Bo na okularników laski lecą...Koper pisze:A mam pytanie do potterfanów. Dlaczego u licha Harry jako mistrz magii wszelakiej czarami nie poprawił sobie wzroku?
ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &
Why So Serious !?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Babuch, Ty żyjesz
Btw, dobra recka, idealna na koniec kariery. Co oczywiście jest smutne
Ale naturalnie muszę uszanować Twoją decyzję.
A konkurs mega trudny wymyśliliście. Gdyż napisanie "Liczy się tylko Williams, reszta jest milczeniem" to trochę za mało. A po drugie uważam, że mam dość bogaty zasób słownictwa, ale nawet on nie wystarcza, aby dobitnie napisać, jak rewelacyjnie, magicznie, genialne są ścieżki Johna Williamsa Wielkiego do serii "Harry Potter".
Trudne zadanie, a płytkę chciałbym nawet zdobyć. Muszę się postarać.

A konkurs mega trudny wymyśliliście. Gdyż napisanie "Liczy się tylko Williams, reszta jest milczeniem" to trochę za mało. A po drugie uważam, że mam dość bogaty zasób słownictwa, ale nawet on nie wystarcza, aby dobitnie napisać, jak rewelacyjnie, magicznie, genialne są ścieżki Johna Williamsa Wielkiego do serii "Harry Potter".

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ej no kurka, najpierw wszyscy marudzą, że tylko Williams i Williams i Williams, a teraz nagle tyle chętnych na Desplata
A prawdziwi fani Desplata będą sobie musieli płytę kupić, bo nie starczy dla nich w konkursie
Jaki ten świat niesprawiedliwy!
Pamiętaj Wawrzek, że trzeba opisać wszystkie 8 ścieżek, bo na razie mam wrażenie, że planujesz stworzyć obszerny elaborat na temat trzech
A to za mało 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
hp_gof pisze:Ej no kurka, najpierw wszyscy marudzą, że tylko Williams i Williams i Williams, a teraz nagle tyle chętnych na Desplata

Jak są prawdziwymi fanami to kupią. A myślisz, że moje około 30 Williamsów to z konkursówhp_gof pisze:A prawdziwi fani Desplata będą sobie musieli płytę kupić, bo nie starczy dla nich w konkursie

Nie bój żaby. Zresztą Mystery zauważył, że nawet jak omawiam muzykę Desplata to i tak w 70% piszę o Williamsiehp_gof pisze: Pamiętaj Wawrzek, że trzeba opisać wszystkie 8 ścieżek, bo na razie mam wrażenie, że planujesz stworzyć obszerny elaborat na temat trzechA to za mało

Bingo!Wawrzyniec pisze:Zresztą Mystery zauważył, że nawet jak omawiam muzykę Desplata to i tak w 70% piszę o Williamsie
Ej no sorry, mnie się udało wygrać płytę King's Speech w konkursie na facebooku, jestem z siebie dumnyWawrzyniec pisze:Jak są prawdziwymi fanami to kupią. A myślisz, że moje około 30 Williamsów to z konkursówhp_gof pisze:A prawdziwi fani Desplata będą sobie musieli płytę kupić, bo nie starczy dla nich w konkursie

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I masz powody, gratulujęhp_gof pisze:Ej no sorry, mnie się udało wygrać płytę King's Speech w konkursie na facebooku, jestem z siebie dumny

Też staram się szukać promocji, ale czasami nie mogę czekać i kupuję nówki, tak jak przed rokiem rzuciłem się od razu na soundtrack z "Inception" i tak jak w tym roku rzucę się na "War Horse"hp_gof pisze:Reszta Desplatów wykupiona w różnych promocjach

Ostatnio Inception krąży po 30 PLN, zastanawiałem się, czy kupić, ale stwierdziłem, że ta płyta nie oferuje mi więcej niż ścieżka w 5.1 w wydaniu Blu-ray! Więc dałem sobie spokój.
Natomiast z takich fajniejszych promocji, które udało mi się upolować, to na merlin.pl mają coś takiego jak "Oferta dnia" i kiedyś patrzę: Ghost Writer za 49,99 PLN. Od razu kupiłem, nigdy więcej nie widziałem lepszej oferty
Niestety Varese Sarabande kosztuje ciut drożej niż płyty innych dystrybutorów.
Więc trochę na merlinie, trochę na amazonie... Generalnie dawno nie kupiłem płyty "w ciemno". Zawsze jakoś wcześniej krążą w necie...
Natomiast z takich fajniejszych promocji, które udało mi się upolować, to na merlin.pl mają coś takiego jak "Oferta dnia" i kiedyś patrzę: Ghost Writer za 49,99 PLN. Od razu kupiłem, nigdy więcej nie widziałem lepszej oferty

Więc trochę na merlinie, trochę na amazonie... Generalnie dawno nie kupiłem płyty "w ciemno". Zawsze jakoś wcześniej krążą w necie...
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Jak to wygląda tak:Wawrzyniec pisze: Nie bój żaby. Zresztą Mystery zauważył, że nawet jak omawiam muzykę Desplata to i tak w 70% piszę o Williamsie
Tak więc Desplata HP7(1,2) niby daje radę. Widoczną wadą tej płyty jest brak Hedwig's theme Williamsa. To wspaniały temat, oddający magię HP, nigdy się nie nudzi, oczarowuję. Szkoda, żego nie ma na tej ścieżce chociaż jako aranżacji. Brak tu też bombastycznej orkiestry Williamsa, który tak umilała nam seanse., Ach to były czasy.. Wśród zalet to można wymienić dopełnienie Williamsowej muzyki tematami Dumbledora i Lily, ale moim zdaniem wielki maestro też by napisał takie na tym poziomie, a może i lepsze tematy? gdyby tylko nie był zajęty innymi ważnymi sprawami, tyle ma na głowie. No więc ogólnie nowe Pottery są ok, więc teraz sobie wracam do Incepcion
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Żyję i mam się dobrze. Pewnie jeszcze coś skrobnę, ale na bank nic z mainstreamu 

Why So Serious !?
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
I dobrze, trzeba promować to i owo. 

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oby tylko Babuch przez porzucenie mainstreamu nie zhipstersiał. 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
A Ty znowu... 

Fe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Martwię się o Babucha i tyle. Zresztą jestem chyba jedyną osobą, która ubolewa nad stopniowym usuwaniem się Babucha w cień. Normalnie za grosz empatii

jesusravaell pisze:17, kiedy czytałem kamień filozoficzny miałem 7 lat

- ravaell
- Asystent orkiestratora
Przeczytaj sobie lepiej książki PotteraMefisto pisze:jesusravaell pisze:17, kiedy czytałem kamień filozoficzny miałem 7 latto wiele wyjaśnia
Willow se obejrzyj, a nie jakieś brednie