ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &

#1411 Post autor: Łukasz Wudarski » pn sie 01, 2011 21:44 pm

Koper pisze:A mam pytanie do potterfanów. Dlaczego u licha Harry jako mistrz magii wszelakiej czarami nie poprawił sobie wzroku? :D
Bo na okularników laski lecą...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1412 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 01, 2011 22:28 pm

Babuch, Ty żyjesz :shock: Btw, dobra recka, idealna na koniec kariery. Co oczywiście jest smutne :cry: Ale naturalnie muszę uszanować Twoją decyzję.

A konkurs mega trudny wymyśliliście. Gdyż napisanie "Liczy się tylko Williams, reszta jest milczeniem" to trochę za mało. A po drugie uważam, że mam dość bogaty zasób słownictwa, ale nawet on nie wystarcza, aby dobitnie napisać, jak rewelacyjnie, magicznie, genialne są ścieżki Johna Williamsa Wielkiego do serii "Harry Potter". :? Trudne zadanie, a płytkę chciałbym nawet zdobyć. Muszę się postarać.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1413 Post autor: hp_gof » pn sie 01, 2011 22:36 pm

Ej no kurka, najpierw wszyscy marudzą, że tylko Williams i Williams i Williams, a teraz nagle tyle chętnych na Desplata :D A prawdziwi fani Desplata będą sobie musieli płytę kupić, bo nie starczy dla nich w konkursie :P Jaki ten świat niesprawiedliwy! :P Pamiętaj Wawrzek, że trzeba opisać wszystkie 8 ścieżek, bo na razie mam wrażenie, że planujesz stworzyć obszerny elaborat na temat trzech :P A to za mało :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1414 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 01, 2011 22:57 pm

hp_gof pisze:Ej no kurka, najpierw wszyscy marudzą, że tylko Williams i Williams i Williams, a teraz nagle tyle chętnych na Desplata :D
Obrazek
hp_gof pisze:A prawdziwi fani Desplata będą sobie musieli płytę kupić, bo nie starczy dla nich w konkursie :P
Jak są prawdziwymi fanami to kupią. A myślisz, że moje około 30 Williamsów to z konkursów :)
hp_gof pisze: Pamiętaj Wawrzek, że trzeba opisać wszystkie 8 ścieżek, bo na razie mam wrażenie, że planujesz stworzyć obszerny elaborat na temat trzech :P A to za mało :P
Nie bój żaby. Zresztą Mystery zauważył, że nawet jak omawiam muzykę Desplata to i tak w 70% piszę o Williamsie 8)

hp_gof

#1415 Post autor: hp_gof » pn sie 01, 2011 23:00 pm

Wawrzyniec pisze:Zresztą Mystery zauważył, że nawet jak omawiam muzykę Desplata to i tak w 70% piszę o Williamsie 8)
Bingo!
Wawrzyniec pisze:
hp_gof pisze:A prawdziwi fani Desplata będą sobie musieli płytę kupić, bo nie starczy dla nich w konkursie :P
Jak są prawdziwymi fanami to kupią. A myślisz, że moje około 30 Williamsów to z konkursów :)
Ej no sorry, mnie się udało wygrać płytę King's Speech w konkursie na facebooku, jestem z siebie dumny :P Reszta Desplatów wykupiona w różnych promocjach :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1416 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 01, 2011 23:08 pm

hp_gof pisze:Ej no sorry, mnie się udało wygrać płytę King's Speech w konkursie na facebooku, jestem z siebie dumny :P
I masz powody, gratuluję :) Ja wygrałem tutaj muzykę z "Sherlocka Holmesa" i też jestem dumny jak i wdzięczny :) Po za tym kiedyś na onet.pl dostałem nagrodę za recenzję miesiąca, czy jakoś tak (zrecenzowałem "Atak klonów"), czapeczkę z filmu "Nigdy w życiu" :P
hp_gof pisze:Reszta Desplatów wykupiona w różnych promocjach :P
Też staram się szukać promocji, ale czasami nie mogę czekać i kupuję nówki, tak jak przed rokiem rzuciłem się od razu na soundtrack z "Inception" i tak jak w tym roku rzucę się na "War Horse" :)

