziej w porządku. Wówczas jakiś może trwać 1,5 minuty, inny 2,5 minuty. Jest miejsce też na 4-minutowce. Liczy się przyjemność odsłuchu. A jeśli będą dobrze ułożone, to będzie ok. Mnie nie przeraża album, dajmy na to, 60-minutowy. Martwię się raczej o to, że ta muzyka w serialu nie była tak wyrazista jak R&J albo WE albo SM. Chyba że w miksie trochę przycichła i jej nie doceniłem należycie. No ale nie ma się o co martwić na zapas. A konkurs nie jest bzdurny. Jak dają płytę darmo, to trzeba próbować ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#26 Post autor: Adam » sob lip 12, 2014 16:43 pm

hp_gof pisze:Martwię się raczej o to, że ta muzyka w serialu nie była tak wyrazista jak R&J albo WE albo SM. Chyba że w miksie trochę przycichła i jej nie doceniłem należycie.
no więc łąsnie. to weź sobie pomnóz te 29 traków x 2,5 minuty izoabczysz jaką płytę-kolosa dostaniesz własnie z mniej wyrazistą muzyką. o to mi tylko chodziło..
NO CD = NO SALE

hp_gof

#27 Post autor: hp_gof » sob lip 12, 2014 17:01 pm

No to trudno. To jest serial, tam jest więcej muzyki niż w filmie kinowym. Równie dobrze mogli wydać dwie płyty, ale to już są koszty i jeszcze więcej materiału do słuchania ;) Pewnie Ablowi zależało na tym, żeby dużo zmieścić. 29 x 2 minuty to jest przyzwoita godzinka. Starczy. Ty mi tu nie przeliczaj 2,5 minuty, bo to spore przekłamanie.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#28 Post autor: Adam » ndz lip 13, 2014 16:33 pm

wiesz, im dłuższe traki, tym lepiej :P
NO CD = NO SALE

hp_gof

#29 Post autor: hp_gof » ndz lip 13, 2014 16:39 pm

Zależy. W każdym razie wczoraj sobie wyrywkowo włączyłem jakiś odcinek i pi razy drzwi policzyłem, że jeden utwór będzie miał np. 1:45 ;) Więc może być drobnica przemieszana z kawałkami dłuższymi. Nie ma się co podniecać dopóki nie dostaniemy tracklisty z czasami, a następnie nie przesłuchamy. Ja się nie spodziewam arcydzieła, bo ta muzyka w serialu niczym specjalnym mnie nie urzekła. Ale przesłucham z ciekawości, może się zdziwię.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#30 Post autor: Ghostek » ndz lip 13, 2014 17:56 pm

W takim WE też była drobnica, a na albumie wszystko ładnie przemontowane.
Obrazek

ODPOWIEDZ