HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#1366 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 22:24 pm

Koper pisze:Bo Templar każdą bzdurę TDKR usiłuje wyjaśnić tym, że Batman miał w zanadrzu jakiś supersprzęt, którego akurat Nolan nie pokazał na ekranie bo był zajęty pokazywaniem Alfreda gadającego bzdury albo innych zbędnych postaci. :P
No bo Wayne to taki Bond, wszystko dostał od czarnego Q :mrgreen: A tak w sumie Wawrzek narzekał, że stare Bondy są głupie, z powodu gadżetów, a w Batmanie mu to nie przeszkadza, a Nolan właśnie wzorował się z tym na starych Bondach :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1367 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 22:25 pm

Templar pisze:A tak w sumie Wawrzek narzekał, że stare Bondy są głupie, z powodu gadżetów, a w Batmanie mu to nie przeszkadza
Zimmer nie pisał do Bondów. Proste. :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#1368 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 22:26 pm

Wawrzyniec pisze:A dlatego tak robi, gdyż Wy się każdej bzdury czepiacie, logiczne. :P

A ja mam wobec tego taką teorię:

http://www.youtube.com/watch?v=p-2yQugaZWA

I to powinno wystarczyć. :P 8)
To jest dobre:

http://www.collegehumor.com/video/68178 ... e-avengers

Batman Nolana spotyka Avengersów :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1369 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 22:30 pm

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1370 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 22:33 pm

Stare, ale dobre. :P

Dlatego Koper nie ma racji, gdyż ilość parodii Batmanów Nolana w internecie jest ogromna. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1371 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 22:34 pm

A czy ja pisałem, ze jest mała?
Ale zdałaby się taka profesjonalna, pełnometrażowa.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1372 Post autor: Adam » pn lis 26, 2012 22:37 pm

dobra, teraz ja mówię.

Odnośnie końcówki, w której nie uważam że Batman na pewno przeżył... Nie ma konkretnego dowodu na to że przeżył. tekst nerdów do Freemana o naprawionym autopilocie? OK, ale wtedy po co Batman wsiada do batplana z podczepioną bombą, zamiast włączyć w 3 sek autopilota i dać temu samemu odlecieć, a on by se zniknął z miasta.. Ludzie i tak by nie wiedzieli kto jest w środku/kogo nie ma więc po wybuchu dalej byłby bohaterem który uratował miasto. Po co Selina by się z nim rozczulająco żegnała? Po co Gordon przezywałby śmierć przyjaciela? Po co Alfred miałby ściemniać uczucia i płacze na pogrzebie? Im Batman mógłby powiedzieć i oni by tajemnicy dochowali.. Końcówka - Alfred po dołach i płaczach pogrzebowych w ogóle nie jest zaskoczony że spotyka ich w kawiarni... Wayne to Brad Pitt, znają go nawet Eskimosi, więc jak chciał zniknąć z życia i założyć rodzinę z Seliną? To awykonalne bo w każdym zakątku świata go znają, nie mówiąc o mediach. Dla mnie batman umarł, a końcówka to sen/retrospekcja Alfreda.

prawda Marku?
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1373 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 22:41 pm

Wiesz z dobrymi profesjonalnymi parodiami to we współczesnym kinie naprawdę ciężko. Te wszystkie "Meet the Spartans" czy jak je tam zwą, nie dość, że są totalnie nieśmieszne, to jeszcze mega prostackie.
Koper pisze:
Templar pisze:A tak w sumie Wawrzek narzekał, że stare Bondy są głupie, z powodu gadżetów, a w Batmanie mu to nie przeszkadza
Zimmer nie pisał do Bondów. Proste. :mrgreen:
I nie było tam Nolana :P I dalej liczę, że jednak Nolan nie zajmie się Bondami, tylko stworzy coś od siebie jak "Inception". Najlepiej niech to będzie fantastyka. Albo zajmie się za adaptację Dicka. Dick + Nolna + Zimmer. :shock: Oj, boję się, czy bym coś takiego przeżył :shock: :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1374 Post autor: Adam » pn lis 26, 2012 22:42 pm

Wawrzyniec pisze:Dick + Nolan + Zimmer. :shock:
zapomniałeś: + Sasha Grey.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1375 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 22:43 pm

Wawrzyniec pisze:I nie było tam Nolana :P I dalej liczę, że jednak Nolan nie zajmie się Bondami, tylko stworzy coś od siebie jak "Inception". Najlepiej niech to będzie fantastyka. Albo zajmie się za adaptację Dicka. Dick + Nolna + Zimmer. :shock: Oj, boję się, czy bym coś takiego przeżył :shock: :wink:
No ja bym nie przeżył jakby spieprzył Dicka wrzucając do ekranizacji jakieś monologi/dialogi pokroju Alfreda do Bruce'a :P
Adam pisze:zapomniałeś: + Sasha Grey.
to akurat byłby plus, choć u Nolana nie ma scen rozbieranych. :(

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1376 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 22:43 pm

Adam pisze:
Wawrzyniec pisze:Dick + Nolan + Zimmer. :shock:
zapomniałeś: + Sasha Grey.
Uważaj, gdyż Dick + Sasha Grey, może się zbyt jednoznacznie skojarzyć. :P :wink:

Templar

#1377 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 22:43 pm

A ja bym chciał Bonda, Nolan jest fanem starych Bondów i przywróciłby stary klimat i pewnie bardziej zaawansowane gadżety by powróciły :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1378 Post autor: Adam » pn lis 26, 2012 22:45 pm

Templar, nie pier**** tylko rozkładaj na czynniki pierwsze moją rozkminę o końcówce, zasypując swoimi argumentami i tezami :P Batman is dead. taka prawda!
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1379 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 22:47 pm

Koper pisze:No ja bym nie przeżył jakby spieprzył Dicka wrzucając do ekranizacji jakieś monologi/dialogi pokroju Alfreda do Bruce'a :P
Taaa, a "Next" z Nicolasem Cagem to spokojnie przyjąłeś. :roll: :wink:
Koper pisze:
Adam pisze:zapomniałeś: + Sasha Grey.
to akurat byłby plus, choć u Nolana nie ma scen rozbieranych. :(
Hello, PG-13. Skądś trzeba brać pieniądze od producentów. :)

Templar

#1380 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 22:50 pm

Adam pisze:Templar, nie pier**** tylko rozkładaj na czynniki pierwsze moją rozkminę o końcówce, zasypując swoimi argumentami i tezami :P Batman is dead. taka prawda!
Pierdzielisz i tyle :mrgreen: Dlaczego nie mógł wcześniej wyskoczyć? Pytanie jak działał ten autopilot, może tylko "leć do przodu" i tyle, także musiał ustawić kierunek, no i katapulta w dół czy w górę, bo jak w dół to trochę lipa tak przywalić w beton, lepiej nad oceanem wyskoczyć :P

ODPOWIEDZ