FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Templar
+ W.A. Mozart +
Kontakt:

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#1351 Post autor: Templar » wt paź 01, 2013 16:32 pm

DanielosVK pisze:Basil dyrygował koncertem Iglesiasa? :P
Jaki tam Basil, to był Seagal :mrgreen:
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar

hp_gof

#1352 Post autor: hp_gof » wt paź 01, 2013 16:47 pm

Pewnie o hali w Czyżynach już wiecie, ale w tym artykule potwierdzają, że kolejny FMF tam się właśnie odbędzie :mrgreen: Może być wypas :P
Zastanawiam się tylko czy organizatorzy będą chcieli zapełnić więcej miejsc niż się mieściło w Hali Ocynowni (zapewne tak) i czy nie będą eksperymentować z cyklicznym zwiększaniem kolejnych pul biletów i czy uda im się kiedyś dojść do 20 000? :mrgreen: Może kiedyś doczekam koncertu Desplata w tak wypasionej hali :P Pytanie czy 20 000 osób będzie chciało słuchać plumkania w tak dużej przestrzeni :P :P :P Pożyjemy, zobaczymy. Ale JNH to zapewne nie będzie chciał siedzieć w zimnej hali ocynowni :P Kogo innego może i by interesowały takie surowe klimaty ;) Boję się tylko czy zdążą w tej hali wszystko opanować do perfekcji, żeby nie było problemów technicznych z dźwiękiem itd. W każdym razie jak wszystkie pogłoski, które słyszymy wypalą, to może być the best FMF ever!
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow ... oxSlotIIMT

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1353 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 01, 2013 17:53 pm

Nie będzie ocynowni :? :shock: :?: :( Mimo, że w tym roku ciągnęło chłodem od podłogi, a w niedzielę powrót na rynek zajął nam 1,5h to bardzo lubiłem to miejsce. Miało świetny industrialny klimat i doskonałą akustykę.
Paweł Stroiński pisze:Natomiast ten artystyczny dystans (w końcu to Abel wpadł na pomysł, by przekazać "sprawę" publiczności) wydał mi się dość sztuczny i dość ewidentną kreacją, być może trochę "inspirowaną" Kaczmarkiem, naszym Wielkim Artystą, Co Ma Oscara.
Akurat ta akcja mi się podobała, gdyż widać było, że sam prowadzący tak sobie był przygotowany. Co nie zmienia jednak faktu, że jakoś kompozytorzy zza oceanu byli zdecydowanie bardziej otwarci i nastawieni na integrację. Zresztą już Goldenthal świetnie wypadł, a Davis i Morris tylko potwierdzili tę regułę. Iglesias był trochę przestraszony i na samym bankiecie za długo nie gościł. Jeżeli zaś chodzi o poziom lansu to wiadomo kto dominował. :P :wink:
Templar pisze:
DanielosVK pisze:Basil dyrygował koncertem Iglesiasa? :P
Jaki tam Basil, to był Seagal :mrgreen:
Dokładnie. :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1354 Post autor: Ghostek » wt paź 01, 2013 18:07 pm

Chyba nie o tę halę chodzi.
Raczej o Centrum Kongresowe. Oto wizualizacje projektu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Będzie tam Wielka Sala Audytoryjna z widownią na maksymalnie 2090 miejsc.

Z jednej strony ładnie, ciepło, akustyka super. Z drugiej bankowo ceny biletów polecą w górę.

A. I jeszcze jedno.
Jak to coś powstanie, miasto niech się lepiej zastanowi nad zmianą organizacji ruchu na tym powalonym Rondzie Grunwaldzkim.
Jeżeli poza godzinami szczytu przejechanie z Monte Cassino na Marii Konopnickiej zajmuje prawie pół godziny, to boję się pomyśleć o tym, co będzie, jak powstanie tam ten moloch,
Ostatnio zmieniony wt paź 01, 2013 18:23 pm przez Ghostek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#1355 Post autor: qnebra » wt paź 01, 2013 18:16 pm

Z tego co czytam w tym temacie, to widzę, że mam czego żałować. Tej swojej nieobecności, ale było minęło. W przyszłym roku może się uda udać do Krakowa. mam tam ciotkę, więc problem noclegu odpada

