A to nie było przypadkiem Maroko?Koper pisze:Batman oczywiście ma przyjaciół-załatwiaczy nawet w Pakistanie, Tybecie, whatever?
HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No, RLY... jakiś argument?Templar pisze:O RLY?

Tak, i w tej Polsce B z Pokłosia również. Jak jakiś Bill Gates uciekłby z paki w Afganistani, to na pewno wszyscy w okolicy rzuciliby się z pomocą i wyrobili mu lewe papiery z koziego mleka.Templar pisze:No tak, bo Batmanem to był bezdomny, który nie miał żadnych przyjaciół. Multimiliarder (nawet były) ma na pewno wielu znajomych na całym świecie,

GOTHAM to nie jest Nowy Jork. Nawet jeśli Chris Nolan to pierdoła i nie umie stworzyć własnej wizji miasta, tylko zgapia z istniejących. Swoją drogą mam wrażenie, że Gotham w każdym filmie u Nolana wygląda inaczej. Nagle trzeba było odciąć od świata, to stał się wyspą.Templar pisze:Stąd, że tylko główna wyspa była odcięta, Nowy Jork posłużył za lokacje do TDKR, także tak jakby Manhattan był odcięty,

Na NIEISTNIEJĄCĄ łódź podwodną wystarczy.Templar pisze:A co to pancerny lód był i jeszcze może pancerna brzoza?

Templar pisze:Może znowu naszyjnik podpierdzieliła

Toż napisałem "whatever".Wawrzyniec pisze:A to nie było przypadkiem Maroko?Koper pisze:Batman oczywiście ma przyjaciół-załatwiaczy nawet w Pakistanie, Tybecie, whatever?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To przecież już w pierwszym filmie była wyspa. A wizja miasta jest bardzo spójna i fajna. I jak się przyjrzeć, to w każdej części widać kolejkę.Koper pisze:GOTHAM to nie jest Nowy Jork. Nawet jeśli Chris Nolan to pierdoła i nie umie stworzyć własnej wizji miasta, tylko zgapia z istniejących. Swoją drogą mam wrażenie, że Gotham w każdym filmie u Nolana wygląda inaczej. Nagle trzeba było odciąć od świata, to stał się wyspą.

Tak równie dobrze mogę ja napisać Polska, Brunei, Gabon, Gwinea, whatever.Koper pisze:Toż napisałem "whatever".

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Na pewno nie było to Gotham, co już sprawia, że fabuła zaczyna się rozłazić. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, tam zaczyna rozłazić. Zaczęłaby się rozłazić, gdyby trzeba było pokazać całą tą podróż. Co to za problem dostać się na jakiś transportowiec i dotrzeć na gapę? Tysiące ludzi w Polsce podróżuje na gapę w pociągach, przesiadując w kiblach. Da się, a nie zapominamy, że mamy do czynienia kurde z Batmanem, to on potrafi trochę więcej. Dlaczego?
BO JEST BATMANEM
BO JEST BATMANEM

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Z pustyni do miasta odciętego od świata, do którego nie da się dostać (nawet amerykański rząd nie potrafi wcisnać tam niezauważenie paru szpiegów) ?Wawrzyniec pisze:Tysiące ludzi w Polsce podróżuje na gapę w pociągach, przesiadując w kiblach.

Taa... a byle dziewczynka lepiej łazi po skałkach jak onWawrzyniec pisze:Da się, a nie zapominamy, że mamy do czynienia kurde z Batmanem, to on potrafi trochę więcej. Dlaczego?
BO JEST BATMANEM![]()

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie zapominaj, że był po kontuzji. A po za tym co się czepiasz, skoro i tak udało mu się wyjść. I nie zapominaj, że nie była to jakaś byle dziewczynka.Koper pisze:Taa... a byle dziewczynka lepiej łazi po skałkach jak on

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Taa... supergirl

- Wojteł
- John Williams
Wawrzyniec pisze:Nie zapominaj, że był po kontuzji. A po za tym co się czepiasz, skoro i tak udało mu się wyjść.Koper pisze:Taa... a byle dziewczynka lepiej łazi po skałkach jak on
Jeśli już o kontuzji mowa, to zrozumialem z filmu, że bez tej szyny, którą mu założył Morgan Freeman, Batman miąl niesprawną nogę. W takim razie miło ze strony Bane'a, że mu tego itema nie zabrał, gdy go wciepnął do tej dziury w ziemi

To była niezwykle sucha i czerstwa dziewczynka, całkowicie zbędna dla scenariuszaWawrzyniec pisze:I nie zapominaj, że nie była to jakaś byle dziewczynka.

