ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &
Oj, ja też widziałem ten kawałek. To jest niesamowite, że w każdym z czterech z filmów Yatesa jest inny operator (z wyjątkiem Insygniów, gdzie jest ten sam w obu częściach), a kolorystyka, nadmierna przejrzystość i bezpłciowość, "yatesowość" obrazu jest taka sama! Kompletny w tym brak magii. Nie umywa się to do estetyki filmu Cuaróna. Nie wiem, czy muzyka do klipu w lesie jest już ostateczna, ale mam nadzieję, że w całości będzie ok. Oczywiście ważniejsza niż scena w lesie jest scena na dziedzińcu i to tam oczekuję fajerwerków od Desplata.
Dobra, nie chce mi się po raz setny gdybać, co to będzie. Jeszcze miesiąc!
Dobra, nie chce mi się po raz setny gdybać, co to będzie. Jeszcze miesiąc!
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Mystery Man pisze:Normalnie plagiat roku![]()

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Jakby ktoś był ciekaw, to na FSM paru użytkowników zaczęło robić bardzo ciekawe analizy Deathly Hallows pod kątem tego, jak bardzo Desplat nawiązuje do Williamsa - jak się okazuje, takich detali niewidocznych na pierwszy rzut oka jest mnóstwo.
http://www.filmscoremonthly.com/board/p ... &archive=0 - ta strona (analiza Sky Battle) i następna.
http://www.filmscoremonthly.com/board/p ... &archive=0 - ta strona (analiza Sky Battle) i następna.
A piszą ile razy trzeba score Desplata przesłuchać, żeby je wyłapać? 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Hej, wypraszam sobieTomek pisze:No i jeszcze fanatykiem Williamsa

Oczywiście można szukać podobieństw względem budowy muzyki, wykorzystaniem orkiestry itd. Ale dla mnie jednak "Deathly Hallows" jeżeli chodzi o styl to brzmi jednak jak muzyka Desplata. A pewne nawiązania i próby brzmienia a la Williams to można i nawet Hooperowi przy "Order of Phoenix" przypisać. A, że efekt końcowy jest jaki jest to już inna kwestia.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Widocznie jesteś jeszcze za słabym fanatykiem Williamsa i za słabo znasz Pottery 
Tu nie chodzi raczej o budowę muzyki i wykorzystanie orkiestry ale przemycanie przez Desplata do muzyki jakichś mikromotywów Williamsa czy też jakichś koncepcji tematycznych.
Ale ogólnie z Twoją tezą się zgadzam - muzyka brzmi w 99% jak Desplat

Tu nie chodzi raczej o budowę muzyki i wykorzystanie orkiestry ale przemycanie przez Desplata do muzyki jakichś mikromotywów Williamsa czy też jakichś koncepcji tematycznych.
Ale ogólnie z Twoją tezą się zgadzam - muzyka brzmi w 99% jak Desplat

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie ja jestem w sumie takim fanatykiem Williamsa, że mając do wyboru trzy 100% płyty z muzyką Williamsa, a cztery soundtrackim z 7%, potem 8%, potem 4%, a potem 2% muzyki Williamsa, to wiadomo co wybieram 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Tracklista:
1. Lily's Theme 02:28
2. The Tunnel 01:09
3. Underworld 05:24
4. Gringotts 02:24
5. Dragon Flight 01:43
6. Neville 01:40
7. A New Headmaster 03:25
8. Panic Inside Hogwarts 01:53
9. Statues 02:22
10. The Grey Lady 05:51
11. In the Chamber of Secrets 01:37
12. Battlefield 02:13
13. The Diadem 03:08
14. Broomsticks and Fire 01:24
15. Courtyard Apocalypse 02:00
16. Snape's Demise 02:51
17. Severus and Lily 06:08
18. Harry's Sacrifice 01:57
19. The Resurrection Stone 04:32
20. Harry Surrenders 01:30
21. Procession 02:07
22. Neville the Hero 02:17
23. Showdown 03:37
24. Voldemort's End 02:44
25. A New Beginning 01:39
http://www.exlibris.ch/musik/cd/various ... 6979196827
1. Lily's Theme 02:28
2. The Tunnel 01:09
3. Underworld 05:24
4. Gringotts 02:24
5. Dragon Flight 01:43
6. Neville 01:40
7. A New Headmaster 03:25
8. Panic Inside Hogwarts 01:53
9. Statues 02:22
10. The Grey Lady 05:51
11. In the Chamber of Secrets 01:37
12. Battlefield 02:13
13. The Diadem 03:08
14. Broomsticks and Fire 01:24
15. Courtyard Apocalypse 02:00
16. Snape's Demise 02:51
17. Severus and Lily 06:08
18. Harry's Sacrifice 01:57
19. The Resurrection Stone 04:32
20. Harry Surrenders 01:30
21. Procession 02:07
22. Neville the Hero 02:17
23. Showdown 03:37
24. Voldemort's End 02:44
25. A New Beginning 01:39
http://www.exlibris.ch/musik/cd/various ... 6979196827
to ma być ta jakas wielka końcowa bitwa?Mystery Man pisze:24. Voldemort's End 02:44

