FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1426 Post autor: Wawrzyniec » pt paź 04, 2013 00:31 am

Ale mnie Kraków pasuje jako miejsce Festiwalu, nie wiem o co Wam chodzi. :? Uważam jedynie, że ocynownia jest fajna i przeniesienie jej do jakiejś ultra-nowoczesnej hali widowiskowej może zabić fajny klimat. Jak chociażby podwyższenie dla fotografów i późniejsze szukanie wolnych miejsc w sektorze A. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1427 Post autor: hp_gof » sob paź 05, 2013 11:55 am

Relacja z pierwszego dnia na filmmusic.pl, kochany Mareczek się postarał :mrgreen:
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=a ... e=0&id=113

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1428 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 05, 2013 12:24 pm

Mam pytanie odnośnie tej nowej hali, gdyż nie jest Krakowiakiem to mogę się mylić: To nie chodzi o ten nowy wielki kompleks budowany po drugiej stronie Wisły niedaleko Mangi? Czyli Kraków buduje dwie wielkie hale widowiskowe? To nieźle się miastu powodzi, chyba.

hp_gof

#1429 Post autor: hp_gof » sob paź 05, 2013 12:42 pm

Jeśli to wszystko potem wypełnią i utrzymają przez okrągły rok, to super :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1430 Post autor: Adam » sob paź 05, 2013 13:24 pm

Wawrzyniec pisze:Mam pytanie odnośnie tej nowej hali, gdyż nie jest Krakowiakiem to mogę się mylić: To nie chodzi o ten nowy wielki kompleks budowany po drugiej stronie Wisły niedaleko Mangi? Czyli Kraków buduje dwie wielkie hale widowiskowe? To nieźle się miastu powodzi, chyba.
To są dwie oddzielne budowle - Czyżyny i przy Grunwaldzkim. niech budują, to i tak o 20 lat za późno się obudzili. po 90 roku powinni ruszyć z budową, a tak to przez 25 lat wszystkie koncerty polskich i zagranicznych gwiazd były albo w spodku albo w wawie. nie do pomyślenia że kraków dotąd nie ma żadnej gotowej hali koncertowej z porządnego zdarzenia.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1431 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 05, 2013 16:30 pm

Ale stać Kraków na dwie hale? :? Gdyby koncerty były przy Grunwaldzkim w takim razie, to spoko, nie trzeba byłoby się przejmować komunikacją miejską. A Czyżyny to dalej będziemy zależni od psujących się tramwajów i motorniczych-erotomanów każących się posuwać głębiej.

Drogi Marku, drogi Tomku, świetne teksty, aż się boję czy dorównam temu wysokiemu poziomu jaki narzuciliście. :? :wink: Ale muszę się przyczepić do jednego fragmenciku:
Twórca bez znamion przerostu ego, czasami typowego dla kompozytorów z Kalifornii,
Akurat z moich dotychczasowych obserwacji, to kompozytorzy i w ogóle osoby z tamtych regionów są zdecydowanie bardziej dostępni i przyziemni od artystów z innej części Globu. Ale to tylko taka moja drobniutusienieczka uważka. :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1432 Post autor: Adam » sob paź 05, 2013 16:36 pm

Wawrzyniec pisze:Ale stać Kraków na dwie hale? :?
wiesz, nie za moje budują, więc mnie to rybka :D mnie interesuje tylko to, że wreszcie będzie miejsce na epickie koncerty epickich zespołów i nazwisk, w tym też z polski. a czy ich będzie mało (gdy będą dołować finansowo), czy duzo (jak będzie się interes kręcił), to już mniej ważne. ważne że będą 8)

Maras, to zdanie jest brutalne:

Davis opowiadał o tym, jak trafił na (wtedy) braci Wachowskich

:mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1433 Post autor: Marek Łach » sob paź 05, 2013 16:59 pm

To do Tomka, część Davisowa jest jego. ;)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1434 Post autor: Tomek » sob paź 05, 2013 19:43 pm

Może i brutalne, acz prawdziwe :P

Wawrzek jak zawsze ma dziwne problemy. Toż tylko należy się cieszyć, że coś w tym kraju się buduje czy tworzy, coś dla ludzi. A ile to kosztuje, a szczerze mówiąc co nas to obchodzi. Obchodzi mnie, natomiast że na Kaczora wydaje się milion złotych na jego ochronę i to są wyrzucane pieniądze publiczne, obchodzi mnie że partie polityczne i administracja zżerają miliardy. Chciałbym ten milion czy miliardy za to przeznaczono na budowę nowych hal, dróg, mostów, mieszkań, coś co dla tego kraju będzie trwać przez następnych 50 lat, dla następnych pokoleń :)

