Hans Zimmer & RCP - Chappie (2015)
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer & RCP - Chappie (2015)
Czas, czego chciał reżyser... Wiele tu niewiadomych
Ja i tak najbardziej lubię The Black Sheep, które jest po prostu śliczne i często do tego kawałka wracam (no i do Illest Gangsta).

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tak szczerze mówiąc to Blomkamp nieszczególnie przykłada się do tego by jego filmy były wyraziste od strony muzycznej. Oczekuje pewnego rodzaju brzmienia, ewidentnie pasuje mu styl HZ/RCP i dlatego wziął Hansa, a nie żeby mu szukał muzycznej drogi. Niestety. Co nie zmienia faktu, że Hans & Friends mogli się nieco bardziej postarać w kwestii przynajmniej wyrazistości tematycznej.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Przecież The Black Sheep jest przewodnim tematem w filmie, wielokrotnie się pojawia i jest bardzo wyrazisty, trudno go nie zauważyć. A Illest Gangsta nigdzie, nawet podczas napisów nie ma.
o, tu bym uciąłKoper pisze:Tak szczerze mówiąc to Blomkamp nieszczególnie przykłada się do tego by jego filmy były wyraziste.

To co "leci" podczas tych różowych napisów, jakby je dziecko (pewnie Czapi) pisało?Templar pisze:Przecież The Black Sheep jest przewodnim tematem w filmie, wielokrotnie się pojawia i jest bardzo wyrazisty, trudno go nie zauważyć. A Illest Gangsta nigdzie, nawet podczas napisów nie ma.

Piosenka Die Antwoord - Enter the Ninja:Tomek pisze:To co "leci" podczas tych różowych napisów, jakby je dziecko (pewnie Czapi) pisało?
https://www.youtube.com/watch?v=cegdR0GiJl4
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Templar dobrze pisze i ja sam o tym wcześniej wspominałem, (gdzie mnie tradycyjnie zignorowana). A dokładnie kiedy pisałem, jaka to szkoda, że "We Own The Sky" zostało skrócone w filmie i zamiast fajnej muzyki na koniec mamy znowu Die Artwood.
Tak też tutaj akurat najmniej bym winił Zimmera i jego wesołą gromadę, a bardziej Blomkampa i Die Artwood.
Tak też tutaj akurat najmniej bym winił Zimmera i jego wesołą gromadę, a bardziej Blomkampa i Die Artwood.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Tak, tak, wiemy Die Antwoord to gangsterzy-dupki
Twoje typowe ideologiczno-uprzedzeniowe myślenie, w związku z tym, że akurat piosenki tego dua w samym filmie są bardziej charakterystyczne niż score Zimmera i do samej tematyki i charakteru filmu bardzo pasują.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Taaa... Tyle, że akurat filmy Blomkampa są bardzo charakterystyczne, czy pozostając przy użytym słowie - "wyraziste" i znać w nich styl reżysera.Mefisto pisze:o, tu bym uciąłKoper pisze:Tak szczerze mówiąc to Blomkamp nieszczególnie przykłada się do tego by jego filmy były wyraziste.
Pomijając, że nie wiem co niby w tym utworku jest takie wyraziste, to nie potrafię go połączyć z żadną sceną filmu.Templar pisze:Przecież The Black Sheep jest przewodnim tematem w filmie, wielokrotnie się pojawia i jest bardzo wyrazisty, trudno go nie zauważyć.
Wawrzek uznaje tylko filmy, w których bohaterowie są kryształowi i moralnie bez skazy.Tomek pisze:Tak, tak, wiemy Die Antwoord to gangsterzy-dupki![]()

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Gdyż właściwie każdy film opowiada o tym samym i w każdym pojawiają się slumsy?Koper pisze:Taaa... Tyle, że akurat filmy Blomkampa są bardzo charakterystyczne,

O już bez przesady lubię np. Batmana, który wszak jest Mrocznym Rycerze, który nie jest wszak bohaterem na jakie Gotham zasługuje, ale jakiego w danej chwili potrzebuje.Koper pisze:Wawrzek uznaje tylko filmy, w których bohaterowie są kryształowi i moralnie bez skazy.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
chociażbyWawrzyniec pisze:Gdyż właściwie każdy film opowiada o tym samym i w każdym pojawiają się slumsy?![]()
Proszę Cię, Batman w filmach Nolana to jest akurat tak niejednoznaczną i psychologicznie złożoną postacią jak nie przymierzając Christian Grey.Wawrzyniec pisze:O już bez przesady lubię np. Batmana, który wszak jest Mrocznym Rycerze, który nie jest wszak bohaterem na jakie Gotham zasługuje, ale jakiego w danej chwili potrzebuje.

ROTFLKoper pisze:chociażbyWawrzyniec pisze:Gdyż właściwie każdy film opowiada o tym samym i w każdym pojawiają się slumsy?![]()
ja mam w sumie inne słowo na coś takiego - zaczyna się też na ch

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
To gratuluję bogatego słownictwa i znajomości licznych synonimów.