HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
Przesłuchałem sobie ten materiał z sesji. Kompozycyjnie jajców nie urywa i tak samo dokładnie w filmie się sprawuje. W sumie album to taki sok wyciskany z bardzo wielu owoców męczącej i jałowej pracy Zimmera. Jest tam klimat i energia, której oryginalnemu materiałowi zdecydowanie brakuje. Niemniej ciekawe doświadczenie. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A tutaj niedorównujący Babuchowi gitarzysta aranżuje "TDKR":
http://www.youtube.com/watch?v=mQRmXf1q ... ure=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=mQRmXf1q ... ure=relmfu

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra complete przesłuchany.
Nie ukrywam był to mile spędzony czas ze świetną muzyką. Tym bardziej, że słuchając jej w takiej kolejności idealnie mogłem oczyma fantazji odtworzyć film. Tylko czy będę do tego complete'a wracał? Raczej nie. Po raz kolejny zostałem potwierdzony, że oficjalne wydanie TDKR jest bez zarzutów. Może co najwyżej dodałbym tam z 5-9 minut tego materiału co usłyszałem na complecie, jak chociażby zdecydowanie lepiej rozwinięte "Neccessary Evil" i tam jeszcze parę fragmentów. Ale jednak oficjalne wydanie dalej rządzi. Ten complete co najwyżej potwierdził mnie w tym co wiem od końca lipca, czyli jakże świetna i profesjonalna jest to muzyka filmowa.
Nie ukrywam był to mile spędzony czas ze świetną muzyką. Tym bardziej, że słuchając jej w takiej kolejności idealnie mogłem oczyma fantazji odtworzyć film. Tylko czy będę do tego complete'a wracał? Raczej nie. Po raz kolejny zostałem potwierdzony, że oficjalne wydanie TDKR jest bez zarzutów. Może co najwyżej dodałbym tam z 5-9 minut tego materiału co usłyszałem na complecie, jak chociażby zdecydowanie lepiej rozwinięte "Neccessary Evil" i tam jeszcze parę fragmentów. Ale jednak oficjalne wydanie dalej rządzi. Ten complete co najwyżej potwierdził mnie w tym co wiem od końca lipca, czyli jakże świetna i profesjonalna jest to muzyka filmowa.

eh, tego już nawet lolować nie warto....
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ech, wiedziałem, że tak będzie. I za to nie lubię complete score'ów, gdyż zawsze sprawiają, że czuje się potem pewien niedosyt z oryginalnego wydania jakie się podoba. I tak teraz trochę żałuję, że soundtrack do TDKR nie jest jednak o te 10 minut dłuższy.
Czy ktoś się coś orientuje, są przecieki jakieś wśród fanów HZ itp., czy podobnie jak przy "dwójce" są jakieś plany wydania Deluxe/Expanded/2-płytowca? Zastanawiam się nad zakupem, a ilość i jakosć tego materiału z itumes itd. spoza oficjałki karze mi się zastanowić i być może poczekać na coś ciekawszego w przyszłości na temat TDKR.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Hans w jakimś wywiadzie powiedział, że planuje komplety z całej trylogii.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie mam pojęcia, ale rzucił to w jakimś wywiadzie po TDKR. Nie dopytywałem, szczerze mówiąc.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Po co jak już materiały z sesji nagraniowej wyciekłyPaweł Stroiński pisze:Hans w jakimś wywiadzie powiedział, że planuje komplety z całej trylogii.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
żeby kasę trzepać 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
W sumie korzyść obopólna: producenci trzepią kasę, a fani trzepią co innego 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tomek pisze:Czy ktoś się coś orientuje, są przecieki jakieś wśród fanów HZ itp., czy podobnie jak przy "dwójce" są jakieś plany wydania Deluxe/Expanded/2-płytowca? Zastanawiam się nad zakupem, a ilość i jakosć tego materiału z itumes itd. spoza oficjałki karze mi się zastanowić i być może poczekać na coś ciekawszego w przyszłości na temat TDKR.

Ghostek pisze:Po co jak już materiały z sesji nagraniowej wyciekłyPaweł Stroiński pisze:Hans w jakimś wywiadzie powiedział, że planuje komplety z całej trylogii.
Oj i potem niektórzy w takie rzeczy uwierzą. A prawda jest chyba taka, że jeżeli chodzi o zarobki to akurat dochody ze sprzedanych płyt, to głównie idę do wydawców, a najwięcej kompozytorzy co jest logiczne zarabiają na skomponowaniu muzyki do filmu, a nie ze sprzedaży płyt.Koper pisze:żeby kasę trzepać
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No i zupełnie mnie pojebało

Jak dojdzie po szczegóły zapraszam do tego wątku
http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=2195

Jak dojdzie po szczegóły zapraszam do tego wątku

http://www.filmmusic.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=2195
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To nie pojebanie, to miłość do sztuki
Tylko jak zamierzasz to odtwarzać?