A czy teledyskowo? Jest Nightwish to i teledyskowo jest.
Nightwish - Imaginaerum
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Nightwish - Imaginaerum
Zobaczymy zapewne na ripie, gdyż znając życie to w Polsce to do kin nie wejdzie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Mefisto
do filmu, ale oparty na kompozycjach z albumu studyjnegoAdam pisze:ale to jest w końcu score do filmu, czy score do albumu / concept album?
eee, Fani!
wyjaśni mi ktoś, o co kaman i czym to się rożni bo mi wiki nie działa..

pierwszy wydany 11.2011 a ten drugi niżej 11.2012. traklisty mają kompletnie inne.
nie wiem od którego zacząć a chcę to wreszcie wybadać

pierwszy wydany 11.2011 a ten drugi niżej 11.2012. traklisty mają kompletnie inne.
nie wiem od którego zacząć a chcę to wreszcie wybadać
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
PierwszyPierwszy to albumum, a drugi to scocore na podstawawie albumu.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
ok, thx. ale muszę dopytać
skoro pierwszy to album, to czy to album z samą muzą, czy też zwykły album z typowym gotyk-metalowym darciem ryja jak to u Nightwisha? skoro drugi to score, to rozumowałbym, że to jest wersja instrumentalna albumu pierwszego, a wychodzi po traklistach że zupełnie nie. i skoro tak, to co to ma wspólnego z filmem, jakim?, czy to zwykły concept album a tym samym zawracanie dupy? 
NO CD = NO SALE
dobra, już nie ważne. przesłuchałem w bólach The Score - tylko popłuczyny po Xrayach i Two Steps From Hell. A ten pierwszy album zaczął się od piosenek i darcia ryja więc też odpuściłem. a temat to moderzy powinni przenieść do okolic muzy filmowej 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dlaczego do Okolic Muzyki Filmowej, skoro jest taki film?
Bardzo fajna płyta, przyjemnie się słucha.
Bardzo fajna płyta, przyjemnie się słucha.
nie wiem czy jest taki film i mnie to nie interesuje
a bardzo fajne płyty nightwisha to były przed 2007 r a nie teraz. i wiem co mówię bo bym tej pierwszej wyżej nie wyłączył po 10 min.
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Album Imaginaerium z piosenkami to studyjna robota Nightwish, a to The Score to ścieżka dźwiękowa do filmu, który powstał przy współpracy z Nightwish. Score zawiera tematy z albumu studyjnego i wbrew pozorom jest całkiem ciekawy. Jasne, że nawiązuje do stylistyki trailerowej, ale trzeba chyba rozumieć fascynacje lidera grupy, który przyznaje się jawnie, że wielkim guru dla niego jest Zimmer, cała świta zajmująca się takim agresywnym brzmieniem oraz... Ennio Morricone, co słychać nawet w jednym z utworów albumu studyjnego.
Jak będę miał chwilę to napiszę jakąś szerszą recenzję traktującą o tych dwóch pracach w kontekście filmu, którego chyba za cholerę w Polszy się nie doczekamy.
Jak będę miał chwilę to napiszę jakąś szerszą recenzję traktującą o tych dwóch pracach w kontekście filmu, którego chyba za cholerę w Polszy się nie doczekamy.

no ok ja tego nie neguję ale ten The Score to jedzie tak trailerową muzyką że ileż można?
NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Sprawdzę niedługo, ale raczej o inspirację trailerami bym Tuomasa nie podejrzewał, ale biorąc pod uwagę, że te są dość często RCP-owate, to raczej poszedł w inspiracje Hansem, jest otwartym fanbojem.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Swój chłop.Paweł Stroiński pisze:jest otwartym fanbojem.
Wkleiłbym teraz pewnego mema, ale są one niestety niemile widziane na forum.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Na pebie może będzie. Na chomiku też, ale to chyba cypryjskie serwery akurat.Ghostek pisze:Jak będę miał chwilę to napiszę jakąś szerszą recenzję traktującą o tych dwóch pracach w kontekście filmu, którego chyba za cholerę w Polszy się nie doczekamy.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale mniej niż za bilet do kina 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński