HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)

#1306 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 18:33 pm

Koper pisze:Batman oczywiście ma przyjaciół-załatwiaczy nawet w Pakistanie, Tybecie, whatever? :P
A to nie było przypadkiem Maroko?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1307 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 18:41 pm

Templar pisze:O RLY?
No, RLY... jakiś argument? :P
Templar pisze:No tak, bo Batmanem to był bezdomny, który nie miał żadnych przyjaciół. Multimiliarder (nawet były) ma na pewno wielu znajomych na całym świecie,
Tak, i w tej Polsce B z Pokłosia również. Jak jakiś Bill Gates uciekłby z paki w Afganistani, to na pewno wszyscy w okolicy rzuciliby się z pomocą i wyrobili mu lewe papiery z koziego mleka. :P
Templar pisze:Stąd, że tylko główna wyspa była odcięta, Nowy Jork posłużył za lokacje do TDKR, także tak jakby Manhattan był odcięty,
GOTHAM to nie jest Nowy Jork. Nawet jeśli Chris Nolan to pierdoła i nie umie stworzyć własnej wizji miasta, tylko zgapia z istniejących. Swoją drogą mam wrażenie, że Gotham w każdym filmie u Nolana wygląda inaczej. Nagle trzeba było odciąć od świata, to stał się wyspą. :P
Templar pisze:A co to pancerny lód był i jeszcze może pancerna brzoza? :P
Na NIEISTNIEJĄCĄ łódź podwodną wystarczy. :P Nie przyjmuję argumentów, że Wayne pożyczył Czerwony Październik od zaprzyjaźnionego kapitana. :P
Templar pisze:Może znowu naszyjnik podpierdzieliła :P
:roll:
Wawrzyniec pisze:
Koper pisze:Batman oczywiście ma przyjaciół-załatwiaczy nawet w Pakistanie, Tybecie, whatever? :P
A to nie było przypadkiem Maroko?
Toż napisałem "whatever". :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1308 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 18:49 pm

Koper pisze:GOTHAM to nie jest Nowy Jork. Nawet jeśli Chris Nolan to pierdoła i nie umie stworzyć własnej wizji miasta, tylko zgapia z istniejących. Swoją drogą mam wrażenie, że Gotham w każdym filmie u Nolana wygląda inaczej. Nagle trzeba było odciąć od świata, to stał się wyspą. :P
To przecież już w pierwszym filmie była wyspa. A wizja miasta jest bardzo spójna i fajna. I jak się przyjrzeć, to w każdej części widać kolejkę. :)

Koper pisze:Toż napisałem "whatever". :P
Tak równie dobrze mogę ja napisać Polska, Brunei, Gabon, Gwinea, whatever. :P Zresztą śpiew wskazuje na Maroko, jak już co.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1309 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 18:53 pm

Na pewno nie było to Gotham, co już sprawia, że fabuła zaczyna się rozłazić. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1310 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 18:57 pm

Oj, tam zaczyna rozłazić. Zaczęłaby się rozłazić, gdyby trzeba było pokazać całą tą podróż. Co to za problem dostać się na jakiś transportowiec i dotrzeć na gapę? Tysiące ludzi w Polsce podróżuje na gapę w pociągach, przesiadując w kiblach. Da się, a nie zapominamy, że mamy do czynienia kurde z Batmanem, to on potrafi trochę więcej. Dlaczego?

BO JEST BATMANEM :!:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1311 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 19:01 pm

Wawrzyniec pisze:Tysiące ludzi w Polsce podróżuje na gapę w pociągach, przesiadując w kiblach.
Z pustyni do miasta odciętego od świata, do którego nie da się dostać (nawet amerykański rząd nie potrafi wcisnać tam niezauważenie paru szpiegów) ? :P
Wawrzyniec pisze:Da się, a nie zapominamy, że mamy do czynienia kurde z Batmanem, to on potrafi trochę więcej. Dlaczego?
BO JEST BATMANEM :!:
Taa... a byle dziewczynka lepiej łazi po skałkach jak on :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1312 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 26, 2012 19:05 pm

Koper pisze:Taa... a byle dziewczynka lepiej łazi po skałkach jak on :mrgreen:
Nie zapominaj, że był po kontuzji. A po za tym co się czepiasz, skoro i tak udało mu się wyjść. I nie zapominaj, że nie była to jakaś byle dziewczynka. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1313 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 19:07 pm

Taa... supergirl :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1314 Post autor: Wojteł » pn lis 26, 2012 19:14 pm

Wawrzyniec pisze:
Koper pisze:Taa... a byle dziewczynka lepiej łazi po skałkach jak on :mrgreen:
Nie zapominaj, że był po kontuzji. A po za tym co się czepiasz, skoro i tak udało mu się wyjść.

