kiedyśgrześ pisze:No a ja słucham wyłącznie wersji z 18 numerami, Indiana 4 jest dla mnie albumowo w sam raz, Atak Klonów uważam za najnowocześniejszy pod względem użytych środków ekspresji ze wszystkich część SW, a w JFK dzieje się sporo więcej niż sam temat główny i co mi zrobisz

Przy czym ja opieram swój pogląd na materiale z którym się zapoznałem, czyli po faktycznym przesłuchaniu tych płyt

Czyli, co?, ja ich nie słuchałem?
" Atak Klonów ' i " IJ4 " mam w oryginale - IJ4 to praca słabo wydana, nie ma, min. całego " The Jungle Chase ", a " Atak Klonów ", poza tematem miłosnym i dobrym utworem pogoni, nie ma za wiele do zaoferowania - nowocześniejszy jest dla mnie " Revange of the Sith ", jest dużo ciekawszy, także pod względem łączenia nowej i starej trylogii.
Templar - nie chodzi o to, że jestem za stary, tylko o to, że wychowałem się na muzie z lat 90- tych, którą kupowałem na MC - teraz nie mam tego nawet gdzie trzymać, a na CD mam zaledwie 77 albumów z filmówką - logicznym jest, że mając ograniczony budżet, na MC i na CD kupowałem tylko prace kompozytorów, których styl i muzykę lubiłem i nadal lubię.