BRIAN TYLER & BRETON VIVIAN - YELLOWSTONE (TV) (2018-2024)
Re: BRIAN TYLER & BRETON VIVIAN - YELLOWSTONE (TV)
Nie ogarniam Costnera i jego układów z Sheridanem i wytwórnią - na SkyShowtime wjechał właśnie nowy 4-odcinkowy serial dokumentalny (4 x 45 min) "Yellowstone: One Fifty", w którym Costner oprowadza osobiście po Montanie i zabytkach przyrody ubrany jak Dutton, plus jest narratorem we wszystkich innych sekundach gdy nie ma go na ekranie, gdy jest tylko przyroda. Film zrealizowano na 150-rocznicę powstania Parku, a Costner chodzi szlakami jego odkrywców i tych którzy wytyczali jego granice, bo zachowały się zrobione przez nich mapy, rysunki, obrazy i dzienniki.
Kevin Costner pokazuje swoim widzom majestatyczne piękno Parku Narodowego Yellowstone. Podczas prowadzonej przez niego osobiście wycieczki zobaczymy nie tylko jeden z największych przyrodniczych cudów świata, ale poznamy także jego historię.
Kevin Costner pokazuje swoim widzom majestatyczne piękno Parku Narodowego Yellowstone. Podczas prowadzonej przez niego osobiście wycieczki zobaczymy nie tylko jeden z największych przyrodniczych cudów świata, ale poznamy także jego historię.
#FUCKVINYL
- MichalP
- Nominacja do odkrycia roku
A co tu ogarniac. Kasy potrzebuje po tym jak przepuscil ja przy okazji swoich filmow.
Albo zbiera na kolejna czesc i zakonczenie produkcji.

Kasa to mu akurat płynie - zrobił kilka dili z władzami stanu w tym na budowę studiów filmowych, gdzie już kręci się filmy, a on ma hajs z wynajmu. A wydatki na Horyzont skomentował ostatnio - tak dołożyłem trochę z własnych pieniędzy, sprzedałem pare posiadłości, bo nie potrzebowałem ich wszystkich.
#FUCKVINYL
A Vol 2 jak nie było tak nie ma i ciekawe jak tam prace nad Vol 3. Pewnie mają zagwozdke, co zrobić z filmem za grube miliony, skoro pierwsza część tak słabo sprzedała się w kinach.
Wg THR w czerwcu ruszyły zdjęcia do trójki w Utah, a tutaj artykuł w lokalnych mediach o castingu na statystów - https://ksltv.com/642152/casting-call-f ... tra-spots/
Większe zdziwienie jest z dwójką, która jest gotowa i ciekawe czemu nie wpada na streaming.
Może Costner ma inne plany na nią teraz, albo czeka na lepszą ofertę finansową.
Większe zdziwienie jest z dwójką, która jest gotowa i ciekawe czemu nie wpada na streaming.
Może Costner ma inne plany na nią teraz, albo czeka na lepszą ofertę finansową.
#FUCKVINYL
Ja się pytam po kiego ja płacę za SkyShowTime, skoro minęło już 12 godzin od premiery startu drugiej części ostatniego sezonu, a w Polsce dalej go nie można obejrzeć
Przecież to kpiny... I jeszcze ten tekst "więcej odcinków wkrótce". Czyli co, za miesiąc czy pół roku

Przecież to kpiny... I jeszcze ten tekst "więcej odcinków wkrótce". Czyli co, za miesiąc czy pół roku

#FUCKVINYL
W materiałach prasowych SkyShowtime PL podaje, że premiera s05e09 w dniu 14.11.24. Odcinki tradycyjnie cykane co tydzień. Odcinek obejrzany po 4 dniach od premiery amerykańskiej czy nawet po pół roku nie traci na wartości, jeśli jest dobry. Na pocieszenie dodam, że dla mnie całe uniwersum Yellowstone jest przede mną i jakoś żyję.
Tym rozumowaniem po co płacić za legalne ? Płacisz, żeby mieć dostęp od razu. Oni mi łaski nie robią.
Jeśli dostępu nie ma, to ja sobie wejdę na zatokę do netu...
Jeśli dostępu nie ma, to ja sobie wejdę na zatokę do netu...
#FUCKVINYL
U nas w sklepach w Polsce nie ma dostępnej Coca-Coli truskawkowej i malinowej, które są w Japonii. Pojadę do Japonii i ukradnę ze sklepu. Po co mam płacić producentowi, który ogranicza dostęp do swojego produktu w innych krajach?
Panie Areczku premierowe odcinki są dla Amerykańca. Dla pana Polaczka będą później. Nie pierwszy i nie ostatni raz kiedy ta platforma tnie w uja.
A problem jest taki, że kupiłem tą cole, ale dostawa jest za parę dni, a że jestem spragniony, to jestem zmuszony wziąć ją z innego źródła

I tak jest poprawa. 1. sezon miał oficjalną premierę w Polsce po 10 miesiąch od premiery amerykańskiej.
Są sytuacje w drugą stronę. Ile muszą czekać widzowie amerykańscy na premierę produkcji z Polski?
Są sytuacje w drugą stronę. Ile muszą czekać widzowie amerykańscy na premierę produkcji z Polski?
Nie wiem i w sumie mało mnie obchodzi na co i gdzie mieli by czekać Amerykanie, ale wiem, że każda szanująca się platforma daje premiery swoich największych hitów w tym samym czasie i nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieli mieć kolejny odcinek Pingwina (Max), Pierścieni (Prime), Squid Game (Netflix), Severance (Apple) czy Agaty (D+) nawet dzień później niż inni, a Yellowstone to największy hit SkyShowTime, a wręcz jedyny powód subskrypcji tej platformy. Sam chciałem sobie powrócić na 5 sezon, ale teraz czytam, że chyba nie warto.
Netflix potrafi produkcje własne odblokować dla nas o północy na kilka godzin przed premierą w USA. I tak ktoś będzie narzekał, że na Antypodach już mają, a my musimy czekać.
Wszystko napisał Mystery - hitowe produkcje największych platform są jednocześnie na PL wg czasu USA wpuszczane. A Showtime jako jedyny sobie robi żarty, a przypominam że Yellowstone dotąd jest najbardziej oglądanym serialem w USA. Ten nowy sezon raczej już nie wykręci takich wyników o co Costner zadbał przez wiele miesięcy medialnych przepychanek 

#FUCKVINYL
Muszę odszczekać swoje słowa o oglądalności
Yellowstone jednak znów pobiło rekordy świata...
"Yellowstone" remains a ratings bonanza. The Season 5 Part 2 premiere, which marked the first episode without Kevin Costner, drew 16.4 million viewers.
That's the US series' biggest premiere night audience ever.
https://variety.com/2024/tv/news/yellow ... 236206561/

"Yellowstone" remains a ratings bonanza. The Season 5 Part 2 premiere, which marked the first episode without Kevin Costner, drew 16.4 million viewers.
That's the US series' biggest premiere night audience ever.
https://variety.com/2024/tv/news/yellow ... 236206561/
#FUCKVINYL