Wrath of the Titans - Javier Navarrete
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Wrath of the Titans - Javier Navarrete
Szkoda, szkoda. Antyczna Grecja wciąc czeka na godny score.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Powiem tylko tyle: a nie mówiłem?
Zastanawiam się tylko, czy to coś było warte 10 stron dyskusji (jałowej jak widać), jak można było z zamkniętymi oczami (albo uszami) przewidzieć jak się to skończy...
Szczerze mówiąc, to nawet nie zamierzam po to sięgać. Bo i po co?
A antyczna Grecja nie doczeka się godnego score'u dopóki Hollywood będzie nas karmiło tymi śmieciami, które niewiele wspólnego z Grecją mają (jak Immortals np.). To już wolę 10 razy bardziej puścić sobie nie pozbawionego wad "Alexandra" Vangelia i poczuć tą Grecję, właśnie w tamtej muzyce.

Zastanawiam się tylko, czy to coś było warte 10 stron dyskusji (jałowej jak widać), jak można było z zamkniętymi oczami (albo uszami) przewidzieć jak się to skończy...

Szczerze mówiąc, to nawet nie zamierzam po to sięgać. Bo i po co?
A antyczna Grecja nie doczeka się godnego score'u dopóki Hollywood będzie nas karmiło tymi śmieciami, które niewiele wspólnego z Grecją mają (jak Immortals np.). To już wolę 10 razy bardziej puścić sobie nie pozbawionego wad "Alexandra" Vangelia i poczuć tą Grecję, właśnie w tamtej muzyce.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Score do oryginalnego "Clash of the Titans" był zupełnie niezły. Ba, w porównaniu ze scorami z remaku i jego sequela...Wawrzyniec pisze:Szkoda, szkoda. Antyczna Grecja wciąc czeka na godny score.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Re: Javier Navarrete - Wrath of the Titans
Wawrzyniec pisze:Po jego przeczytaniu moje oczekiwania względem tego score'u stały się wręcz ogromne! Czytając można wywnioskować, że Navarrete podszedł bardzo profesjonalnie do tego projektu i już nie mogę doczekać się tego brzmienia, tego bogactwa.Czyżby wreszcie po "300", "Clash of the Titans", "Immortals" film o umięśnionych antycznych Grekach otrzymał należytą oprawę muzyczną? Liczę, że tak.
kiedyśgrześ pisze:Nie będzie żadnej kupy, Navarrete to kompozytor, a nie pomocnik szofera
Mystery Man pisze:(..) ale wierzę, że Javier doda scorowi symfoniczności, etniczności i europejskości, nie po to go chyba wzięto, by imitował RCP. Na razie pod względem tematyki, brzmienia czy filozofii muzyki, zapowiada się ciekawie.
Turek pisze:To może być geniusz, "Wrath"... to jedna z najbardziej dla mnie oczekiwanych ścieżek. Liczę na "klasyczną" epikę pokroju "Władcy Pierścieni".
Javier, liczę na Ciebie
Turek pisze:Gdyby tak było, zostawiliby Ramina albo Briana.
Ja wbrew wszystkiemu wierze w Javiera
Turek pisze:Ja i tak się cieszę z Navarette i wierzę weń
Wawrzyniec pisze:"Wrath of the Titans" filmowo może być kupą, ale Turek ma trochę racji, gdyby producentom była tak totalnie obojętna muzyka i chcieli by mieć byle coś, to albo sięgnęliby jeszcze raz po Djawadiego, Batesa, czy też gdyby chcieli postawić na zwykłą muzyczną rozpierduchę to sięgnęliby po Tylera. A mimo wszystko Navarrete pozwala wiązać jakieś nadzieje związane z oprawą muzyczną do tegoż filmu.
Jakby to powiedział Han Solo:
"Let's keep a little optimism here."
Panom już dziękujemy.Turek pisze:Mimo wszystko mam nadzieję... Tomku, ja tak tęsknie do klasycznej epiki że Navarette to mimo wszystko dla mnie promyk nadziei...![]()

Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 10:25 am przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
toż przecież dawno im podziękowalismy, bo z góry było wiadomo że to będzie totalny chłam. słuchałem tego wczoraj i main title z Gry o Tron jest lepsze niż cały ten score.
#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Już bez przesady. Z góry nic nie było wiadomo. Teraz to sobie można pisać. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Dziękujemy to Navarrete, co nas wszystkich w wywiadzie oszukałPanom już dziękujemy.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Podajcie go do Strasburga czy innej EU-cholery.Mystery Man pisze:Dziękujemy to Navarrete, co nas wszystkich w wywiadzie oszukał

Panowie, dzieciuchy jesteście? Gadać to sobie każdy może dużo.Przecież nikt na to nie czekał, ale po lekturze rozmowy z kompozytorem, co nie którym apetyt się zaostrzył

Jakby to gadał Hans to by się pewnie nikt nie nabrał, ale przynajmniej już wiemy, co po Javier się spotkał z ZimmeremBucholc Krok pisze:Panowie, dzieciuchy jesteście? Gadać to sobie każdy może dużo.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to każdy ma jak na dłoni czyich wielkich "wierzę w ten score" należy ignorować.Bucholc Krok pisze:Panom już dziękujemy.
Chciałem wszelako zauważyć, że np. jeden z listy tych panów bardzo wierzy w nadchodzącą pracę pewnego Niemca...

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Ja też czekam na Dark Knight Rises, a nie wierzyłem w Navarrete.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No to zobaczymy czy po premierze nowego Batmana dołączysz do listy, czy nie 

taa teraz nagle niby nikt nie czekał na Nawara
tak samo jak z pismaryjnymi - nikt nie głosował w 2005 na nich, a jakoś wygrali.
a Bucholc zrobił ładne podsumowanie i pozamiatał cytatami że pół forum czekało na ten badziew, jak na wygranie lotto.
a kto od razu mówił że to będzie chłam? ano ja i Koper. przykre tylko że nagle nie ma hordy krytykujących, a ta praca jest totalnie słaba, poniżej poziomu Djawadiego nawet.

a Bucholc zrobił ładne podsumowanie i pozamiatał cytatami że pół forum czekało na ten badziew, jak na wygranie lotto.
a kto od razu mówił że to będzie chłam? ano ja i Koper. przykre tylko że nagle nie ma hordy krytykujących, a ta praca jest totalnie słaba, poniżej poziomu Djawadiego nawet.
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ale się uwzięli na biednego Navarrete'a, no którzy mógł przypuszczać, że hans-flu przenosi się przez shake handa 

Proszę: dowód na to, kto porusza Zimmera w każdym temacieKoper pisze: Chciałem wszelako zauważyć, że np. jeden z listy tych panów bardzo wierzy w nadchodzącą pracę pewnego Niemca...