RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: RAMIN DJAWADI - PACIFIC RIM (2013)
A tam od razu wybrał. Nic na to nie poradzę, że komponuje do produkcji, które oglądam i które mnie interesują.
A nóż widelec może akurat mnie "Pacific Rimem" pozytywnie zaskoczy, tym bardziej, że słyszę formę zwyżkową.
I proszę nie pisać, że "Wawrzek twierdzi, że Ramin dobrze rokuje" czy coś w tym stylu.
A nóż widelec może akurat mnie "Pacific Rimem" pozytywnie zaskoczy, tym bardziej, że słyszę formę zwyżkową.
I proszę nie pisać, że "Wawrzek twierdzi, że Ramin dobrze rokuje" czy coś w tym stylu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Adam możesz uaktualnić pierwszą stronę z tą oto okładką:

Ponoć są już gdzieś sample.

Ponoć są już gdzieś sample.
Na amazonie:Wawrzyniec pisze:Ponoć są już gdzieś sample.
http://www.amazon.com/gp/product/B00DFR ... lmusrep-20
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Wow, to brzmi naprawdę dobrze! Przesłuchałem kilka pierwszych klipów i to brzmi jak naprawdę porządne, rockowe granie - powiedziałbym że w rockowo-sf klimacie Starcrafta. Chyba czekam. 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
UWAGA PISAŁEM TO PRZED KOMENTARZEM MARKA
o ja pier, jak chała, no ale przynajmniej ten czyta krytyków i wie jak się robi porządne country

o ja pier, jak chała, no ale przynajmniej ten czyta krytyków i wie jak się robi porządne country

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie uwłaczając, ale Moderator powinien świecić przykładem, a nie samemu trollować.Marek Łach pisze:Wow, to brzmi naprawdę dobrze! Przesłuchałem kilka pierwszych klipów i to brzmi jak naprawdę porządne, rockowe granie - powiedziałbym że w rockowo-sf klimacie Starcrafta. Chyba czekam.
Chyba, że piszesz na serio??? Ale w to nie mogę uwierzyć???
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Piszę serio, GO BIG OR GO EXTINCT.
Będzie dobry score, coś w stylu elfmanowego Real Steel - tak jak powinien brzmieć pierwszy Iron Man.
Normalnie 15 lat czekałem, aż ktoś w Hollywoodzie zrobi muzycznie coś a la Starcraft. Jaeger Tech to jest niemal wyjęty z misji Terran.
A te riffy Morello w numerach 1 i 18, mniam. Del Toro odczarował chyba Ramina, teraz tylko się boję, że wszystko co dobre zawarto w tych klipach, a reszta będzie padaką. 

Normalnie 15 lat czekałem, aż ktoś w Hollywoodzie zrobi muzycznie coś a la Starcraft. Jaeger Tech to jest niemal wyjęty z misji Terran.

Marek ocenia względem nostalgii za dźwiękami Starcrafta. Ja po wysłuchaniu paru ciekawiej nazwanych klipów, mam podobne wrażenia jakie miałem przy okazji klipów z Battleship, czyli całkiem niezłe, sporo funu, tyle, że tam konfrontacja z całością okazała się druzgocąca i oby w tym przypadku nie było tak samo 

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
eee, no i tak to jest, ja oczywiście też wiem co to jest ten Starcratf i oczywiście dokładnie tej ziemskiej rasy muzy nie cierpiałem, co innego te ambienty "obcych" i ci "predatorzy" (nie pamiętam jak się nazywali) też mieli fajną muzę; tak, że potem napiszę sobie w stopce: to nie trolling, to gusta 

- qnebra
- Zdobywca Oscara
Da się tego słuchać, czyli jest już 2/5. Zobaczymy dalej.
Qnebra jesteś fanem Djawadiego?qnebra pisze:Da się tego słuchać, czyli jest już 2/5. Zobaczymy dalej.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Jeszcze nie. Po prostu sobie słuchałem tych sampli z amazona i nie chciałem ich wyłączyć jak leciały. Czyli już jest w miarę dobrze.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj i tam też był Tom Morello...Mystery pisze:Ja po wysłuchaniu paru ciekawiej nazwanych klipów, mam podobne wrażenia jakie miałem przy okazji klipów z Battleship, czyli całkiem niezłe, sporo funu, tyle, że tam konfrontacja z całością okazała się druzgocąca i oby w tym przypadku nie było tak samo
Nie mogłem się powstrzymać i przesłuchałem klipy, ba słucham ich dalej. Normalnie to bym się bał wyrazić swoją opinię, ale w sumie po poście Marka i Mystery'ego czuję się trochę swobodniejszy i mogę stwierdzić, że klipy brzmią fajnie.
Ja tam nie grałem w Starcrafta... W ogóle co jest z prawnikami i Starcraftem, pamiętam, że jak zaczynałem studia to 2/3 roku na prawie grało w Starcrafta. 1/3 potem zaliczyła ten rok, ale mniejsza o to.
Klipy są różnorodne, jest w nich fun, nie brzmią syntetycznie i mają fajny rockowy klimat. Jakby co już temat przewodni wbił mi się w głowię. I choć boję się powtórki z "Battleship" tak przynajmniej po klipach robię sobie nadzieję, że potencjał Toma Morello nie został zmarnowany. Gitara nie jest tutaj użyta do robienia bezmyślnych riffów, a naprawdę fajnych dźwięków. I w sumie te kawałki z Tomem Morello brzmią najlepiej.
Chciałbym aby tak było i chyba nawet się wzruszę jak to będzie dobry soundtrack. Tak broniłem tego Ramina za co mi się mocniej obrywało, a tu może wreszcie się uda.Marek Łach pisze:Del Toro odczarował chyba Ramina
Marek Łach pisze:Piszę serio, GO BIG OR GO EXTINCT.Będzie dobry score, coś w stylu elfmanowego Real Steel - tak jak powinien brzmieć pierwszy Iron Man.
Normalnie 15 lat czekałem, aż ktoś w Hollywoodzie zrobi muzycznie coś a la Starcraft. Jaeger Tech to jest niemal wyjęty z misji Terran.A te riffy Morello w numerach 1 i 18, mniam. Del Toro odczarował chyba Ramina, teraz tylko się boję, że wszystko co dobre zawarto w tych klipach, a reszta będzie padaką.
ja pierdole, myślałem że Wawrzyniec przejął konto MarasaMarek Łach pisze:Wow, to brzmi naprawdę dobrze! Przesłuchałem kilka pierwszych klipów i to brzmi jak naprawdę porządne, rockowe granie - powiedziałbym że w rockowo-sf klimacie Starcrafta. Chyba czekam.

#FUCKVINYL
Ja bym z chęcią tych klipów posłuchał, ale ich jakość jest tak tragiczna, że aż uszu szkoda.