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
On chyba potem już bez tej szyny biegał. Ot, Bane przetrącił mu kręgosłup i zgodnie z teorią alokacji bólu jak Batmana zaczęły boleć plecy, to noga przestała.Wojtek pisze:Jeśli już o kontuzji mowa, to zrozumialem z filmu, że bez tej szyny, którą mu założył Morgan Freeman, Batman miąl niesprawną nogę. W takim razie miło ze strony Bane'a, że mu tego itema nie zabrał, gdy go wciepnął do tej dziury w ziemiAle będę musiał ponownie obejrzeć film, żeby się upewnić, czy dobrze to zrozumiałem
![]()

Ale Nolan przywiązuje się do aktorów i trzeba było znaleźć jakąś rolę dla Cotillard.Wojtek pisze:To była niezwykle sucha i czerstwa dziewczynka, całkowicie zbędna dla scenariusza

- Wojteł
- John Williams
To mogła już robić za sprzątaczkę w Wayne Enterprise, film by mniej ucierpiał 

No przecież wcisnęli i ich zabili, tuż przed tym jak się Wayne wydostaje z tego więzienia.Koper pisze:Z pustyni do miasta odciętego od świata, do którego nie da się dostać (nawet amerykański rząd nie potrafi wcisnać tam niezauważenie paru szpiegów) ?
A tak poza tym jak 2 dzieciaków, mogło się z Polski Ludowej przedostać do Szwecji ukryci pod tirem, to tym bardziej Wayne by potrafił się do USA dostać z Maroka

No i jeszcze przypominam, że w BB też z jakiegoś zadupia skontaktował się z Alfredem, tam jakoś wam nie przeszkadzało skąd wziął telefon, skąd wziął dokumenty?

- Wojteł
- John Williams
A kto mówi, że nie przeszkadzało? 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
W Wayne Enterprises nie ma sprzątaczek. Wszystko sprząta się samo, łącznie z supertajnymi, sterylbymi laboratoriami, gdzie powstają supermegapatenty, które w tydzień później posiada batman co nie wzbudza niczyich podejrzeń.Wojtek pisze:To mogła już robić za sprzątaczkę w Wayne Enterprise, film by mniej ucierpiał

(i niech nikt nie pisze, że genialny Morgan Freeman sam to wszystko buduje bo w jednej z ostatnich scen dwóch aystentów wyjaśnia mu, że Wayne sam naprawił autopilota w latajacej maszynie. no, chyba, że oni też byli wtajemniczeni w sprawę Batmana)
Z Maroka do USA o ile to rzeczywiście Maroko bo nic mi nie wiadomo, żeby tamtejsze więziennictwo przewidywało wrzucanie ludzi do dziury w ziemi, gdzie jest tylko kablówka z kanałem Gotham TV, a nawet nie ma Al-Jazeery.Templar pisze:A tak poza tym jak 2 dzieciaków, mogło się z Polski Ludowej przedostać do Szwecji ukryci pod tirem, to tym bardziej Wayne by potrafił się do USA dostać z Maroka

No i tirem z Afryki do USA się nie dostaniesz, Wawrzek. Ani Ty, ani Batman.

No ja już tu słyszałem, że TDKR ma więcej luk, niż BB i TDK razem wzięte, a z tym się nie zgadzam, bo akurat bardziej się trzyma kupy niż BB, tam już jedna rzecz rozpierdala cały film - maszyna do odparowywania wody, która odparowuje każdą wodę poza tą w ciele człowieka, cóż za cudowne urządzenie, że potrafi tak rozróżniać wodęWojtek pisze:A kto mówi, że nie przeszkadzało?

Ej to ja napisałem, a nie WawrzekKoper pisze:Z Maroka do USA o ile to rzeczywiście Maroko bo nic mi nie wiadomo, żeby tamtejsze więziennictwo przewidywało wrzucanie ludzi do dziury w ziemi, gdzie jest tylko kablówka z kanałem Gotham TV, a nawet nie ma Al-Jazeery.
No i tirem z Afryki do USA się nie dostaniesz, Wawrzek. Ani Ty, ani Batman.

A do Ameryki, bez dokumentów to najłatwiej statkiem, dłużej niż 2 tygodnie to nie zajmie, a miał jakieś 3 tygodnie czasu