STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: STEVEN PRICE - GRAVITY (2013)
Szykuje się wymagający soundtrack, ale klimat czuć. Muzyka jest na tyle nienarzucająca się, że wcale się nie zdziwię jak to co otrzymaliśmy na płycie, to cały score z filmu. Poczekamy, zobaczymy, usłyszymy.
I w sumie na tym bym zakończył mojego posta, ale niestety nie mogę, gdyż widzę, że nie mogło się obyć bez Hansa Zimmera kompozytora dla debili i ignorantów? Naprawdę to już robi się nudne. OK, to jest lubiany na filmwebie i jest jednym z najpopularniejszych, to wiadomo od razu tworzy muzykę dla plebsu co to świnie pasą.
Najmocniej przepraszam za offtopa, ale to nie ja zacząłem od Zimmera.
I w sumie na tym bym zakończył mojego posta, ale niestety nie mogę, gdyż widzę, że nie mogło się obyć bez Hansa Zimmera kompozytora dla debili i ignorantów? Naprawdę to już robi się nudne. OK, to jest lubiany na filmwebie i jest jednym z najpopularniejszych, to wiadomo od razu tworzy muzykę dla plebsu co to świnie pasą.
Najmocniej przepraszam za offtopa, ale to nie ja zacząłem od Zimmera.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Nikt tu niczego takiego nie napisał. To był przytyk dla filmwebowiczów, a nie Zimmera.Wawrzyniec pisze:to wiadomo od razu tworzy muzykę dla plebsu co to świnie pasą. .
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
znowu John Williams XXI wieku robi na forum za wycieraczkę widzę
fajna okładka do tego Gravity, smaple też

fajna okładka do tego Gravity, smaple też

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Sam film zbiera świetne recenzje i jak tak dalej pójdzie to wszystkie przyszłoroczne techniczne Oscary pójdą na jego konto - bye, bye, MoS 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Czy ja wiem, to raczej nadwrażliwość niektórych osób. Wiadomo jaki rodzaj muzyki jest najpopularniejszy. Pop i Disco Polo, czyli taka lekka, łatwa i przyjemna muzyka. Beethovena i Czajkowskiego praktycznie nikt nie słucha. To się przekłada na to czego ludzie słuchają z muzyki filmowej. Ot cała tajemnica.kiedyśgrześ pisze:znowu John Williams XXI wieku robi na forum za wycieraczkę widzę![]()
Jak Cameron i Spielberg zobaczyli jaką techniką to będzie kręcone sami złapali się za głowy. W 2011 roku to było wręcz szaleństwo.Sam film zbiera świetne recenzje i jak tak dalej pójdzie to wszystkie przyszłoroczne techniczne Oscary pójdą na jego konto - bye, bye, MoS![]()
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
A ty lisu skąd wziąłeś pomysł, że niby MoS miałby mieć szansę na jakiegokolwiek Oscara?lis23 pisze:Sam film zbiera świetne recenzje i jak tak dalej pójdzie to wszystkie przyszłoroczne techniczne Oscary pójdą na jego konto - bye, bye, MoS

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
http://www.lastfm.pl/user/iTemplar
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ja bym dał za zdjęcia... oczywiścieTemplar pisze:A ty lisu skąd wziąłeś pomysł, że niby MoS miałby mieć szansę na jakiegokolwiek Oscara?

No właśnie, Big John był swego czasu bardzo popularnyqnebra pisze:Czy ja wiem, to raczej nadwrażliwość niektórych osób. Wiadomo jaki rodzaj muzyki jest najpopularniejszy. Pop i Disco Polo, czyli taka lekka, łatwa i przyjemna muzyka. Beethovena i Czajkowskiego praktycznie nikt nie słucha. To się przekłada na to czego ludzie słuchają z muzyki filmowej. Ot cała tajemnica.kiedyśgrześ pisze:znowu John Williams XXI wieku robi na forum za wycieraczkę widzę![]()

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Efekty specjalne?, dźwięk?, montaż dźwięku?.Templar pisze:A ty lisu skąd wziąłeś pomysł, że niby MoS miałby mieć szansę na jakiegokolwiek Oscara?lis23 pisze:Sam film zbiera świetne recenzje i jak tak dalej pójdzie to wszystkie przyszłoroczne techniczne Oscary pójdą na jego konto - bye, bye, MoS
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Muzyka.lis23 pisze:Efekty specjalne?, dźwięk?, montaż dźwięku?.Templar pisze:A ty lisu skąd wziąłeś pomysł, że niby MoS miałby mieć szansę na jakiegokolwiek Oscara?lis23 pisze:Sam film zbiera świetne recenzje i jak tak dalej pójdzie to wszystkie przyszłoroczne techniczne Oscary pójdą na jego konto - bye, bye, MoS
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
Które prawie wszędzie zostały zjechane?lis23 pisze:Efekty specjalne?

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln
Poczekajmy na HobbitaTemplar pisze: Film za ponad 200 baniek, a miał jedno z najgorszych CGI w tym roku.

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Templar
- + W.A. Mozart +
- Kontakt:
A tak, zapomniałem o nimKaonashi pisze:Poczekajmy na Hobbita

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Tu spodziewam się nominacji za zdjęcia dla Lubezkiego i za efekty właśnie. Za reżyserię też może być nominacja. Poza tym najwyższa pora na Oscara dla Lubezkiego, chociażby na pocieszenie. Regularnie trzepie genialne zdjęcia uznawane za najlepszy element filmu, dostaje nominacje za nie do Oscarów i żadnej statuetki.Templar pisze:A tak, zapomniałem o nimKaonashi pisze:Poczekajmy na HobbitaPóki co to na nominację za efekty miałyby szansę: Oblivion, Iron Man 3, Pacific Rim, Elizjum, może jeszcze Star Trek? Ale pewnie Gravity pozamiata i dostanie Oscara za efekty.
Który z kompozytorów miał podobnego pecha jeśli chodzi o Oscary?
http://www.imdb.com/name/nm0523881/ - patrzeć w filmography.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
pooglądałem sobie te zwiastuny z sieci, fajnie ta muza (sound design) gra, ja lubię takie cudactwa, czekam 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
20 minutowe preview score:
http://www.youtube.com/watch?v=ASG_JYE4 ... r_embedded
Jak ktoś nie lubi ambientu niech się nawet nie tyka. Ale ja powiem, że dość klimatyczne i intrygujące to granie. I te 20 minut dźwięków ładnie mi się w uszach obijało. Bardzo podoba mi się to co w tych 20 minutach słyszę.
http://www.youtube.com/watch?v=ASG_JYE4 ... r_embedded
Jak ktoś nie lubi ambientu niech się nawet nie tyka. Ale ja powiem, że dość klimatyczne i intrygujące to granie. I te 20 minut dźwięków ładnie mi się w uszach obijało. Bardzo podoba mi się to co w tych 20 minutach słyszę.
#WinaHansa #IStandByDaenerys