Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
Re: Alexandre Desplat - Godzilla (2014)
cóż, może dostaniemy kolejny już kolejny dowód na to że niektórzy, choć na siłę wciskani, nie nadają się do blockbusterów 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Tja, do blockbusterów, to się nie nadaje co najwyżej sam Adam 

no link zapodany tutaj brzmi wielce ambitnie jak na takie nazwisko kompozytora - pewnie to fake, ale wiecie, zawsze się można pośmiać 

#FUCKVINYL
No i tym razem mamy do czynienia z prawdziwą próbką muzyki Desplata mogącą nas nieco naprowadzić na to jaki może być score.
http://www.godzillamovie.com/
Póki co, po tym krótkim fragmencie, brzmi bardziej jak Batman, niż Godzilla

http://www.godzillamovie.com/
Póki co, po tym krótkim fragmencie, brzmi bardziej jak Batman, niż Godzilla

czyli tamto to nie był fake
ale czadowo, będą mieli używanie za granicą
a biedny Turek może tego nie przeżyć 

#FUCKVINYL
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Adam pisze:czyli tamto to nie był fakeale czadowo, będą mieli używanie za granicą
a biedny Turek może tego nie przeżyć
Najważniejsze że sam film po trailerach zapowiada się fenomenalnie, a mam oceniać score po 40 sekundach ze strony internetowej ? Bez przesady

Zresztą przed filmem nie będę słuchał żadnych klipów z płyty i za odsłuchem też czekam i dopiero po filmie

I moja prośba do forumowiczów - jak będzie tracklista to poproszę o oznaczenie jej pod spojlerem ok, choćby do czasu premiery filmu w Polsce ok ?
Czyli co, Desplat się skończył?
Ale tak serio, to na stronie brzmi i tak lepiej, niż ten kawałek wrzucony wcześniej, choć liczyłem jednak na coś innego, no i nadal mam nadzieję, że nawet jeśli to wszystko jest rzeczywiście Desplata to są to najgorsze rzeczy, a reszta będzie lepsza 

Okładka zajebista!Althazan pisze:

Przyłączam się do prośby, aczkolwiek podejrzewam, że tracklistę jak nie na forum to gdzie indziej zobaczę, czy tego będę chciał czy nie.Michał Turkowski pisze:Zresztą przed filmem nie będę słuchał żadnych klipów z płyty i za odsłuchem też czekam i dopiero po filmie
I moja prośba do forumowiczów - jak będzie tracklista to poproszę o oznaczenie jej pod spojlerem ok, choćby do czasu premiery filmu w Polsce ok ?
Swoją drogą, ten klip na stronie wcale nie musi być muzyką Desplata. Pamiętacie jak wrzucałem link do strony Monuments Men, gdzie leciał jakiś kawałek? Wydawało mi się, że to z MM, nawet brzmiało jak Desplat, a wcale to nie był ten score

Brzmi jak coś co mógłby skomponować Desplat, są bębny taiko o których była mowa, elektronika a'la "Zero Dark", a nawet jakiś tam flecik po drodze się odezwałhp_gof pisze:Swoją drogą, ten klip na stronie wcale nie musi być muzyką Desplata. Pamiętacie jak wrzucałem link do strony Monuments Men, gdzie leciał jakiś kawałek? Wydawało mi się, że to z MM, nawet brzmiało jak Desplat, a wcale to nie był ten scoreAczkolwiek w tym przypadku nie wiem, bo nie słuchałem, sami oceńcie czy podobne do muzy Olka.

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Marionetce ? Edwards wielokrotnie wspominał że miał przy "Godzilli" ogromną wolność od producentów w kreowaniu jego własnej wizji, więc czy aż tak bardzo by mieli na to wpływać ?Mystery pisze:przy takiej marionetce jaką jest tu reżyser, na pewno mieli sporo do powiedzenia jeśli chodzi o muzyczne niuanse nowej Godzilli.
A co miał mówić, że producenci o wszystkim decydują i on nie ma nic do gadania? To jeszcze tego samego dnia byłby bezrobotny 

Takich szczegółów produkcji nie znam, ale dziwne, żeby mówił, że na nic mu nie pozwalają
Zresztą nie od dziś bierze się takich "debiutantów" do wielkich blockbusterów i tak "Spider-many" robi Webb, "Winter Solider" bracia Russo, "Jurassic World" Trevorrow, "Gardians of the Galaxy" Gunn.... czyli osoby, które tak jak reżyser Godzilli zabłysnęły jakimś produktem i które bierze się nie tylko dla ich świeżego spojrzenia na wielkie kino, ale również po to żeby można było nimi łatwo przez producentów manipulować, gdyż takie osoby nie mają za wiele do gadania.