PS. Na pewno ten poziom uzyskasz ;-) A co do eg, to myślisz, że Big John ma małe? 8) Albo taki Elfman.
Obrazek

Templar

#1435 Post autor: Templar » sob paź 05, 2013 19:52 pm

Tomek pisze:A ile to kosztuje, a szczerze mówiąc co nas to obchodzi.
No rzeczywiście, co nas to obchodzi, w końcu te pieniądze z nieba się biorą, milion wte czy wewte co za różnica, stać nas :P

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1436 Post autor: Tomek » sob paź 05, 2013 20:05 pm

Templar, może niezbyt trafnie się wyraziłem i to nie miejsce na tego rodzaju dyskusje, ale te pieniądze służą do wytworzenia realnych dóbr, nie do zabawy wirtualnymi grami giełdowymi kolejnych banków inwestycyjnych, które są "za duże by upaść" czy pokrycia milionowych premii pracowników kolejnego ministerstwa. Tak trudno w tym kraju o wszystko, tak na wszystko brakuje pieniędzy - jednak na pewne rzeczy nigdy nie trudno i nigdy nie brakuje. Dlatego cieszy mnie, że coś powstaje, nawet dwie drogie hale/centra w Krakowie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1437 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 05, 2013 20:14 pm

Oczywiście w kulturę trzeba inwestować i ja jestem najbardziej za wydawaniem pieniędzy na muzea, teatry itd. Ale też należy patrzeć na Hiszpanię i "efekt Bilbao". Bilbao było przez długi czas znane jako przemysłowe miasto, aż zaczęto inwestować tam w sztukę i kulturę. I tak w ciągu kilku lat z przemysłowego portowego miasta, Bilbao stało się jednym z kulturowych centr Europy. Inne miasta w Hiszpanii postanowiły podążać w tym samym kierunku i zaczęły inwestować w galerie, muzea, teatry itd. Efektem czego mamy w Hiszpanii sporo miast, małych miast z opustoszałymi galeriami, muzeami i obiektami kulturowymi, które są za drogie w utrzymaniu.
Jedynie się zastanawiam czy naprawdę jest rentowne budowanie dwóch wielkich hal? I dalej uważam, że Czyżyny są tak samo daleko jak Ocynownia. Dlatego jak już to zamiast drugiej hali, polepszyliby komunikację miejską. :P

Zapewne Johna Williams i Danny Elfman maja wielkie EGO (ega?) adekwatne do ich osiągnięć. Ale tylko mówię, że po Hisaishim naprawdę pozytywnie byłem zaskoczony zachowaniem Goldenthala, Davisa i Morrisa, którzy ucieszą się podpisując płyty i nawet znajdą czas, na parę słów i jakiś taki bliższy kontakt ze słuchaczami/fani. I aktualnie na razie najlepsze i najmilsze wspomnienia mam z tymi kompozytorami z drugiej strony oceanu. Najbardziej otwarci i najmniej zmanierowani mi się wydają. :)

Templar

#1438 Post autor: Templar » sob paź 05, 2013 20:19 pm

Już nie wspominając o tym, że co roku słyszę, że Kraków jest na skraju bankructwa i zaraz nie będzie pieniędzy dla szkół i na komunikację, ale za to dwie nowe hale będą :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1439 Post autor: Adam » sob paź 05, 2013 23:55 pm

Templar pisze:Już nie wspominając o tym, że co roku słyszę, że Kraków jest na skraju bankructwa
taaaa to tak samo jak stale trąbią że niby kryzys jest, a z miesiąca na miesiąc, z roku na rok, jak się idzie do sklepów czy galerii o dowolnej porze to coraz większe pielgrzymki, na ulicach coraz więcej aut, i to dobrych i nowych, ludzie na ulicach coraz lepiej wystylizowani itp itd. gdzie ten kryzys?
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1440 Post autor: Adam » ndz paź 06, 2013 13:11 pm

o prosze, to kolejny już przykład że w Krakowie trzeba być ostrożnym w publikowaniu daty zakończenia budowy :mrgreen: -

http://wiadomosci.onet.pl/krakow/dwa-la ... nego/42cfw

także nie napalajcie się lepiej jeszcze na te hale :)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