Może to ten bliźniak zastąpił Hansa od 2005 roku?Templar pisze:
Film ma tytuł Gladiator, a muzykę robił Hans Zimmer i jego brat bliźniak - Hans Zimmer.
Ridley Scott
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Ridley Scott
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Od 2005 za Hansa podszywa się Garry Shandling, temu jego scory są tak zabawnelis23 pisze:Może to ten bliźniak zastąpił Hansa od 2005 roku?![]()
![]()

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Dobrze że Scott nie kręcił " Królestwa Niebieskiego " w ciągu ostatnich czterech lat, bo gdyby zatrudnił doń Zimmera to dostalibyśmy mix BB,TDK i Sherlocka + Incepcja
wiem, jestem troszkę złośliwy
wiem, jestem troszkę złośliwy
Ostatnio zmieniony pt lip 13, 2012 14:27 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Leon Kowalski inżynier zatrudniony w charakterze śmieciarzaPaweł Stroiński pisze:...ale największe muzyczne wrażenie robi odkryty zupełnie niedawno przeze mnie score Vangelisa do Łowcy androidów (znałem go wcześniej, rzecz jasna, ale naprawdę do mnie przemówił jak na nowo odkryłem film).
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jako kilkunastoletni berbeć obejrzałem wersję kinową w TVP którejś nocy. Na nowo go odkryłem, jak kupiłem na DVD dwupłytową edycję Final Cut (bo mi pięciopłytowy pak niepotrzebny, wystarczy mi najnowsza wersja z komentarzem Ridleya i wielkim, bo czterogodzinnym, dokumentem na drugiej płycie), który teraz oglądam co roku 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ja to kupiłem w pięcia płytowej wersji w tej metalowej puszcze przez kumpla z Anglii (najtaniej) w momencie premiery, rzadko mi się zdarzają takie ekstrawagancje, szanuje pieniądz
Poza tym co masz to tam tylko interesująca jest sekwencja wyciętych/alternatywnych scen ułożona w taki krótszy film, wersję roboczą z piątej płyty można spuścić. Tak, czy siak ten film to temat rzeka, książki o tym piszą, w zeszłym roku na Onecie widziałem fotki Beijing w smogu, sądząc po komentarzach nie tylko ja od razu skojarzyłem: BLADE RUNNER 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Jeszcze dodam, jaki niewypał wydawniczy jest z tą drugą współpracą Scotta z Vangelisem: 1492, można psioczyć, ale z perspektywy czasu to jest megafilm i nie ma żadnego fajnego wydania na świecie, ja mam to z gazetki na dvd w stereo, a przecież muzyka Vangalisa z tego filmu zaczęła istnieć swoim życiem, nawet Papa John Williams nagrał swoją wersję tematu 
Ankieta dobiegła końca. Jak widać u Scotta rządził Vangelis, pierwsze miejsce dla 1492 i Blade Runner.
-
hp_gof
Vangelis się skończył
Kiedy on coś ostatnio skomponował tak w ogóle? Alexandre'a? Jezuuuu, jak ja się podniecałem tą ścieżką, jak byłem młodszy 
a od tego czasu w 2010,2011 i w tym roku zrobił po jednym dużym filmie dokumentalnym, ale muza niewydana. Tegoroczne "Trashed" było chyba nawet w Cannes w maju.
NO CD = NO SALE