Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
bladerunner

#1126 Post autor: bladerunner » pn sty 03, 2011 13:30 pm

Williamsa to każdy będzie chciał wydać, więc się nie przejmuj :)

Tylko na boga w graniach rozsądku a nie ~80 min

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1127 Post autor: Marek Łach » pn sty 03, 2011 13:33 pm

Ale ogólnie 2011 nie zapowiada się jakoś spektakularnie. Z mojej strony głównie interesuje mnie oczywiście Williams, poza tym naturalnie Desplat (+ dwa jego projekty nieobecne na liście: The Gardener i Largo Winch 2), Thomas Newman i zwłaszcza Marianelli. Ciekaw jestem też co Giacchino wymyśli do Aut, generalnie chciałbym jednak żeby odszedł trochę od SF i sensacji, na co się nie zanosi. Reszta jest mi jakoś obojętna, zwłaszcza filmy Powella i JNH.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1128 Post autor: Tomek » pn sty 03, 2011 13:34 pm

Wawrzyniec pisze:Mansell raczej nie komponuje do tego filmu.

"Raczej"? Jakieś info? :)
Wawrzyniec pisze:Oczywiście zgadzam się, że grudzień to będzie miazga o ile te dwa score'y Williamsa wyjdą. Aż rok czekania :roll:
A dlaczego miałby nie wyjść? :)
Marek Łach pisze:Ale ogólnie 2011 nie zapowiada się jakoś spektakularnie.

No nie zapowiada się bo i filmy się nie zapowiadają w żaden sposób spektakularnie (i ogólnie stan kina Hollywoodzkiego) :(
Marek Łach pisze:Z mojej strony głównie interesuje mnie oczywiście Williams, poza tym naturalnie Desplat (+ dwa jego projekty nieobecne na liście: The Gardener i Largo Winch 2),
Pisałem, że list jest ograniczona do amerykańskich premier :)

Powell i Howard idą raczej w ilość nie w jakość - to prawda :) Jednak z szacunku do obu na listę ich wpisałem :)
Ostatnio zmieniony pn sty 03, 2011 13:38 pm przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1129 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 03, 2011 13:37 pm

Tomek pisze:
Wawrzyniec pisze:Mansell raczej nie komponuje do tego filmu.

"Raczej"? Jakieś info? :)
A znalazłem info na takiej pewnej stronie, może ją kojarzysz. :wink:
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=i ... e=1&id=545
Tomek pisze:
Wawrzyniec pisze:Oczywiście zgadzam się, że grudzień to będzie miazga o ile te dwa score'y Williamsa wyjdą. Aż rok czekania :roll:
A dlaczego miałby nie wyjść? :)
Źle mnie zrozumieliście. Chodzi mi, że mam nadzieję, że oba wyjdą jeszcze w tym roku. A, że będą świetnie wydane to pewność. Płyty Williamsa zawsze miały świetną jakość i odpowiedni czas trwania.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#1130 Post autor: bladerunner » pn sty 03, 2011 13:39 pm

właśnie nie miały odpowiedniej długości przez co traciły i tracą :?

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1131 Post autor: Tomek » pn sty 03, 2011 13:46 pm

Wawrzyniec pisze:A znalazłem info na takiej pewnej stronie, może ją kojarzysz. :wink:
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=i ... e=1&id=545
Umknął mi ten news... No to trzeba wykreślić "Source Code" raczej z listy :P
Wawrzyniec pisze:Źle mnie zrozumieliście. Chodzi mi, że mam nadzieję, że oba wyjdą jeszcze w tym roku. A, że będą świetnie wydane to pewność. Płyty Williamsa zawsze miały świetną jakość i odpowiedni czas trwania.
A to ma jakieś większe znaczenie czy wyjdzie pod koniec roku czy na początku? ;) Przeważnie soundtracki do takich dużych produkcji wychodzą wcześniej od filmu więc spokojnie sobie tego w grudniu posłuchasz ;-)

Co do długości - tak, Williams ma zawsze optymalne czasy (i świetnie skonstruowane albumy) - 60-70 min.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1132 Post autor: Mystery » pn sty 03, 2011 13:47 pm

