Ghent -20 october Belgium filmmusicfestiwal
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Ghent -20 october Belgium filmmusicfestiwal
To wiem, gdyż jak siostra miała teraz ślub na Nowym Świecie to sami musieliśmy prosić straż miejską, gdyż nie dość, że się pojawili grajkowie widząc, że ślub, to i kasa, to jeszcze dwóch żuli rozłożyło się przed drzwiami kościoła. Ale na szczęście Panowie ze straży byli mili i zajęli się wszystkim. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
korzenny = imbirowy? Wierzę, że było mniamWawrzyniec pisze:Głównie słodkie, z konfiturami, z owocami i sosem waniliowym, często polane syropem korzennym, mniam, mniam, mniam.

Ja tam trafiłem jak akurat strasznie lało, nie jadłem naleśników, myślę że belgijskim specjałem są przede wszystkim wafle i czekolada bądź wafle z czekoladą 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Waflem w czekoladzie tak bym się nie najadł, a jak ktoś zwiedza intensywnie tu musi się porządnie najeść. Po za tym podczas mojej pierwszej wizycie w Gandawie jeszcze w latach 90tych po raz pierwszy spotkałem super zautomatyzowany samoczyszczący się kibel. To tak na marginesie. A w ogóle będąc w Gandawie, warto pojechać do niedaleko położonej Brugii i to nie tylko wtedy, aby "delektować" się ostatnimi chwilami życia, zanim twój boss wyda na Ciebie wyrok. 

No widzę, że same zajebiste atrakcje, naleśniki, kibel, zaraz wsiadam w pociąg i jadęWawrzyniec pisze:Po za tym podczas mojej pierwszej wizycie w Gandawie jeszcze w latach 90tych po raz pierwszy spotkałem super zautomatyzowany samoczyszczący się kibel.

W Belgii wszystko jest niedaleko położone
A Brugia jest bardzo skomercjalizowana. Ghent ma więcej duszy i klimatu.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Skoro oceniasz całą Belgię przez pryzmat Brukseli to Ci się nie dziwię. Tak, Bruksela, jest brudna, zaśmiecona, a słynny sikający chłopiec jest mniejszy od lalki Barbie. Nie wspominając, że jak wjeżdżaliśmy do Brukseli to zły zjazd wybraliśmy i wjechaliśmy przez pewne przedmieścia, przy których Detroit wygląda jak Notting Hill. Ale są naprawdę ładne miasta w Belgii. Moja trójca to Brugia, Gandawa i Antwerpia. Ostenda nie jest taka fajna. Ładny jest też Huy niedaleko Liège.Templar pisze:Ja tam byłem w Brukseli i w Waterloo i reszty Belgii już mi się zwiedzać nie chce, Bruksela na zdjęciach też wygląda ładnie, a w rzeczywistości większy syf niż na Centralnym przed remontem
P.S. I nie śmiej się z tego kibla, gdyż gdybyś go sam zobaczył i to jeszcze jakieś 10 lat temu, sam zmieniłbyś zdanie.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Niedaleko Liege mają ładnego Huya?
W Oostende prawie nic nie ma, tylko morze i uliczki. Antwerpia jest fajna, a po Brukseli spodziewałem się czego innego, aczkolwiek nie zawiodłem się jakoś sromotnie
Huy najbardziej wyróżnia się nazwą 

W skrócie - jeden wielki Huy?hp_gof pisze:W Oostende prawie nic nie ma, tylko morze i uliczki.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Huy nie jest wielki tylko mały i w tym leży jego urok. Znacie takie muzyka jazzowego Erica Legnini, on właśnie pochodzi z Huya. Tutaj macie cytadelę, to jeden z ważniejszych zabytków w Huyu:

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Zaryzykowałbym, że każdy człowiek, znany lub nie, pochodzi z Huya.
najsłynniejszy Huy to Pakk Hui. Nie ma lipy. Asystent Brajana i sekretarka, oraz jeden z orkiestratorów. do tego chinol 

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.