cóż ostatnia szansa Desplata w tym roku na ucieczkę przed antymuzą.
Wawrzyniec stosik już zapalił

#FUCKVINYL
Nudny jesteś...
Jakaś tam "bitwa" może nie być zilustrowana muzyką. Nie wszędzie trzeba wpierniczać muzykę, by scena "działała".
Stosik... Może od razu laleczkę voodoo.

Jakaś tam "bitwa" może nie być zilustrowana muzyką. Nie wszędzie trzeba wpierniczać muzykę, by scena "działała".
Stosik... Może od razu laleczkę voodoo.
Ostatnio zmieniony śr cze 15, 2011 16:23 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To nie Ty o tym decydujesz.Adam pisze:cóż ostatnia szansa Desplata w tym roku na ucieczkę przed antymuzą.
I bardzo dobrze.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Dla Adama jak nie ma 10-minutowego łubudubu jak w cudownej Narnii Arnolda to muzę akcji od razu trzeba wyrzucić do kosza. 
Antymuza za porządne Largo Winch 2, dobre TToL, pewnie niezłego Pottera i jeszcze 3 inne projekty - witamy w świecie nagród imienia Adama K.
Dzisiaj najwyraźniej Adam ma jeden z tych swoich "dni", kiedy musi się wyładować na forum, więc stężenie złośliwości i epic faili wzrosło. Pewnie gorszy dzień w pracy albo cuś. Musimy przeczekać ten trolling.

Antymuza za porządne Largo Winch 2, dobre TToL, pewnie niezłego Pottera i jeszcze 3 inne projekty - witamy w świecie nagród imienia Adama K.

Dzisiaj najwyraźniej Adam ma jeden z tych swoich "dni", kiedy musi się wyładować na forum, więc stężenie złośliwości i epic faili wzrosło. Pewnie gorszy dzień w pracy albo cuś. Musimy przeczekać ten trolling.
Nie do końca, bo ma pecha i trafił dziś na mój zły dzień
Co jest najbardziej irytujące u Adama to to, że ten swój hipo-trolling wykrzykuje kompletnie z czystej złośliwości, chęci samego dopieczenia jakiemuś kompozytorowi (na razie są to Zimmer, Howard, Desplat - będą następni, pewnie Shore, Williams itp.) i udowodnienia (nie wiadomo komu czy czemu) jakichś 'skończeń' i 'faili' danego kompozytora. Najzabawniejsze, że tak jak piszesz, faktyczny materiał muzyczny na to obiektywnie (i to na przykład głosami wielu użytkowników tego forum) po prostu nie pozwala
Cóż, trolling w biały dzień 
No i ten kompleks antymuzy... Może Adam chce dołączyć do teamu fm.pl?

Co jest najbardziej irytujące u Adama to to, że ten swój hipo-trolling wykrzykuje kompletnie z czystej złośliwości, chęci samego dopieczenia jakiemuś kompozytorowi (na razie są to Zimmer, Howard, Desplat - będą następni, pewnie Shore, Williams itp.) i udowodnienia (nie wiadomo komu czy czemu) jakichś 'skończeń' i 'faili' danego kompozytora. Najzabawniejsze, że tak jak piszesz, faktyczny materiał muzyczny na to obiektywnie (i to na przykład głosami wielu użytkowników tego forum) po prostu nie pozwala

No i ten kompleks antymuzy... Może Adam chce dołączyć do teamu fm.pl?