ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &
A w ogóle to czemu Voldemort ma tak zryty nos?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Bo Jego twarz ma przypominać pysk węża?.czoug pisze:A w ogóle to czemu Voldemort ma tak zryty nos?
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Okładka daje radę. Oby tylko zawartość tak nie nudziła jak album z poprzedniej części 

okładka zerżnięta żywcem z Zmniejszyłem Dzieciaki Hornera!
kolejny feil Olka a płyta jeszcze nie wyszła nawet 

#FUCKVINYL
Tia, akurat uwierzę, że Olek ma wpływ na to, jaka będzie okładka... Ostatnio zbyt łatwo ogłaszasz epic fail, kolego... 
Aczkolwiek porównanie z okładką Hornera jest ciekawe!
Z drugiej strony, biorąc pod uwagę, że większość plakatów opiera się na tych samych motywach, niniejszym ogłaszam tę zbieżność jako przypadkową 

Aczkolwiek porównanie z okładką Hornera jest ciekawe!

kompozytor ma zawsze coś wspólnego z okładką, bo dostaje do akceptacji finalny projekt graficzny. tak jest na całym świecie, no chyba że nie żyje, albo mu się nie chce, nie ma czasu sprawdzać i robi to za niego wtedy agent czy inny przydupashp_gof pisze:Tia, akurat uwierzę, że Olek ma wpływ na to, jaka będzie okładka...

Aczkolwiek porównanie z okładką Hornera jest ciekawe!Z drugiej strony, biorąc pod uwagę, że większość plakatów opiera się na tych samych motywach, niniejszym ogłaszam tę zbieżność jako przypadkową

#FUCKVINYL
Normalnie plagiat roku

nie chodzi im nic po nosie, ale reszta to samo 

#FUCKVINYL
Trudno, żeby Voldemortowi chodziło coś po nosie 

Tak to samo... jedyne podobieństwo jest takie, że Potter i Szalinski noszą okularyAdam Krysiński pisze:nie chodzi im nic po nosie, ale reszta to samo

Trudno, żeby Voldemortowi chodziło coś po nosie

Biorąc pod uwagę to, że w wieeeeeeeelu przypadkach okładką soundtracku jest po prostu plakat filmowy, to wpływ Desplata czy innych kompozytorów na tym polu jest wprost ogromny!Adam Krysiński pisze:kompozytor ma zawsze coś wspólnego z okładką, bo dostaje do akceptacji finalny projekt graficzny. tak jest na całym świecie, no chyba że nie żyje, albo mu się nie chce, nie ma czasu sprawdzać i robi to za niego wtedy agent czy inny przydupashp_gof pisze:Tia, akurat uwierzę, że Olek ma wpływ na to, jaka będzie okładka...ale przed pójściem do tłoczni i druku każda strona od płyty (autor, wydawca, producent, właściciel praw, firma itp) dostaje projekt do akceptacji lub uwag.

No, chyba że Desplat tworzy czynnie plakaty do wszystkich filmów, do których komponuje muzykę, to przepraszam i zwracam honor

A tak na serio, wielkiego wyboru to on nie ma. Myślę, że nie zaakceptowałby tylko okładki, na której byłaby wielka kupa i jego nazwisko. A tak to przyjmuje wszystko jak leci

A co my innego właśnie robimy? 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to ja zapodam sobie takiego posta w stylu Adama:
P.S. Widziałem pewien urywek z filmu. Będzie bardzo yatesowato, czy niemagicznie i bezpłciowo, niestety

P.S. Widziałem pewien urywek z filmu. Będzie bardzo yatesowato, czy niemagicznie i bezpłciowo, niestety

#WinaHansa #IStandByDaenerys