Sporo Giacchino, ale jak już skończył Lost to do takich widoków trzeba się będzie przyzwyczajać, przyjemnie zapowiada się jeszcze komedia "Monte Carlo" (znów szansa na francuskie klimaty) i dramat z rakiem w tle "Live with It" (Lostowa liryka mile widziany). Ze wszystkich jednak jego projektów liczę na tego Kapitana Amerykę, to było by niewątpliwie coś.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1133 Post autor: Tomek » pn sty 03, 2011 13:52 pm

Biorąc pod uwagę liczbę dużych projektów, przy których pracuje (szczególnie animacje, które wymagają chyba dużo więcej czasu dla kompozytora), podejrzewam, że coś może mu wypaść (szczególnie te mniejsze projekty) i jak to bywa, zastąpi go ktoś inny. To samo z Powellem - nie mam pojęcia jak on ogarnie te wszystkie animacje :)
Obrazek

bladerunner

#1134 Post autor: bladerunner » pn sty 03, 2011 13:53 pm

Tomek pisze:
Co do długości - tak, Williams ma zawsze optymalne czasy (i świetnie skonstruowane albumy) - .
to chyba jakieś kpiny? :?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1135 Post autor: Wawrzyniec » pn sty 03, 2011 13:55 pm

Bladu, bardzo Ciebie proszę zatrzymaj te swoje herezje na inny temat :wink: Williams ma zawsze świetne wydane płyty i basta :)

A co do Powella i Giacchino to jeszcze zobaczycie, że tego "Captain America" zilustruje Broughton. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1136 Post autor: Mystery » pn sty 03, 2011 14:00 pm

Tomek pisze:Biorąc pod uwagę liczbę dużych projektów, przy których pracuje (szczególnie animacje, które wymagają chyba dużo więcej czasu dla kompozytora), podejrzewam, że coś może mu wypaść (szczególnie te mniejsze projekty) i jak to bywa, zastąpi go ktoś inny. To samo z Powellem - nie mam pojęcia jak on ogarnie te wszystkie animacje :)
Cars 2 nagrywał chyba w grudniu, Star Tours też, obecnie rozpoczął też prace nad Johnem Carterem (2012). Arthur Christmas komponuje do spółki z innym kompozytorem, Monte Carlo, Super 8, MI:IV robi dla swoich ziomali więc wypaść raczej nie wypadnie, najwyżej coś dojdzie :)
Wawrzyniec pisze:A co do Powella i Giacchino to jeszcze zobaczycie, że tego "Captain America" zilustruje Broughton. :)
Chyba zorkiestruje :wink:
Ostatnio zmieniony pn sty 03, 2011 14:01 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.

bladerunner

#1137 Post autor: bladerunner » pn sty 03, 2011 14:00 pm

Wawrzyniec pisze:Bladu, bardzo Ciebie proszę zatrzymaj te swoje herezje na inny temat :wink: Williams ma zawsze świetne wydane płyty i basta :)
Sory , ale Williams nie jest zbyt słuchalny, a przez złe wydania często nużący i męczący ileż to płyt straciło na wartości choćby tak na szybko przyszedł mi do głowy Minority Report czy nawet Monachium? :wink:

a już o Potterach, które prawie każdy za średniactwo uważa nie wspomnę :D, choć gdyby je odpowiednio wydać również byłbym zachwycony.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#1138 Post autor: Marek Łach » pn sty 03, 2011 14:19 pm

Bladu opanuj się, wybrałeś dwa najcięższe muzycznie dokonania Williamsa od lat, napisane na potrzeby tak trudnego gatunku jak thriller, i na podstawie tego chcesz przekonywać, że Williams nie jest słuchalny? Mało który thriller w ogóle jest słuchalny w tym znaczeniu, i też mało który thriller ma tak bogatą muzykę jak Raport mniejszości. Angela's Ashes, Patriota, nowe SW, Więzień Azkabanu, Gejsza, AI... - mało to wspaniałych, długich albumów Williams wydał przez ostatnie kilkanaście lat?

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1139 Post autor: Tomek » pn sty 03, 2011 14:20 pm

Marek, przecież Bladu szuka prowokacji ;-) Nie dawaj mu satysfakcji...
Obrazek

bladerunner

#1140 Post autor: bladerunner » pn sty 03, 2011 14:27 pm

Tomek pisze:Marek, przecież Bladu szuka prowokacji ;-) Nie dawaj mu satysfakcji...
Jakiej prowokacji Rokita opamiętaj się :), ja nie mam 15 lat, żeby mnie takie zabawy bawiły ;)

ODPOWIEDZ