Jeśli już o kontuzji mowa, to zrozumialem z filmu, że bez tej szyny, którą mu założył Morgan Freeman, Batman miąl niesprawną nogę. W takim razie miło ze strony Bane'a, że mu tego itema nie zabrał, gdy go wciepnął do tej dziury w ziemi :P Ale będę musiał ponownie obejrzeć film, żeby się upewnić, czy dobrze to zrozumiałem :wink:
Wawrzyniec pisze:I nie zapominaj, że nie była to jakaś byle dziewczynka. :)
To była niezwykle sucha i czerstwa dziewczynka, całkowicie zbędna dla scenariusza :P
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1315 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 19:34 pm

Wojtek pisze:Jeśli już o kontuzji mowa, to zrozumialem z filmu, że bez tej szyny, którą mu założył Morgan Freeman, Batman miąl niesprawną nogę. W takim razie miło ze strony Bane'a, że mu tego itema nie zabrał, gdy go wciepnął do tej dziury w ziemi :P Ale będę musiał ponownie obejrzeć film, żeby się upewnić, czy dobrze to zrozumiałem :wink:
On chyba potem już bez tej szyny biegał. Ot, Bane przetrącił mu kręgosłup i zgodnie z teorią alokacji bólu jak Batmana zaczęły boleć plecy, to noga przestała. :mrgreen:
Wojtek pisze:To była niezwykle sucha i czerstwa dziewczynka, całkowicie zbędna dla scenariusza :P
Ale Nolan przywiązuje się do aktorów i trzeba było znaleźć jakąś rolę dla Cotillard. :D

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1316 Post autor: Wojteł » pn lis 26, 2012 19:36 pm

To mogła już robić za sprzątaczkę w Wayne Enterprise, film by mniej ucierpiał :P

Templar

#1317 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 19:38 pm

Koper pisze:Z pustyni do miasta odciętego od świata, do którego nie da się dostać (nawet amerykański rząd nie potrafi wcisnać tam niezauważenie paru szpiegów) ? :P
No przecież wcisnęli i ich zabili, tuż przed tym jak się Wayne wydostaje z tego więzienia.

A tak poza tym jak 2 dzieciaków, mogło się z Polski Ludowej przedostać do Szwecji ukryci pod tirem, to tym bardziej Wayne by potrafił się do USA dostać z Maroka :P

No i jeszcze przypominam, że w BB też z jakiegoś zadupia skontaktował się z Alfredem, tam jakoś wam nie przeszkadzało skąd wziął telefon, skąd wziął dokumenty? :P

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#1318 Post autor: Wojteł » pn lis 26, 2012 19:39 pm

A kto mówi, że nie przeszkadzało? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1319 Post autor: Koper » pn lis 26, 2012 19:43 pm

Wojtek pisze:To mogła już robić za sprzątaczkę w Wayne Enterprise, film by mniej ucierpiał :P
W Wayne Enterprises nie ma sprzątaczek. Wszystko sprząta się samo, łącznie z supertajnymi, sterylbymi laboratoriami, gdzie powstają supermegapatenty, które w tydzień później posiada batman co nie wzbudza niczyich podejrzeń. ;)

(i niech nikt nie pisze, że genialny Morgan Freeman sam to wszystko buduje bo w jednej z ostatnich scen dwóch aystentów wyjaśnia mu, że Wayne sam naprawił autopilota w latajacej maszynie. no, chyba, że oni też byli wtajemniczeni w sprawę Batmana)
Templar pisze:A tak poza tym jak 2 dzieciaków, mogło się z Polski Ludowej przedostać do Szwecji ukryci pod tirem, to tym bardziej Wayne by potrafił się do USA dostać z Maroka
Z Maroka do USA o ile to rzeczywiście Maroko bo nic mi nie wiadomo, żeby tamtejsze więziennictwo przewidywało wrzucanie ludzi do dziury w ziemi, gdzie jest tylko kablówka z kanałem Gotham TV, a nawet nie ma Al-Jazeery. :D
No i tirem z Afryki do USA się nie dostaniesz, Wawrzek. Ani Ty, ani Batman. :P

Templar

#1320 Post autor: Templar » pn lis 26, 2012 19:45 pm

Wojtek pisze:A kto mówi, że nie przeszkadzało? :mrgreen:
No ja już tu słyszałem, że TDKR ma więcej luk, niż BB i TDK razem wzięte, a z tym się nie zgadzam, bo akurat bardziej się trzyma kupy niż BB, tam już jedna rzecz rozpierdala cały film - maszyna do odparowywania wody, która odparowuje każdą wodę poza tą w ciele człowieka, cóż za cudowne urządzenie, że potrafi tak rozróżniać wodę :P
Koper pisze:Z Maroka do USA o ile to rzeczywiście Maroko bo nic mi nie wiadomo, żeby tamtejsze więziennictwo przewidywało wrzucanie ludzi do dziury w ziemi, gdzie jest tylko kablówka z kanałem Gotham TV, a nawet nie ma Al-Jazeery. :D
No i tirem z Afryki do USA się nie dostaniesz, Wawrzek. Ani Ty, ani Batman. :P
Ej to ja napisałem, a nie Wawrzek :P

A do Ameryki, bez dokumentów to najłatwiej statkiem, dłużej niż 2 tygodnie to nie zajmie, a miał jakieś 3 tygodnie czasu :P

ODPOWIEDZ