HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
- Wojteł
- John Williams
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
Czyli rozumiem, że jak byś oglądał liste schindlera z podkładem w postaci Star Warsów to też byłbyś zadowolony? :p Przecież tak ładnie by grało 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przecież wiadomo, że chodziło mi o granie muzyki pasującej do filmu.
A muzyka Zimmera sprawdza się w obrazie i odegrała znaczącą rolę w tworzeniu klimatu Batmanów Nolana.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
ekhmWawrzyniec pisze:Ja jestem zwolennikiem muzyki filmowej w filmie. Po to się ją komponuje, aby w nim grała i ja lubię podczas oglądania filmu, kiedy muzyka dobrze mi gra i jestem w stanie ją usłyszeć.
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=1384
- Wojteł
- John Williams
Nie, nie wiadomo, bo jarasz się dynamiczną muzyką w scenie dialogowej, pasującej tam jak wół do karety i na siłę starasz się dorobić ideologię.Wawrzyniec pisze:Przecież wiadomo, że chodziło mi o granie muzyki pasującej do filmu.![]()
na blu jest specjalny dokument o muzyce, jak i w wydaniu poprzedniego filmu:
Muzyka jest bardzo ważnym elementem w trylogii Nolana i to właśnie ona jest bohaterem kilkuminutowego dokumentu "The Chant". Jej autor Hans Zimmer zdradza swoją koncepcję ścieżki dźwiękowej w "Mroczny Rycerz Powstaje", oglądamy fragmenty prób orkiestry oraz wybrane rozwiązania muzyczne, które pojawiły się w scenie dopingu uwalniającego się z więzienia Wayne'a.
Muzyka jest bardzo ważnym elementem w trylogii Nolana i to właśnie ona jest bohaterem kilkuminutowego dokumentu "The Chant". Jej autor Hans Zimmer zdradza swoją koncepcję ścieżki dźwiękowej w "Mroczny Rycerz Powstaje", oglądamy fragmenty prób orkiestry oraz wybrane rozwiązania muzyczne, które pojawiły się w scenie dopingu uwalniającego się z więzienia Wayne'a.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jako, że już w temacie o "Man of Steel" pojawiają się głosy, że Zimmer powinien wykorzystać muzykę Williamsa i, że ona spokojnie by pasowała. Tutaj mam fragment z "The Dark Knighta" z muzyką Danny'ego Elfmana i moim skromnym zdaniem zupełnie to nie pasuje do obrazu:
http://www.youtube.com/watch?v=LlaI48-Pu8A
problem w tym że to nie my oceniamy czy pasuje do obrazu, tylko producenci i grupy fokusowe
jakbyśmy my za to odpowiadali to filmy zawsze miałby by piękną muzykę filmową 

NO CD = NO SALE
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec pisze:Jako, że już w temacie o "Man of Steel" pojawiają się głosy, że Zimmer powinien wykorzystać muzykę Williamsa i, że ona spokojnie by pasowała. Tutaj mam fragment z "The Dark Knighta" z muzyką Danny'ego Elfmana i moim skromnym zdaniem zupełnie to nie pasuje do obrazu:
Ja kiedyś w sieci natrafiłem na jakiś fanowski edit batmana Forever, który był inaczej zmontowany, niektore sceny wycięto, a muzę w cąłości zastąpili Elfmanem
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mówisz o "Batman Forever" czy "Batman Begins"
Gdyż wielką sztuką nie jest zapodać "Batman Forever" z muzyką Elfmana. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wątek z tematu "Man of Steel" o tym co zawsze: "Ile tak naprawdę Hans sam stworzy muzyki"
The Dark Knight Rises
Music Composed and Arranged by Hans Zimmer
Additional Music By: Lorne Balfe and Tom Holkenberg
Additional Arrangements: Andrew Krawczynski, Jasha Klebe, Steve Mazzaro and Ramin Djawadi
The Dark Knight Rises
Music Composed and Arranged by Hans Zimmer
Additional Music By: Lorne Balfe and Tom Holkenberg
Additional Arrangements: Andrew Krawczynski, Jasha Klebe, Steve Mazzaro and Ramin Djawadi
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie, sprostowałem to co napisał Mystery, gdzie on wszystkie nazwiska umieścił jako addtitional music. 

Ja tylko cytowałemWawrzyniec pisze:Nie, sprostowałem to co napisał Mystery, gdzie on wszystkie nazwiska umieścił jako addtitional music.

no akurat Paweł w tej recce wiedział dobrze co piszeWawrzyniec pisze:Wiesz, trzeba też patrzeć co się cytuje.![]()

NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: