ANDREW LOCKINGTON - JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

Re: ANDREW LOCKINGTON - JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND (20

#16 Post autor: Tomek » ndz mar 04, 2012 00:12 am

Wawrzyniec pisze: :? Hm. :? Sam nie wiem. :? Szczerze to zmusiłeś mnie do wielkiej zadumy tym tekstem. Gdyż sam nie wiem czy jednak nie wolę, aby film lepszy. Zresztą w 80% przypadkach dobry film równa się dobra muzyka. Ja sam posiadam kilka soundtracków do filmów, które mi się podobają. I nawet jest z tego parę soundtracków Tego Którego Nie Wolno Wymieniać i mimo wszystko kiedy słucham tej muzyki to myślę o tym filmie, widzę go. Więc mnie osobiście jest ciężko tak oddzielić film i muzykę od niego. Dla mnie jednak ta symbioza istnieje i dla mnie jest ona bardzo ważna. Ale wiadomo to tylko moje zdanie.
Więc sobie oglądaj filmy i nie męcz się słuchaniem muzyki z płyt. I może nie męcz nas już więcej swoimi teorio-symbiozami, naginanymi i elastycznie podpasowanymi zawsze pod Tego, Którego Nie Wolno Wymieniać (qrwa, nawet tutaj, jak zauważył Tomek). A w sumie, czytając powyższe, to muzyka to dla Ciebie tylko dodatek do filmu. Kompletnie dziwaczny z Ciebie fan muzyki filmowej.
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#17 Post autor: kiedyśgrześ » ndz mar 04, 2012 00:15 am

Gdyby wszyscy opierali się o ten sam punk widzenia forum jako forma wymiany myśli nie maiłby sensu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#18 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 04, 2012 00:22 am

Tomek pisze:A w sumie, czytając powyższe, to muzyka to dla Ciebie tylko dodatek do filmu. Kompletnie dziwaczny z Ciebie fan muzyki filmowej.
Tego nie napisałem. :? Nie dodatek, a raczej część. Zresztą moja przygoda z muzyką filmową nie rozpoczęła się od tego, że przypadkowo w moje ręce trafił mi się jakiś soundtrack, ale oglądając film, w tym przypadku "Gwiezdne wojny" zwróciłem na nią uwagę i bardzo mi się spodobała.
Ale dobra, gdyż rzeczywiście nie ma sensu tutaj ciągnąć tej dyskusji.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#19 Post autor: Paweł Stroiński » ndz mar 04, 2012 01:01 am

Tomek pisze:
Wawrzyniec pisze: :? Hm. :? Sam nie wiem. :? Szczerze to zmusiłeś mnie do wielkiej zadumy tym tekstem. Gdyż sam nie wiem czy jednak nie wolę, aby film lepszy. Zresztą w 80% przypadkach dobry film równa się dobra muzyka. Ja sam posiadam kilka soundtracków do filmów, które mi się podobają. I nawet jest z tego parę soundtracków Tego Którego Nie Wolno Wymieniać i mimo wszystko kiedy słucham tej muzyki to myślę o tym filmie, widzę go. Więc mnie osobiście jest ciężko tak oddzielić film i muzykę od niego. Dla mnie jednak ta symbioza istnieje i dla mnie jest ona bardzo ważna. Ale wiadomo to tylko moje zdanie.
Więc sobie oglądaj filmy i nie męcz się słuchaniem muzyki z płyt. I może nie męcz nas już więcej swoimi teorio-symbiozami, naginanymi i elastycznie podpasowanymi zawsze pod Tego, Którego Nie Wolno Wymieniać (qrwa, nawet tutaj, jak zauważył Tomek). A w sumie, czytając powyższe, to muzyka to dla Ciebie tylko dodatek do filmu. Kompletnie dziwaczny z Ciebie fan muzyki filmowej.
A jak napisałem bez filmu War Horse to należałeś do krytyków tego, że napisałem to bez filmu...

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#20 Post autor: Tomek » ndz mar 04, 2012 08:40 am

Krytykowałem to, że napisałeś to miesiąc przed ukazaniem się filmu i po to chyba tylko, żeby ubiec konkurencję ;-) Nie krytykuję ani słuchania muzyki bez znajomości filmu ani recenzowania jej bez jego znajomości.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#21 Post autor: Paweł Stroiński » ndz mar 04, 2012 11:26 am

Nie, napisałem ją dlatego, że po tygodniu regularnego słuchania uznałem, że mam coś do powiedzenia i nie chciało mi się 3 miesiące czekać na film, by to powiedzieć.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#22 Post autor: Ghostek » ndz mar 04, 2012 13:25 pm

Byłem na filmie.
Tak jak można było się spodziewać paździerz nie z tej ziemi, ale obok licznie strzelanych facepalmów była też i rozrywka. Trochę fajnych efektów, trochę fajnego 3D... Nie bez powodu w niedzielę na ten film się wybrałem ;)

Muzyka w Tajemniczej wyspie sprawuje się wyśmienicie. Jest tam, gdzie być powinna, czasami nawet ma przebłyski geniuszu (np montaż podróży do Nautilusa). Ogólnie rzecz biorąc rozrywka na wysokim poziomie - tak technicznym jak i muzycznym.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#23 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 04, 2012 14:28 pm

A dużo było osób w kinie, gdyż się zastanawiam czy będzie kolejna kontynuacja?

Czekamy więc na recenzję. :) Goska widać chce pobić rekord i napisać 100 recenzji w tym roku. Na razie jest na dobrej drodze. 8)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#24 Post autor: Ghostek » ndz mar 04, 2012 14:33 pm

Napisze ją co prawda Tomek, ale nie G, a R. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#25 Post autor: Wawrzyniec » ndz mar 04, 2012 14:34 pm

A OK rozumiem. Ty zaś zrobisz przyjemność Mystery'emu i zrecenzujesz "Johna Cartera", mam rozumieć? :wink:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#26 Post autor: Ghostek » ndz mar 04, 2012 16:10 pm

Czy wam wszystkim jaja puchną ostatnio od nadmiaru ego? Myślicie, że prace MG recenzuje dla Mystery'ego? Poebao was? :D
Obrazek

Templar

#27 Post autor: Templar » ndz mar 04, 2012 22:35 pm

Wawrzyniec pisze:A dużo było osób w kinie, gdyż się zastanawiam czy będzie kolejna kontynuacja?
Aktualnie 250 mln $ na koncie przy budżecie 80 mln, jedynka miała 240 mln, budżet 60, także może być.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#28 Post autor: Tomek » ndz mar 04, 2012 22:41 pm

Raczej bankowo będzie. Będzie to miało swój duży (choć pewnie jedyny) plus: kolejny score Lockingtona :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#29 Post autor: Mystery » pn mar 05, 2012 10:32 am

Pełna zgoda, przyjemny przygodowy score, ale Avatar lepszy, a do Gwiezdnych Wojen czy Jurassic Park się nie umywa :wink:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#30 Post autor: Tomek » pn mar 05, 2012 15:24 pm

Hmm... Czy ktokolwiek przywoływał tu Avatara, Jurassic Park albo Gwiezdne wojny? :) No bez przesady też w drugą stronę :P
Obrazek

ODPOWIEDZ