TOP10 scorów z Oscarowych filmów roku

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Templar

Re: TOP10 scorów z Oscarowych filmów roku

#136 Post autor: Templar » czw kwie 04, 2013 21:27 pm

lis23 pisze:Tylko powiedz mi, jak i gdzie miałem słuchać muzy z lat 40-tych i 50-tych
No rzeczywiście tu jest przesrane, my młodzi ludzie nie mamy możliwości przesłuchania takich rzeczy, bo za późno się urodziliśmy. Choć myślę, że za jakieś 100 lat pojawi się wynalazek, który umożliwi dostęp w przeciągu paru minut do tej muzyki i tych filmów, choć nie wiem czy my tego dożyjemy :( Póki co musimy liczyć na dziadków, którzy mieli okazję to usłyszeć 60-70 lat temu i są w stanie nam to zanucić albo zagrać.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#137 Post autor: lis23 » czw kwie 04, 2013 21:49 pm

kiedyśgrześ pisze:No a ja słucham wyłącznie wersji z 18 numerami, Indiana 4 jest dla mnie albumowo w sam raz, Atak Klonów uważam za najnowocześniejszy pod względem użytych środków ekspresji ze wszystkich część SW, a w JFK dzieje się sporo więcej niż sam temat główny i co mi zrobisz :P Przy czym ja opieram swój pogląd na materiale z którym się zapoznałem, czyli po faktycznym przesłuchaniu tych płyt :P
Czyli, co?, ja ich nie słuchałem?
" Atak Klonów ' i " IJ4 " mam w oryginale - IJ4 to praca słabo wydana, nie ma, min. całego " The Jungle Chase ", a " Atak Klonów ", poza tematem miłosnym i dobrym utworem pogoni, nie ma za wiele do zaoferowania - nowocześniejszy jest dla mnie " Revange of the Sith ", jest dużo ciekawszy, także pod względem łączenia nowej i starej trylogii.

Templar - nie chodzi o to, że jestem za stary, tylko o to, że wychowałem się na muzie z lat 90- tych, którą kupowałem na MC - teraz nie mam tego nawet gdzie trzymać, a na CD mam zaledwie 77 albumów z filmówką - logicznym jest, że mając ograniczony budżet, na MC i na CD kupowałem tylko prace kompozytorów, których styl i muzykę lubiłem i nadal lubię.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#138 Post autor: Adam » czw kwie 04, 2013 21:53 pm

lis23 pisze:z tego co pamiętam, wcześniej muzyka nie grała większej roli w filmie i poza nim i dopiero Williams zapoczątkował erę tematyki - chyba, że coś źle pamiętam, co nie byłoby niczym nowym ;) :mrgreen:
i jak zakładałem, lisu strolował temat i jest 10 stronnicowa dyskusja o niczym.. dzięki wielkie, a tak się starałem że nawet Marek zaniemówił :P weź narysuj sobie na ścianie tarczę kredą i napisz w środku "tu walić głową" i rób to.. soryy, nie mam humoru dziś, ale to zdanie Lisu jest taką bzdurą że aż cięzko uwierzyć że to nie troling. a jednak nie jest to troling... ręcę opadają Chłopie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#139 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 04, 2013 21:54 pm

To ja chciałem, oczyścić Ci temat, ale sam poległem z moim tematem. :(
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#140 Post autor: Templar » czw kwie 04, 2013 21:55 pm

Adam, podaj jakiś ostateczny termin, do kiedy to głosowanie, ja mogę głosy policzyć :P Zanim offtop się zaczął to już trochę list się pojawiło.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#141 Post autor: lis23 » czw kwie 04, 2013 21:55 pm

Adam pisze:
lis23 pisze:z tego co pamiętam, wcześniej muzyka nie grała większej roli w filmie i poza nim i dopiero Williams zapoczątkował erę tematyki - chyba, że coś źle pamiętam, co nie byłoby niczym nowym ;) :mrgreen:
i jak zakładałem, lisu strolował temat i jest 10 stronnicowa dyskusja o niczym.. dzięki wielkie, a tak się starałem że nawet Marek zaniemówił :P weź narysuj sobie na ścianie tarczę kredą i napisz w środku "tu walić głową" i rób to.. soryy, nie mam humoru dziś, ale to zdanie Lisu jest taką bzdurą że aż cięzko uwierzyć że to nie troling. a jednak nie jest to troling... ręcę opadają Chłopie.
Adamie, tylko czy to ja zacząłem tę dyskusję?
tak, popełniłem błąd, w ogóle pisząc w tym temacie - przepraszam.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#142 Post autor: Adam » czw kwie 04, 2013 21:56 pm

może być do soboty wieczorem, żebyś przez niedzielę miał czas zliczyć jak wolne jest? :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#143 Post autor: Wawrzyniec » czw kwie 04, 2013 21:57 pm

