No pewnie, powinno być więcej niespodzianek, gdzie jest np. Battleshit?hp_gof pisze:TOP jest przyzwoity, choć do bólu przewidywalny. I już
Top 10, 2012 - Wyniki
-
Templar
Re: Top 10, 2012 - Wyniki
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale chyba zwykle kiedy się robi TOPy i głosowania, gdzie nie jury, a sami widzowie, ludzie itd. głosują, to chyba zawsze jest przewidywalnie.hp_gof pisze:TOP jest przyzwoity, choć do bólu przewidywalny. I już
Ja mimo niskiej pozycji "TDKR" jestem zadowolony z TOPu i nie zamierzam tutaj rozpoczynać biadolenia, jaka to ta współczesna muzyka zła i generic i, że kiedyś to Jerry Goldsmith zrobiłby lepiej. Mnie tam się podoba. Na pewno lepszy był ten rok od poprzedniego.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Dziwny ten top ... na drugim miejscu jest praca z której pamiętam jeden utwór, a to i tak wtedy, gdy go sobie puszczę ... 
na czwartym, mdły zdobywca Golden Globe a na ósmym, wtórny Zimmer - świat się kończy ...
na czwartym, mdły zdobywca Golden Globe a na ósmym, wtórny Zimmer - świat się kończy ...
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Szału nie ma, ale przynajmniej zwycięzca słuszny 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale marudzicie. Mnie się ten rok podobał.
Tyle fajnej i różnej muzyki się pojawiło. Na pewno lepszy był ten rok od 2011, gdzie poza dwoma Williamsami i "Soul Surferem" za wiele nie było do słuchania.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
hp_gof
A w 2012 nawet Williamsa nie dało się słuchać (złośliwy żart
).
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Nie dało się słuchać Silvestriego i momentami Zimmera - TDKR - ale Wy lubicie taką wodę po kisieluhp_gof pisze:A w 2012 nawet Williamsa nie dało się słuchać (złośliwy żart).
Desplat mnie w ubiegłym roku zaskoczył, pozytywnie - w końcu dało się słuchać Jego muzy
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ciekawe, w przypadku TDKR czepiasz się wtórności tego score, a w przypadku Cristiady jakoś masz to gdzieś (swoją drogą, w przypadku też Lincolna).
-
hp_gof
Nie no, Williams trzyma formę, choćby nawet tego nie chciał. Nawet jedna z jego najnudniejszych prac będzie w dalszym ciągu o niebo lepsza od całego dorobku niektórych kompozytorów. Po prostu wielu z nas woli słuchać "żwawszych" scorów, a nie "plumkania".
Toteż tak się śmiesznie w 2012 roku złożyło, że role się odwróciły i Williams napisał spokojnego Lincolna, a Desplat - żwawe Moonrise Kingdom, Rise of the Guardians, Argo, a nawet Zero Dark Thirty w ciekawym klimacie, a bez plumkania, więc się nie dziwię, że Ci się udało w końcu czegoś przesłuchać
Zobaczymy co będzie next year...
A wtórność jest bolączką każdego kompozytora, tego się nie uniknie.
Toteż tak się śmiesznie w 2012 roku złożyło, że role się odwróciły i Williams napisał spokojnego Lincolna, a Desplat - żwawe Moonrise Kingdom, Rise of the Guardians, Argo, a nawet Zero Dark Thirty w ciekawym klimacie, a bez plumkania, więc się nie dziwię, że Ci się udało w końcu czegoś przesłuchać
A wtórność jest bolączką każdego kompozytora, tego się nie uniknie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Chodzi mi o pewną niekonsekwencję, jeśli nie hipokryzję, występującą w argumentacji lisa.
-
hp_gof
No wiesz, trudno być konsekwentnym, jeśli konsekwencje dotyczą Twojego idola
Ja też wielokrotnie jestem hipokrytą 
no ok ale nie możesz nie zgodzić się z Pawłem w tym temacie bo napisał prawdę.
NO CD = NO SALE
po minimalnej analizie jego postów z ostatniego pół rocza stwierdzam że to nie może być trolling - niestety 
NO CD = NO SALE
-
Templar
Bo to jest master troll, trudno wykryć takich, ale ja jestem ekspertem, możecie zadawać pytania