Wychodzi na to, że Davis ma mocniejszą głowę niż spora część polskiej młodzieży, gdyż zdecydowana większość ludzi z którymi piłem po wypiciu tej samej dawki alkoholu (kilkanaście piw) jedynie jest w stanie leżeć i spać.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#1356 Post autor: Ghostek » wt paź 01, 2013 18:19 pm

qnebra pisze: Wychodzi na to, że Davis ma mocniejszą głowę niż spora część polskiej młodzieży, gdyż zdecydowana większość ludzi z którymi piłem po wypiciu tej samej dawki alkoholu (kilkanaście piw) jedynie jest w stanie leżeć i spać.
Oryginalne pomysły, przyprawiające o zawrót głowy orkiestracje, zwalająca z nóg technika... możliwość wlania w siebie kilkunastu piw... Przypadek? Nie sądzę ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#1357 Post autor: qnebra » wt paź 01, 2013 18:27 pm

Najwidoczniej tego na trzeźwo nie dało się zrobić, bo Matrix muzycznie dalej rządzi. Aż sobie ponownie słucham kompilacji pod tytułem:
"Muzyka akcji z filmu Matrix: Rewolucje pod wykształcenie należyte przyszłych kompozytorów w formie elektronicznej podana"

Awatar użytkownika
Michał Turkowski
Zdobywca nieistotnych nagród

#1358 Post autor: Michał Turkowski » wt paź 01, 2013 18:35 pm

Tak korcicie tym Matrixem że jak się wścieknę to zamówię kompleta Reloaded :D

hp_gof

#1359 Post autor: hp_gof » wt paź 01, 2013 19:01 pm

Zbieraj lepiej na Revolutions ;)

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#1360 Post autor: Cisek » wt paź 01, 2013 19:16 pm

Ghostek pisze:Chyba nie o tę halę chodzi.
Raczej o Centrum Kongresowe.
Dokładnie chodzi o tę halę na Czyżynach, otwarcie w kwietniu 2014, na ponad 20 tys. osób. To tu będzie kolejny FMF.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1361 Post autor: Adam » wt paź 01, 2013 19:20 pm

nie kłóćcie się o halę, bo wszystko i tak będzie kwestią kasy. będą dwie do wyboru, i z pkt widzenia widza przy grunwaldzkim to o wiele lepsza lokalizacja - 5 min piechtą na rynek. a z czyżyn? toż to huta i tam tylko do m1 blisko :P jedyny plus byłby taki że ja bym miał z kolei 5 min na piechtę do domu :mrgreen: ale kończmy te dywagacje bo jak mówię może się wiele zmienić. nie wspominając o tym że niektóre tego typu budowle w naszym kraju potrafili spóźnić sie z terminem oddania o 2 lata. wystarczy że komuś nie zapłacą, ktoś zbankrutuje, i będzie obsówa. btw, poguglujcie sobie historię estakady i ronda ofiar katynia po remoncie :mrgreen:

relacje z wszystkich dni 6 fmf jakby ktoś nie wiedział są na soundtracks.pl do poczytania. tam i są też pewne spostrzeżenia :P

a tu 10-minutowe video podsumowujące 1 dzien 6.fmf - http://www.youtube.com/watch?v=017_jXHF ... e=youtu.be
Ostatnio zmieniony wt paź 01, 2013 19:28 pm przez Adam, łącznie zmieniany 2 razy.
#FUCKVINYL

hp_gof

#1362 Post autor: hp_gof » wt paź 01, 2013 19:23 pm

Adam, nie czytasz :P Już ten filmik wrzuciłem :D A na soundtracks.pl relacja z dwóch ostatnich dni iście lakoniczna.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1363 Post autor: Adam » wt paź 01, 2013 19:25 pm

w czasach dzisiejszej technologii, gdzie każdemu wystarczy zdanie z newsem na fejsie, wystarczy 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
rafalro
Parkingowy przed studiem nagrań

#1364 Post autor: rafalro » wt paź 01, 2013 20:14 pm

A jaka była odpowiedź Abla na obecność Kilara w "Escape from Tomorrow"?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1365 Post autor: Adam » wt paź 01, 2013 20:52 pm

powiedział że dla niego to nie kilar, tylko muzyka hollywoodu lat 50 i 60.

ale co Wy się tak niego uczepiliście? co miał odpowiadać? Tak, wywalili Hornera i miałem mega farta bo skapło mi to jak ślepej kurze ziarno i bardzo sie z tego qwa cieszę? :roll: mówił co mógł, zwykły pr oraz poprawnośc polityczna i tyle. powiedział wiele fajnych rzeczy, częśc przemilczał, i tyle. a Wy tu dochodzenie robicie lepsze niż CIA :P
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