Alexandre Desplat - VENUS IN FUR

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

Re: Alexandre Desplat

#16 Post autor: bladerunner22 » ndz maja 26, 2013 19:53 pm

Paweł Stroiński pisze:
Wawrzyniec pisze:Brawo i dla Polańskiego. Podobno świetny film! Z wielką chęcią zobaczyłem i posłucham muzyki Desplata.

Nie wiem czy ja już wspomniałem, ale ja bardzo lubię Desplata. :D
Alexandre Desplat also has written some very beautiful music that i very much enjoy.
John Williams.
Lubisz Desplata za to, że go też JW lubi? ;)

Hans też chwalił Desplata w wywiadzie ze mną ;)
Paweł to nie jest tak, że ktoś lubi Desplata, bo go lubi Williams.

Paweł będę radykalny. słuchając muzyki filmowej , zwłaszcza tej obecnej nie da się nie lubić , Desplata . To oczywiste.

Przecież to taki ''nowy John Williams'' ;) .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#17 Post autor: Mystery » ndz maja 26, 2013 19:59 pm

No i po Cannes, Roman z pustymi rękoma :( A Złotą Palmę dostał 3 godzinny film o lesbijkach :P
Muzyczne wstawki dawały czadu, a najczęściej grali nam:

Amazing Spider-man - przy wejściu zapowiadających
Oblivion - przy wejściu zwycięzców

a także z tego co poznałem:
War Horse
Cloud Atlas
Journey 2: The Mysterious Island
Snow White & The Huntsman
Vertigo (przy wejściu Kim Novak)
Angels & Demons

A uroczystość zakończył "Dinner With Amelia" z Terminalu

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#18 Post autor: Marek Łach » ndz maja 26, 2013 20:26 pm

hp_gof pisze: Czyli jednak mało score'u, co było do przewidzenia, skoro to znów adaptacja sztuki teatralnej, ale plus jest taki, że temat główny się wyróżnia i jakaś muzyka w środku filmu jest, nie tylko początek i koniec jak w Carnage. Więc jest szansa, że płytę wydadzą ;)
"Śmierć i dziewczyna" też była filmem, którego 90% rozgrywało się w jednym pomieszczeniu z trzema aktorami, a Kilar napisał tam jakieś pół godziny muzyki. Dlatego liczę, że Desplat i Polański tym razem nie będą tak radykalni, jak w Carnage. Tym bardziej że Venus in Fur wydaje się materiałem, w którym muzyka może się mimo wszystko przydać.

hp_gof

#19 Post autor: hp_gof » ndz maja 26, 2013 20:43 pm

Premiera dopiero jesienią chyba... To przyjdzie nam kupę czasu poczekać. Desplat w tym roku daje dupy na całej linii. Wszystko na koniec roku. A ja potem będę musiał wszystkiego na raz słuchać. Razem ze score'ami innych kompozytorów. Bez sensu.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Re: Alexandre Desplat - VENUS IN FUR

#20 Post autor: Marek Łach » pn maja 27, 2013 21:29 pm

http://www.lefigaro.fr/musique/2013/05/ ... iction.php

Francuski wywiad z Desplatem... Do Venus in Fur napisał 45 minut muzyki! I pełni ona zdaniem Desplata ważną rolę w filmie! :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#21 Post autor: Wawrzyniec » pn maja 27, 2013 21:30 pm

Ciekawe, ciekawe. To chyba mamy pierwszego kandydata to Filmmuzy 2013. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#22 Post autor: Koper » pn maja 27, 2013 21:39 pm

Awansem to se możesz rozdawać nominacje do Nagrody na Festiwalu im. Złotej C... w Rzeszowie. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#23 Post autor: Marek Łach » pn maja 27, 2013 21:52 pm

W recenzji Hitfix też zwrócili uwagę na muzykę otwierającą film:
After a giddying opening shot that whooshes down a stormy Parisian boulevard to the accompaniment of Alexandre Desplat's ominously jaunty score, we're whisked into a ramshackle theater from which the film will not stray
I jeszcze Huffington:
The camera pans down a stormy rainy tree-lined street in Paris, leading us directly to the doors of a dilapidated theater, as lightning strikes and Alexander Desplat's music goes into a crescendo.

hp_gof

#24 Post autor: hp_gof » wt maja 28, 2013 01:01 am

Marek, uczyniłeś ten dzień lepszym!
Desplat + Polański mu się równać GENIUSZ :mrgreen:
Jeśli jest 45 minut muzyki z wyrazistym motywem to jesteśmy w domciu ;) Nic, tylko czekać na płytkę! OMG :o

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#25 Post autor: Kaonashi » wt maja 28, 2013 02:38 am

Koper pisze:Awansem to se możesz rozdawać nominacje do Nagrody na Festiwalu im. Złotej C... w Rzeszowie. :P
Chciałeś powiedzieć: im. Pomnika Czynu Rewolucyjnego. :P :wink:
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#26 Post autor: Adam » śr maja 29, 2013 23:26 pm

hp_gof pisze:Marek, uczyniłeś ten dzień lepszym!
Desplat + Polański mu się równać GENIUSZ :mrgreen:
Jeśli jest 45 minut muzyki z wyrazistym motywem to jesteśmy w domciu ;) Nic, tylko czekać na płytkę! OMG :o
ogarnijcie się. Zimmer do Linii np napisał 6 godz muzy i też się tym chwalił. a ile było jej w filmie? a ile na płycie? więc poluzujcie poślady bo w filmie jest pewnie 10 minut i tyle. zresztą to jeszcze skromniejsza teatralnie produkcja niż Rzeź... a ten cytat Marasa z H. że melodyjka na początku jest ładna.. no super, w Rzezi też było main titles super i co? mam się tym podniecać i puszczać film za każdym razem by słuchać tych jakże dobrych 2 minut z okładem?
#FUCKVINYL

Templar

#27 Post autor: Templar » czw maja 30, 2013 00:02 am

Adam pisze:ogarnijcie się. Zimmer do Linii np napisał 6 godz muzy i też się tym chwalił. a ile było jej w filmie? a ile na płycie? więc poluzujcie poślady bo w filmie jest pewnie 10 minut i tyle. zresztą to jeszcze skromniejsza teatralnie produkcja niż Rzeź... a ten cytat Marasa z H. że melodyjka na początku jest ładna.. no super, w Rzezi też było main titles super i co? mam się tym podniecać i puszczać film za każdym razem by słuchać tych jakże dobrych 2 minut z okładem?
Przeczytaj najpierw wywiad, Desplat mówi, że też myślał, że będzie mało muzyki tak jak w Rzezi, a tymczasem muzyka jest tu znacznie ważniejsza i musiał ponad 45 minut napisać do filmu.

hp_gof

#28 Post autor: hp_gof » czw maja 30, 2013 00:49 am

Templar pisze:Desplat mówi, że też myślał, że będzie mało muzyki tak jak w Rzezi, a tymczasem muzyka jest tu znacznie ważniejsza i musiał ponad 45 minut napisać do filmu.
No i Romek zawstydził Olka! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#29 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 30, 2013 00:52 am

Oby tylko te 45 minut w filmie przerodziło się w 45 minut na płycie. Mam spore oczekiwania wobec tej muzyki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#30 Post autor: hp_gof » czw maja 30, 2013 00:57 am

Nie widzę powodu, żeby mieli coś uciąć. Z tego co pamiętam to z "Ghost Writera" też chyba wszystko jest na płycie. Z "Ides of March" nawet więcej :P (ale to już inny film i inny reżyser, choć ta sama wytwórnia)

ODPOWIEDZ