hp_gof

#1417 Post autor: hp_gof » pn sie 01, 2011 23:19 pm

Ostatnio Inception krąży po 30 PLN, zastanawiałem się, czy kupić, ale stwierdziłem, że ta płyta nie oferuje mi więcej niż ścieżka w 5.1 w wydaniu Blu-ray! Więc dałem sobie spokój.
Natomiast z takich fajniejszych promocji, które udało mi się upolować, to na merlin.pl mają coś takiego jak "Oferta dnia" i kiedyś patrzę: Ghost Writer za 49,99 PLN. Od razu kupiłem, nigdy więcej nie widziałem lepszej oferty :P Niestety Varese Sarabande kosztuje ciut drożej niż płyty innych dystrybutorów.
Więc trochę na merlinie, trochę na amazonie... Generalnie dawno nie kupiłem płyty "w ciemno". Zawsze jakoś wcześniej krążą w necie...

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#1418 Post autor: Arthur » pn sie 01, 2011 23:34 pm

Wawrzyniec pisze: Nie bój żaby. Zresztą Mystery zauważył, że nawet jak omawiam muzykę Desplata to i tak w 70% piszę o Williamsie 8)
Jak to wygląda tak:
Tak więc Desplata HP7(1,2) niby daje radę. Widoczną wadą tej płyty jest brak Hedwig's theme Williamsa. To wspaniały temat, oddający magię HP, nigdy się nie nudzi, oczarowuję. Szkoda, żego nie ma na tej ścieżce chociaż jako aranżacji. Brak tu też bombastycznej orkiestry Williamsa, który tak umilała nam seanse., Ach to były czasy.. Wśród zalet to można wymienić dopełnienie Williamsowej muzyki tematami Dumbledora i Lily, ale moim zdaniem wielki maestro też by napisał takie na tym poziomie, a może i lepsze tematy? gdyby tylko nie był zajęty innymi ważnymi sprawami, tyle ma na głowie. No więc ogólnie nowe Pottery są ok, więc teraz sobie wracam do Incepcion
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#1419 Post autor: Łukasz Wudarski » pn sie 01, 2011 23:38 pm

Żyję i mam się dobrze. Pewnie jeszcze coś skrobnę, ale na bank nic z mainstreamu :P
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1420 Post autor: DanielosVK » pn sie 01, 2011 23:40 pm

I dobrze, trzeba promować to i owo. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1421 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 01, 2011 23:48 pm

Oby tylko Babuch przez porzucenie mainstreamu nie zhipstersiał. :?

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1422 Post autor: DanielosVK » pn sie 01, 2011 23:50 pm

A Ty znowu... :roll:
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1423 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 01, 2011 23:53 pm

Martwię się o Babucha i tyle. Zresztą jestem chyba jedyną osobą, która ubolewa nad stopniowym usuwaniem się Babucha w cień. Normalnie za grosz empatii :P :wink:

Mefisto

#1424 Post autor: Mefisto » wt sie 02, 2011 14:07 pm

ravaell pisze:17, kiedy czytałem kamień filozoficzny miałem 7 lat :P
jesus :shock: to wiele wyjaśnia :) Willow se obejrzyj, a nie jakieś brednie :P

Awatar użytkownika
ravaell
Asystent orkiestratora

#1425 Post autor: ravaell » wt sie 02, 2011 14:12 pm

Mefisto pisze:
ravaell pisze:17, kiedy czytałem kamień filozoficzny miałem 7 lat :P
jesus :shock: to wiele wyjaśnia :) Willow se obejrzyj, a nie jakieś brednie :P
Przeczytaj sobie lepiej książki Pottera :P Mogę ci nawet pożyczyć, mam wszystkie w domu :mrgreen:

ODPOWIEDZ