Nie chcę, aby zostało to odczytane jako moje kolejne podlizywanie się hp_gofowi, czy też że opieram się na zasadzie: "on jako nieliczny powiedział coś dobrego o mojej ulubionej aktorce, to jak w zamian pochwalę za coś Desplata".
Tym razem z pełną powagą zgadzam się z hp_gofem i trochę rozumiem jego reakcję, czy też wręcz zażenowanie pewnymi komentarzami.
Po pierwsze niby to jest forum o muzyce filmowej i już też nie raz mi się zdarzało, że jakiś score mi się bardzo spodobał, to pełen emocji po jego poznaniu, czy też jeszcze oglądnięciu filmu, wypowiadam się obszernie wrażeniami, uwagami i w odpowiedzi otrzymuję używany już milion trzysta razy meme, albo krótkie "generic" czy jedno zdanie. W takich sytuacjach, rzeczywiście człowiek może zwątpić, po co ma rozmawiać o muzyce filmowej, skoro druga strona ma to gdzieś.
Druga kwestia, co do niektórych żartów i złośliwości. Ja sam jestem za jak największą wolnością i też nie uważam, że przy każdym żarcie trzeba od razu używać Paweł Alert i Spike Lee Alert. Ale jestem w stanie zrozumieć, że takie dowcipy z Hiszpanów, Hiszpanii i to jeszcze skierowane do osoby, która tam przebywa i tam się jej podoba i ma kontakt z ludźmi, po jakimś czasie mogą zaczynać męczyć i denerwować. Tak samo jak ja już staram się po jakiś czasie nie reagować na uwagi i zwroty w stylu "Szwaby" itd. Nie musimy tutaj się całować po rękach, ale czasami też trzeba wiedzieć kiedy dane żarte stają się nudne, a jak nie to przynajmniej wyjść z zasady: "W dupie byłeś, gówno widziałeś". hp_gof wie lepiej jak jest w Hiszpanii, podoba mu się i uszanujmy to. I ja mu życzę, że jeżeli chce, to aby mógł tam często w przyszłości wracać. Chyba, że myśli o przeprowadzce na stałe.
I po trzecie. Było tutaj zamieszanie w temacie "o kieckach" jak to chyba Koper nazwał. A tutaj widać jak na tacy, że niektórzy nie mają pojęcia o modzie, a się wypowiadają. Więc może zamiast się naśmiewać w temacie o kieckach przydałoby się parę razy do niego zerknąć, doszkolić się, aby potem takich głupot nie pisać i samu się nie kompromitować.
Dziękuję za uwagę i z wyrazami szacunku serdecznie pozdrawiam.