John Williams - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Re: John Williams - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
Przy zamowieniu jednej płyty wyglądałoby to tak:
Subtotal$11.98
Shipping$13.62
Tax $5.89
Order Total$31.49
Cła nie będzie, bo to za mała kwota, może być polski podatek VAT 23% plus ew. jakies 8-11 zl oplaty.
Sporo, ale dla mnie do przeżycia, bo to Williams. Poczekajmy jednak z zakładaniem, że to exclusive w tym sklepie, z całym szacunkiem dla Aladynów i innych Dzwonników.
Subtotal$11.98
Shipping$13.62
Tax $5.89
Order Total$31.49
Cła nie będzie, bo to za mała kwota, może być polski podatek VAT 23% plus ew. jakies 8-11 zl oplaty.
Sporo, ale dla mnie do przeżycia, bo to Williams. Poczekajmy jednak z zakładaniem, że to exclusive w tym sklepie, z całym szacunkiem dla Aladynów i innych Dzwonników.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zaraz, zaraz, nie będzie CD na premierę filmu? Williamsa zawsze wydawali ...

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

23% z 31,5 $ + jeszcze ~10 zł opłaty i robi się CHORA kwota.
#FUCKVINYL
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Lisy nazamawiają z UeSów w preorderach za grube dolary, a tu polski Universal tego samego dnia rzuci na nasz rynek płytki za 50zł (a pół roku później w promocji za 18zł), bo skoro to Disney i John to na 99,99% tak będzie.

na razie wynika z tego, że będzie to exklusiv Disneya do ich własnego sklepu - kolejny już album.
na Amazonach preordery są zawsze najwcześniej, a tutaj nie ma nic.
oczywiście, może sie okazać że za miesiąc płyta sie pojawi w innych sklepach.
trzeba poczekać.
na Amazonach preordery są zawsze najwcześniej, a tutaj nie ma nic.
oczywiście, może sie okazać że za miesiąc płyta sie pojawi w innych sklepach.
trzeba poczekać.
#FUCKVINYL
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja nie będę kupował z USA, kupiłbym "Aladyna" ale może uda się zdobyć go tak, jak "Dzwonnika" w ubiegłym roku 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Najważniejsze, że płyta będzie. Cenę wysyłki - chorą, wysoką czy jak zwał - sie przełknie. Ale faktycznie warto poczekać, bo może pojawią się preordery w innych miejscach, także w PL.
Trochę szkoda, że przez ponad miesiąc będzie to tylko w digitalu, zdecydowanie wolę sluchać muzyki z CD.
Trochę szkoda, że przez ponad miesiąc będzie to tylko w digitalu, zdecydowanie wolę sluchać muzyki z CD.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mini-koncert podczas amerykańskiej premiery najnowszego Indiany Jonesa. Przy czym tego typu nagrywanie powinno być ścigane przez prokuraturę.
youtu.be/qE6MZMYDu-s
youtu.be/qE6MZMYDu-s
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Hmm jeszcze film nie wyszedł a Mikkelsen już się wstydzi udziału ?
Patrzę na foty z premiery i nie widzę go……

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Chyba jednak jest, tylko trochę się z tyłu ukrywa:

Sam Jon Burlingame to zalinkowałWawrzyniec pisze: ↑czw cze 15, 2023 14:40 pmMini-koncert podczas amerykańskiej premiery najnowszego Indiany Jonesa. Przy czym tego typu nagrywanie powinno być ścigane przez prokuraturę.
youtu.be/qE6MZMYDu-s

A rzeczywiście, Mads był. Sorki. Widziałem filmik gdzie Steven przedstawiał ludzi i go nie było.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Też się trochę dziwię, że John Williams wybrał temat Mutta na koncert, tym bardziej... W sumie trudno pisać bez popadania w spoilery. A najgorsze jest, że wczoraj natrafiłem na recenzję, która niby miała być bez spoilerów i na początek dostałem takiego SPOILERa, że aż go tutaj dużymi literami napisałem.
W sumie też dziwne, że zdecydowali się na dwa tygodnie przed wejściem do kin, na tę premierę z pokazem dla prasy. Czyżby liczyli, że amerykański rynek i prasa będą bardziej przychylne od tej w Cannes?
Przy czym z tego co czytałem i słyszałem (niestety), to jeżeli można byłoby opisać ten film dwoma słowami to byłyby to:
Kathleen Kennedy
Prolog jest podobno jeszcze OK, ale potem już krzyczy co chwilę Kathleen Kennedy. Co w sumie od czasu The Force Awakens nie powinno dziwić.
Ale jeszcze bardziej przerażająco brzmi to co zobaczyłem na Twitterze, gdzie ktoś napisał, że zawsze uważałem YouTubera Doomcocka za trolla (sam go nie oglądam), ale jego doniesienia znalazły potwierdzenie w filmie. :/

W sumie też dziwne, że zdecydowali się na dwa tygodnie przed wejściem do kin, na tę premierę z pokazem dla prasy. Czyżby liczyli, że amerykański rynek i prasa będą bardziej przychylne od tej w Cannes?
Przy czym z tego co czytałem i słyszałem (niestety), to jeżeli można byłoby opisać ten film dwoma słowami to byłyby to:
Kathleen Kennedy
Prolog jest podobno jeszcze OK, ale potem już krzyczy co chwilę Kathleen Kennedy. Co w sumie od czasu The Force Awakens nie powinno dziwić.
Ale jeszcze bardziej przerażająco brzmi to co zobaczyłem na Twitterze, gdzie ktoś napisał, że zawsze uważałem YouTubera Doomcocka za trolla (sam go nie oglądam), ale jego doniesienia znalazły potwierdzenie w filmie. :/
Wow, długi ten film - 155 min 
Tyle Williamsa znów nie wydadzo na albumie…

Tyle Williamsa znów nie wydadzo na albumie…

#FUCKVINYL
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Wedlug części źródeł czas trwania to 142-144, sprawdzę jutro.
Nie wydadzą, ale to Williams decyduje, co zamieścić na plycie i zazwyczaj są to bardzo dobrze skrojone słuchowiska, mimo wielu braków. Pozastaje mieć nadzieję, że kiedyś wydadzą całość. Trzeba dbać o siebie, by tego doczekać.