KRZESIMIR DĘBSKI - SZTOS 2 (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: KRZESIMIR DĘBSKI - SZTOS 2 (2012)

#136 Post autor: Adam » śr lut 08, 2012 17:46 pm

Przesłuchane. totalnie nie zgadzam się z Tomkiem. tak jak pokazywały klipy dostaliśmy lajtowe, barowo-wiejsko-weselno-góralskie granie jakie często można było usłyszeć w filmach lat 90 czy na imprezach po remizach strażackich. do tego energetyczne i zawadiackie numery, oraz i liryka się zdarzy.. czysty fun i lajcik, lubie takie klimaciki :) Mi muza pasuje i daję 4/5... no i epickie songi na końcu płyty 8) ALE ALE ALE... jest coś co mnie DOBIŁO i w efekcie płyta otrzymuje 1,5/5 - bo tak postępuję z każdą tego typu płytą - DIALOGI SĄ W POŁOWIE TRAKÓW i to bynajmniej nie np w pierwszych i ostatnich 3 sekundach danych utworów (to by można było przeżyc), tylko przez całe utwory :evil: :evil: !!!!!!!!!! chyba ich pogięło normalnie... profancja, skandal i dobrze że nie brałem darmówki z EMI bo by 18 sekund temu poleciał oryginał przez okno. że się Dębski na to zgodził to jest niepojęte... dlaczego akurat tutaj jak to jest fajna muza, nie ma takiego scoru polskiego drugiego!! dlaczego tak ją musieli zepsuć gdakaniem :cry: tykać z tego powodu tylko na własną odpowiedzialność. jak będę w EMI kiedyś przy okazji znów to im nakopię do dupy za ten krążek. Kabaj powinien wypiździć za to jakąs paniusie z działu marketingu.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#137 Post autor: Ghostek » śr lut 08, 2012 21:21 pm

Adam pisze:Przesłuchane. totalnie nie zgadzam się z Tomkiem. tak jak pokazywały klipy dostaliśmy lajtowe, barowo-wiejsko-weselno-góralskie granie jakie często można było usłyszeć w filmach lat 90 czy na imprezach po remizach strażackich. do tego energetyczne i zawadiackie numery, oraz i liryka się zdarzy.. czysty fun i lajcik, lubie takie klimaciki :)
Adam, czekamy na recenzję, to będzie spore pole do polemiki. :P
Ja wczoraj widziałem film i muza mnie tam kompletnie nie wzruszyła. Była bo była. 3/5 z litości.
Ciekawostką są natomiast piosenki, które w samym filmie wykonywane są przez ludków przygrywających gdzieś w barach.
Czemu tego na płycie nie było, tylko oryginalne wersje tychże piosenek? Tego nie wiem...
A dialogi swoją drogą.
To już się stało przykrą rutyną polskich ścieżek dźwiękowych z gatunku komediowego. Choć tekst o kobitkach w czasach kina niemego mnie rozwalił :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#138 Post autor: kiedyśgrześ » czw lut 09, 2012 05:28 am

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#139 Post autor: Adam » czw lut 09, 2012 08:24 am

nie bede takich syfów reckował. jakby nie było dialogów to co innego...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#140 Post autor: Ghostek » czw lut 09, 2012 13:22 pm

Z piosenkami też niezły przekręt.
Akcja filmu toczy się w momencie ogłoszenia stanu wojennego a połowa songów słyszanych w filmie napisana została dopiero pod koniec lat 80-tych :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#141 Post autor: Adam » pt lut 10, 2012 18:00 pm

żaden przekręt :) wystarczy popatrzyć kto ma prawa do tych songów i na płytach jakiej wytwórni były wydawane i bedzie wszystko jasne że nie ma w przyrodzie przypadków :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#142 Post autor: Ghostek » pt lut 10, 2012 18:56 pm

No ale kurde, nie o prawa mi chodzi tylko o pewną chronologię.
Co to kurwa jest, Back to the Future IV?
Obrazek

Templar

#143 Post autor: Templar » pt lut 10, 2012 19:00 pm

Tomasz Goska pisze:No ale kurde, nie o prawa mi chodzi tylko o pewną chronologię.
Co to kurwa jest, Back to the Future IV?
Bo to co Ty uważasz za oryginały to tak naprawdę są covery, ich autorzy usłyszeli te piosenki wcześniej w różnych barach :mrgreen:

ODPOWIEDZ