BRIAN TYLER & BRETON VIVIAN - YELLOWSTONE (TV) (2018-2024)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: BRIAN TYLER & BRETON VIVIAN - YELLOWSTONE (TV)

#121 Post autor: Adam » sob lis 09, 2024 19:46 pm

Nie ogarniam Costnera i jego układów z Sheridanem i wytwórnią - na SkyShowtime wjechał właśnie nowy 4-odcinkowy serial dokumentalny (4 x 45 min) "Yellowstone: One Fifty", w którym Costner oprowadza osobiście po Montanie i zabytkach przyrody ubrany jak Dutton, plus jest narratorem we wszystkich innych sekundach gdy nie ma go na ekranie, gdy jest tylko przyroda. Film zrealizowano na 150-rocznicę powstania Parku, a Costner chodzi szlakami jego odkrywców i tych którzy wytyczali jego granice, bo zachowały się zrobione przez nich mapy, rysunki, obrazy i dzienniki.

Kevin Costner pokazuje swoim widzom majestatyczne piękno Parku Narodowego Yellowstone. Podczas prowadzonej przez niego osobiście wycieczki zobaczymy nie tylko jeden z największych przyrodniczych cudów świata, ale poznamy także jego historię.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
MichalP
Nominacja do odkrycia roku

#122 Post autor: MichalP » ndz lis 10, 2024 00:17 am

A co tu ogarniac. Kasy potrzebuje po tym jak przepuscil ja przy okazji swoich filmow. :wink: Albo zbiera na kolejna czesc i zakonczenie produkcji.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#123 Post autor: Adam » ndz lis 10, 2024 07:18 am

Kasa to mu akurat płynie - zrobił kilka dili z władzami stanu w tym na budowę studiów filmowych, gdzie już kręci się filmy, a on ma hajs z wynajmu. A wydatki na Horyzont skomentował ostatnio - tak dołożyłem trochę z własnych pieniędzy, sprzedałem pare posiadłości, bo nie potrzebowałem ich wszystkich.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#124 Post autor: Mystery » ndz lis 10, 2024 07:23 am

A Vol 2 jak nie było tak nie ma i ciekawe jak tam prace nad Vol 3. Pewnie mają zagwozdke, co zrobić z filmem za grube miliony, skoro pierwsza część tak słabo sprzedała się w kinach.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#125 Post autor: Adam » ndz lis 10, 2024 08:48 am

Wg THR w czerwcu ruszyły zdjęcia do trójki w Utah, a tutaj artykuł w lokalnych mediach o castingu na statystów - https://ksltv.com/642152/casting-call-f ... tra-spots/
Większe zdziwienie jest z dwójką, która jest gotowa i ciekawe czemu nie wpada na streaming.
Może Costner ma inne plany na nią teraz, albo czeka na lepszą ofertę finansową.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#126 Post autor: Adam » pn lis 11, 2024 20:54 pm

Ja się pytam po kiego ja płacę za SkyShowTime, skoro minęło już 12 godzin od premiery startu drugiej części ostatniego sezonu, a w Polsce dalej go nie można obejrzeć :?: :!:
Przecież to kpiny... I jeszcze ten tekst "więcej odcinków wkrótce". Czyli co, za miesiąc czy pół roku :?: :roll:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#127 Post autor: swordfish » pn lis 11, 2024 22:42 pm

W materiałach prasowych SkyShowtime PL podaje, że premiera s05e09 w dniu 14.11.24. Odcinki tradycyjnie cykane co tydzień. Odcinek obejrzany po 4 dniach od premiery amerykańskiej czy nawet po pół roku nie traci na wartości, jeśli jest dobry. Na pocieszenie dodam, że dla mnie całe uniwersum Yellowstone jest przede mną i jakoś żyję.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#128 Post autor: Adam » wt lis 12, 2024 09:30 am

Tym rozumowaniem po co płacić za legalne ? Płacisz, żeby mieć dostęp od razu. Oni mi łaski nie robią.
Jeśli dostępu nie ma, to ja sobie wejdę na zatokę do netu...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#129 Post autor: swordfish » wt lis 12, 2024 12:10 pm

U nas w sklepach w Polsce nie ma dostępnej Coca-Coli truskawkowej i malinowej, które są w Japonii. Pojadę do Japonii i ukradnę ze sklepu. Po co mam płacić producentowi, który ogranicza dostęp do swojego produktu w innych krajach?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#130 Post autor: Mystery » wt lis 12, 2024 12:24 pm

Adam pisze:
pn lis 11, 2024 20:54 pm
Ja się pytam po kiego ja płacę za SkyShowTime, skoro minęło już 12 godzin od premiery startu drugiej części ostatniego sezonu, a w Polsce dalej go nie można obejrzeć :?: :!:
Panie Areczku premierowe odcinki są dla Amerykańca. Dla pana Polaczka będą później. Nie pierwszy i nie ostatni raz kiedy ta platforma tnie w uja.
A problem jest taki, że kupiłem tą cole, ale dostawa jest za parę dni, a że jestem spragniony, to jestem zmuszony wziąć ją z innego źródła :P

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#131 Post autor: swordfish » wt lis 12, 2024 13:35 pm

I tak jest poprawa. 1. sezon miał oficjalną premierę w Polsce po 10 miesiąch od premiery amerykańskiej.
Są sytuacje w drugą stronę. Ile muszą czekać widzowie amerykańscy na premierę produkcji z Polski?

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#132 Post autor: Mystery » wt lis 12, 2024 14:03 pm

Nie wiem i w sumie mało mnie obchodzi na co i gdzie mieli by czekać Amerykanie, ale wiem, że każda szanująca się platforma daje premiery swoich największych hitów w tym samym czasie i nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieli mieć kolejny odcinek Pingwina (Max), Pierścieni (Prime), Squid Game (Netflix), Severance (Apple) czy Agaty (D+) nawet dzień później niż inni, a Yellowstone to największy hit SkyShowTime, a wręcz jedyny powód subskrypcji tej platformy. Sam chciałem sobie powrócić na 5 sezon, ale teraz czytam, że chyba nie warto.

Awatar użytkownika
swordfish
Zdobywca Oscara

#133 Post autor: swordfish » wt lis 12, 2024 14:27 pm

Netflix potrafi produkcje własne odblokować dla nas o północy na kilka godzin przed premierą w USA. I tak ktoś będzie narzekał, że na Antypodach już mają, a my musimy czekać.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#134 Post autor: Adam » wt lis 12, 2024 18:41 pm

Wszystko napisał Mystery - hitowe produkcje największych platform są jednocześnie na PL wg czasu USA wpuszczane. A Showtime jako jedyny sobie robi żarty, a przypominam że Yellowstone dotąd jest najbardziej oglądanym serialem w USA. Ten nowy sezon raczej już nie wykręci takich wyników o co Costner zadbał przez wiele miesięcy medialnych przepychanek :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#135 Post autor: Adam » śr lis 13, 2024 10:33 am

Muszę odszczekać swoje słowa o oglądalności :oops: :oops: Yellowstone jednak znów pobiło rekordy świata...

"Yellowstone" remains a ratings bonanza. The Season 5 Part 2 premiere, which marked the first episode without Kevin Costner, drew 16.4 million viewers.
That's the US series' biggest premiere night audience ever.

https://variety.com/2024/tv/news/yellow ... 236206561/
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