Michael Giacchino - Jupiter Ascending (2015)
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Re: Michael Giacchino - Jupiter Ascending (2014)
Nie spodziewam się po tym panu zbyt wiele w tym roku, co prawda ma spory talent i to potwierdził kilku/wielokrotnie*, ale jakoś te filmy do których pisze w tym roku mi nie wyglądają na coś, do czego by mogły powstać genialne prace. Mogę i chcę się mylić w tej kwestii, ale jakoś mi się nie widzi.
* niepotrzebne skreślić
* niepotrzebne skreślić
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Michael Giacchino - Jupiter Ascending (2014)
O ja niemądry, zapomniałem o Powellu! OK, a więc jednak nie tak źle może zapowiadać się to podium.
A co do Briana to nawet gdyby stworzył coś ciekawego, to niestety w tym sezonie trudno go szukać w jakimś pierwszoligowym blockbusterze.
A co do Briana to nawet gdyby stworzył coś ciekawego, to niestety w tym sezonie trudno go szukać w jakimś pierwszoligowym blockbusterze.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Re: Michael Giacchino - Jupiter Ascending (2015)
Płyta u nas w Sony od 3 lutego 2015 za ~41 zł , a w USA od 6 lutego 2015 w WaterTower.
#FUCKVINYL
Wow. Daleka przyszłość, a już ogłosili?
W każdym razie czy ja mam takie wrażenie, czy Sony ostatnio wszystko wydaje? Nie mówię, że to źle, ale ciekawe.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Dziwne. Na Gigancie widnieje zapowiedź JA. Czyżby jednak score wyszedł przed filmem???

Może wydadzą to co nagrał przed filmem, taki image album, a właściwy score będzie w lutym 

nie. premiera jest w lutym. sony ma to w swojej ofercie, po prostu opoznili premiere na luty.Ghostek pisze:Dziwne. Na Gigancie widnieje zapowiedź JA. Czyżby jednak score wyszedł przed filmem???
#FUCKVINYL
Amazony podają, że będą 2 CD
Amazon.fr ma datę 4 lutego, .uk 2 lutego, a .de już 30 stycznia.

2cd? o faken, to nie do przejścia będzie 

#FUCKVINYL
No wreszcie jakiś Michael
Ciekawe czy druga płyta będzie z konkretną zawartością czy z pseudobonusami. I czy jakieś wypaśne wydanko się przydarzy
No i czy muzyka będzie warta zachodu
Bo w przypadku niektórych kompozytorów ekhm 2CD oznacza słabą formę 

Skoro zdecydowano się na 2 CD to myślę, że muza może być obfita zarówno ilościowo, jak i jakościowo i jak mają coś dobrego to niech wydają co mają, a nie bawią się w przekręty jak ze Star Trekiem, a jakby wyszło tak, że na CD 1 będzie score, a na CD 2 muza którą Giacchino skomponował i nagrał jeszcze przed filmem, to w ogóle było by byczo 

Nawet nie strasz, zresztą jakie piosenki mogły by być w takim filmie, ale mniejsza o to, za 2-3 tygodnie będzie wszystko wiadomo. 2 CD scoru to na pewno będzie nie lada przeprawa, nawet Matrixy taką stanowiły, także potencjalni słuchacze nie będą mieli łatwo, ale jak dla mnie im więcej Giacchino tym lepiej, najwyżej później ponarzeka się na długość i trzeba będzie sklecać własną tracklistę 

Wygląda na to, że dziś w radiu Classical KING FM w audycji poświęconej Giacchino, która z tego co liczę rozpoczyna się o 1 w nocy naszego czasu, będzie można usłyszeć pierwszą krótką zajawkę z Jupiter Ascending.
http://www.king.org/pages/18011087.php
04:02PM GIACCHINO: Jupiter Ascending: Suite
Wicki, Ludwig/studio orchestra
WATER TOWER: unreleased
http://www.king.org/pages/18011087.php
04:02PM GIACCHINO: Jupiter Ascending: Suite
Wicki, Ludwig/studio orchestra
WATER TOWER: unreleased