Zrób do niedzieli. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#144 Post autor: Adam » czw kwie 04, 2013 21:59 pm

lis23 pisze:Adamie, tylko czy to ja zacząłem tę dyskusję?
tak, popełniłem błąd, w ogóle pisząc w tym temacie - przepraszam.
weź się doucz albo nie zabieraj się za dyskutowanie o czymś o czym nie masz pojęcia. nie widzisz że wszyscy z Ciebie mają bekę? to dla Twojego dobra, żebyś się ogarnął wreszcie.. piszesz z miną znawcy o czymś i rzucasz z pupy tezami, a w następnym poście piszesz że tak właściwie to niczego nie słuchałeś.. WTF?
#FUCKVINYL

Templar

#145 Post autor: Templar » czw kwie 04, 2013 22:01 pm

Adam pisze:może być do soboty wieczorem, żebyś przez niedzielę miał czas zliczyć jak wolne jest? :)
Ja nie Wawrzek, używam Excela, a nie starego liczydła, kilka minut i policzone :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#146 Post autor: Adam » czw kwie 04, 2013 22:03 pm

eee, a może Lisu to jest dziekan i wtedy wszystko było by jasne? :D

@Wawrzyn - dobra, do niedzieli wieczorem jest ten topek :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#147 Post autor: lis23 » czw kwie 04, 2013 22:03 pm

Przykro jest mi tylko z tego powodu, że muzykę filmową słucham i kupuję od 20 lat, wiele osób się z tego powodu ze mnie nabijało, twierdząc, że słucham jakiegoś szmelcu, myślałem, że jakąś tam skromną wiedzą dysponuję, a tu, okazuje się, że jestem ignorantem, gdyż nie znam muzy z lat 20, 20, 40, 50, 60, itp. i podoba mi się taki " badziew ", jak " War Horse ' i " Lincoln ", gdzie większość moich znajomych nie włożyłaby nawet do CD płyty z najbardziej znanymi tematami filmowymi ...
fajnie jest tak wartościować ludzi, gdy samemu przesłuchało się z 500 lub więcej płyt ... :?

Templar

#148 Post autor: Templar » czw kwie 04, 2013 22:05 pm

A tak w ogóle lisu wspomniałeś o Zorro Hornera, którego jak zrozumiałem bardzo lubisz, to akurat posłuchaj sobie kawałka, który Ci kiedyśgrześ wrzucał:

http://www.youtube.com/watch?v=yQq-Qb030GA

bez tego to pewnie w niektórych fragmentach Zorro Hornera by inaczej brzmiało, z czego innego musiałby kopiować :P

Mefisto

#149 Post autor: Mefisto » czw kwie 04, 2013 22:05 pm

Adam pisze:piszesz z miną znawcy o czymś i rzucasz z pupy tezami
ojej, jaka ogłada :D
a w następnym poście piszesz że tak właściwie to niczego nie słuchałeś.. WTF?
W ogóle rok 2013 zaczął się samymi wyjściami z szafy. Najpierw Paweł powiedział, że nie zna Ennia, nieco wcześniej lisu pisał, że praktycznie nie zna wczesnego Williamsa (a teraz się okazuje, że w ogóle prawie nic nie zna), czekam kto następny. 8)

Mefisto

#150 Post autor: Mefisto » czw kwie 04, 2013 22:06 pm

lis23 pisze:fajnie jest tak wartościować ludzi, gdy samemu przesłuchało się z 500 lub więcej płyt ... :?
u lisa chyba demencja starcza postępuje, bo już zapomniał o co chodziło w tej dyskusji i bawi się w samobiczowanie :mrgreen:

ODPOWIEDZ