Jaka to melodia? ODCINEK 4: Black Tuesday
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Hehe.. 4 minuty przed godziną "0".

Ciekawe kto zna..Łukasz Wudarski pisze:No to macie. Też coś trudnego, żeby tak łatwo nie było. Koper tego nie zna, więc nie martwcie się że zgadnie za 5 pktów.

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Coś tam "pobrzdękuje" pod końcówkę, ale nie będę się wygłupiał ze strzałami.Wawrzyniec pisze:A, że zagadka brzmi mi trochę Latynosko

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Gratuluję.Wawrzyniec pisze:Znaczy, że ja się wygłupiłem ze strzałem, mam rozumieć?Przynajmniej wykazałem inicjatywę.

Wkrótce dostaniesz odpowiedź, ale sam się nadstawiasz..A po za tym uważam, że interesującą i niebanalną zagadkę zadałem, ale i tak Adam mnie nie pochwalił, tylko później dowalił, wiadomo kim![]()

- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Dobra czas na podpowiedź...
Wawrzyniec źle celuje, nie jest to nic latynoskiego, ale trza pochwalić że próbuje...
Kompozytor pochodzi ze starego kontynentu. Już nie żyje. Pisanie muzyki filmowej nie było jego głównym zajęciem. Komponował inne rzeczy, a także był instrumentalistą.
Film również z Europy, wyświetlany na kilku festiwalach, również w Polsce. W telewizji tez można było go zobaczyć.
No na razie powinno starczyć.
Wawrzyniec źle celuje, nie jest to nic latynoskiego, ale trza pochwalić że próbuje...
Kompozytor pochodzi ze starego kontynentu. Już nie żyje. Pisanie muzyki filmowej nie było jego głównym zajęciem. Komponował inne rzeczy, a także był instrumentalistą.
Film również z Europy, wyświetlany na kilku festiwalach, również w Polsce. W telewizji tez można było go zobaczyć.
No na razie powinno starczyć.
Why So Serious !?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Zawsze można coś strzelić.Wawrzyniec pisze:DziękiAle po podpowiedziach to ta zagadka jest za ambitna na mnie. Pass.

Można poczekać do jesieni.P.S. Kiedy przejdziecie na czas letni?

- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Podpowiedź nr 2
Zagadka jest trudna to oczywisty fakt. Autor muzyki jest gitarzystą, a w zasadzie był, bo zmarł niedawno, na raka. Film to koprodukcja Francusko-Belgijsko-Brytyjska. Zakwalifikowany jako komedio-dramat. W roli głównej wystąpił charakterystyczny aktor francuski. Film pochodzi z lat 90.
Zagadka jest trudna to oczywisty fakt. Autor muzyki jest gitarzystą, a w zasadzie był, bo zmarł niedawno, na raka. Film to koprodukcja Francusko-Belgijsko-Brytyjska. Zakwalifikowany jako komedio-dramat. W roli głównej wystąpił charakterystyczny aktor francuski. Film pochodzi z lat 90.
Why So Serious !?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully