Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
Balfe'a Hans woli mieć dla siebie, to samo przez parę lat robił z Badeltem i Nickiem Glennie-Smithem.
Atli chyba ma już własne kontakty.
Dooley nie chce dużych projektów, zostaje w RCP, ale pracuje albo nad serialami, albo nad kinem niezależnym. I mój kumpel mówi mi, że po prostu nie chce nic innego.
Atli chyba ma już własne kontakty.
Dooley nie chce dużych projektów, zostaje w RCP, ale pracuje albo nad serialami, albo nad kinem niezależnym. I mój kumpel mówi mi, że po prostu nie chce nic innego.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jestem tylko ciekaw jak długo Balfe tak będzie trzymany?
Gdyż na pewno kiedyś Zimmer go "wypuści", aby sam komponował i znajdzie sobie jego następcę.
Atli otrzymuje projekty i ma rzeczywiście jakieś kontakty. Ale aż tak wielkich jak Djawadi nie otrzymuje, a szkoda, gdyż jest on dla mnie jednym z bardziej utalentowanych w RCP.
A z Dooleyem to nie wiedziałem. Jego wybór, trza uszanować.
Tylko tak wychodzi, że jedynymi osobami, z RCP, które teraz mogą się ubiegać o blockbustery, czy duże projekty są Djawadi i Jablonsky, - o zgrozo
Zanelli, coś się ostatnio nie wychyla.

Atli otrzymuje projekty i ma rzeczywiście jakieś kontakty. Ale aż tak wielkich jak Djawadi nie otrzymuje, a szkoda, gdyż jest on dla mnie jednym z bardziej utalentowanych w RCP.
A z Dooleyem to nie wiedziałem. Jego wybór, trza uszanować.
Tylko tak wychodzi, że jedynymi osobami, z RCP, które teraz mogą się ubiegać o blockbustery, czy duże projekty są Djawadi i Jablonsky, - o zgrozo

Zanelli, coś się ostatnio nie wychyla.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
I dobrze.Wawrzyniec pisze:Zanelli, coś się ostatnio nie wychyla.
Shame on you, Hans.Paweł Stroiński pisze:Iron Mana Hans Djawadiemu uratował, z powodu niezdecydowania producentów prawie go wywalili z filmu.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Shame on you, owszem, ale to Zimmer skomponował jedyny w miarę słuchalny kawałek na albumie.
Czytaj, pierwszy.
Czytaj, pierwszy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Driving With A Top Down" jest akurat fajne i gdyby cała płyta była w podobnym stylu, to nie byłoby źle. W sumie to i tak w dużej mierze "Iron Man" jest oparty na tym kawałku, to ciekawi mnie w takim razie jak wyglądała ta muzyka przed interwencją Zimmera
A Zanelli, akurat do seriali nie jest zły. Patrz świetne "Into the West". Dziw, że do tej pory ta muzyka nie doczekała się normalnego wydania. I wiadomo współudział przy "The Pacific". O reszcie już nie mówię. Ale na pewno wyszłoby coś lepszego od tego co usmażył Djawadi.

A Zanelli, akurat do seriali nie jest zły. Patrz świetne "Into the West". Dziw, że do tej pory ta muzyka nie doczekała się normalnego wydania. I wiadomo współudział przy "The Pacific". O reszcie już nie mówię. Ale na pewno wyszłoby coś lepszego od tego co usmażył Djawadi.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Prawie każdy kompozytor niestety usmażyłby coś lepszego niż Djawadi :/ Gorszego to ze świecą szukać. Ale jakby nie patrząc, Ramin nominacje za Irona do Grammy maWawrzyniec pisze:" A Zanelli, akurat do seriali nie jest zły. Patrz świetne "Into the West". Dziw, że do tej pory ta muzyka nie doczekała się normalnego wydania. I wiadomo współudział przy "The Pacific". O reszcie już nie mówię. Ale na pewno wyszłoby coś lepszego od tego co usmażył Djawadi.

Tyle hałasu o... nic. Fakt, potencjał niewykorzystany i pewnie gdyby zrobił to ktoś z klasą, to ilustracja byłaby lepsza. Ale w serialu ilustracja Djawadiego się sprawdza, a i na płycie nie brzmi jakoś strasznie żałośnie (pomijam już fakt, że album kiepawo zmontowali).
3 / 5 z buta się należy
3 / 5 z buta się należy
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Mefisto pisze:Ale w serialu ilustracja Djawadiego się sprawdza

Fe.
O ile dobrze pamiętam, to chyba w End Creditsach Iron Mana leci Driving bez interwencji, brzmi to jak "szkielet" przed właściwą wersją.to ciekawi mnie w takim razie jak wyglądała ta muzyka przed interwencją Zimmera
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tutaj niestety muszę się Mefisto podpisać:DanielosVK pisze:Mefisto pisze:Ale w serialu ilustracja Djawadiego się sprawdza

Dla mnie to dalej pozostaje 2/5, głównie za dobry i wpadający w ucho temat i jego ciekawe aranżacje.
Tzn nie obejrzałem jeszcze wszystkich odcinków, ale póki co ani żenady ani śmieszności guzik mi się nie włączył.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Obejrzałeś już wszystkie odcinki, aby być pewnym, że ani razu nie włączył Ci się guzik śmieszności i żenady? Chociaż w sumie im dalsze odcinki tym muzyki jest jeszcze mniej w filmie, więc za bardzo nie ma co się włączać.
Ja zastanawiałem się czy nawet na 2.5 oceny nie podwyższyć, gdyż jednak na płycie jakieś 5 utworów ciekawych by się znalazło. Ale zważywszy, że na płycie jest 29 utworów to jednak 5 dobrych, czy przyzwoitych to trochę za mało.
Zresztą i tak najczęściej to słucham 1, 21 i 29 kawałek
Ja zastanawiałem się czy nawet na 2.5 oceny nie podwyższyć, gdyż jednak na płycie jakieś 5 utworów ciekawych by się znalazło. Ale zważywszy, że na płycie jest 29 utworów to jednak 5 dobrych, czy przyzwoitych to trochę za mało.
Zresztą i tak najczęściej to słucham 1, 21 i 29 kawałek

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To Ty tego słuchasz kilka razy???
Tyle dobrych scorów a Ty jakieś "Game of Thrones" męczysz??

Tyle dobrych scorów a Ty jakieś "Game of Thrones" męczysz??
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Tylko pytanie czy Game of Thrones- intro leci przed czy po Incepcji
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
pomiędzy 12 a 13 odsłuchem "Incepcji" w ciągu dnia. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński