ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &

#1096 Post autor: hp_gof » śr maja 04, 2011 11:18 am

No, moi drodzy, jest chór w "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" wg informacji na facebooku od London Symphony Orchestra :) A konkretnie będą to London Voices. Pytanie: w jakiej ilości? W końcu w pierwszej części też pojawił się ten sam chór, ale nie było efektu Władcy Pierścieni, na który chyba czekamy...

Czyjeś pytanie:
"I just want you to ask one more question: There is a chorus in part 2 of Harry Potter and the Deathly Hallows ?"
London Symphony Orchestra:
"Indeed there is! The esteemed London Voices. Wonderful."

PS. No niestety, więcej szczegółów nie chcą zdradzić... Więc nie wiadomo, czy chór będzie wymiatał w scenach akcji czy będzie tylko użyty w delikatnych emocjonalnych momentach, jak w części 1 :P W każdym razie będą nagrywać score jeszcze przez tydzień :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1097 Post autor: Adam » śr maja 04, 2011 11:43 am

e tam, takie opowiastki o niczym :roll: równie dobrze mogło paśc pytanie czy będą smyczki w scorze i oni by odpisali że będą i są piękne :P
#FUCKVINYL

hp_gof

#1098 Post autor: hp_gof » śr maja 04, 2011 12:55 pm

Oj tam, oj tam. Jakieś tam informacje udało się wyciągnąć :D Chociaż zgadzam się, że wiele to my nie wiemy w dalszym ciągu :P

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#1099 Post autor: Mystery » śr maja 04, 2011 12:59 pm

Po co w ogóle chór? Takiego jak we Władcy to na pewno nie ma się co spodziewać, zapewne będzie taki jak w Part I czyli dopieszczający liryczne granie.

bladerunner

#1100 Post autor: bladerunner » śr maja 04, 2011 13:02 pm

Mystery Man pisze:Po co w ogóle chór? Takiego jak we Władcy to na pewno nie ma się co spodziewać, zapewne będzie taki jak w Part I czyli dopieszczający liryczne granie.

E jedynka była takim wprowadzeniem to i chór był pewnie delikatniejszy, ja liczę na jakieś mega mocne pieprznięcie, z użyciem takiego chórzenia, które mnie sponiewiera jak jak Whisky które kosztuje tyle co płyta, która będzie wydana przez Sony :P .
Oj postarać się musi Desplat, żebym zrezygnował z tej pieszej przyjemności :) .

hp_gof

#1101 Post autor: hp_gof » śr maja 04, 2011 13:13 pm

Jak pójdziesz do Media Markt to zapłacisz za płytę taniej niż za Whisky. Chociaż szczerze mówiąc, ja w lipcu nie rezygnuję z żadnej z tych dwóch przyjemności :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1102 Post autor: Wawrzyniec » śr maja 04, 2011 16:55 pm

Z tym chórem to Adam może mieć rację, gdyż teoretycznie to w każdej części był wykorzystany chór. Pytanie tylko jak on zostanie wykorzystany. W sumie "Hedwige's Theme" w wersji na chór mogłoby brzmieć pysznie :)
Pewnie podczas bitwy sporo go usłyszymy... Znaczy się mam nadzieję, że go usłyszymy podczas seansu, gdyż Yatesem i jego gustem muzycznym to różnie bywa :) W sumie wcale się nie zdziwię, jak podczas wielu scen, w tym decydującej walki w ogóle nie usłyszymy muzyki.
W "Zakonie Feniksa" już mieliśmy taką sytuację.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#1103 Post autor: hp_gof » śr maja 11, 2011 20:22 pm

Muzyka nagrana. Amen. Po wszystkim. Teraz już tylko możemy czekać na płytę i modlić się o dobry mix w filmie!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1104 Post autor: Adam » czw maja 26, 2011 12:49 pm

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1105 Post autor: Wawrzyniec » czw maja 26, 2011 16:28 pm

Okładka na razie szału nie robi, ale i tak lepsza od tej do "Księcia Półkrwi". :wink:

hp_gof

#1106 Post autor: hp_gof » ndz maja 29, 2011 18:27 pm

A jednak coś jeszcze nagrywali. Ale już definitywnie skończyli.
Conrad Pope:
"Just finished recording with Alexandre Desplat and the London Symphony Orchestra the last of the Harry Potter scores at Abbey Road. It's been over 10 years since I worked with John Neufeld on John Williams' trailer for the first film. Five films (for me at least) and hundreds of thousands of notes later, it's finally over. Hard to grasp. Back to Los Angeles soon."

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1107 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 05, 2011 15:09 pm

Zajrzałem na oficjalną stronę filmu i jak na razie nie ma żadnej muzyki w tle. A nie ukrywam, że jest nawet wyczekiwany przeze mnie score i bardzo jestem go ciekaw. Szczególnie po nawet zachęcającym zwiastunie, liczę na zdecydowanie lepszą muzykę niż do pierwszej części "Insygniów Śmierci". Wszystko wskazuje, że w filmie będzie sporo akcji i ogólnie sporo się działo, a to oznacza, że nawet chyba David Yates, który obserwując lubi ograniczać rolę muzyki do minimum, raczej nie zdecyduje się wyciszyć action-score. Trochę bardziej boję się spokojnych fragmentów, przejmujących momentów itd. gdzie niestety możemy otrzymać jakieś plumkadełko, albo po prostu ciszę.
I oczywiście najważniejsze pytanie brzmi: Czy usłyszymy "Hedwige's Theme", a jak tak to czy będzie to więcej niż dwie nutki z tej kompozycji? O szerszym wykorzystaniu tematów Williamsa nie ma co raczej marzyć :roll:

Ale wiecie co w sumie i tak się już jakoś pogodziłem, że Williams nie pisze do finałowych części :)

hp_gof

#1108 Post autor: hp_gof » ndz cze 05, 2011 17:29 pm

Wawrzyniec pisze:Ale wiecie co w sumie i tak się już jakoś pogodziłem, że Williams nie pisze do finałowych części :)
Wow. Szok...

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1109 Post autor: Adam » ndz cze 05, 2011 17:29 pm

:mrgreen:
#FUCKVINYL

hp_gof

#1110 Post autor: hp_gof » śr cze 08, 2011 13:39 pm

No nareszcie! Kolejna zajebista okładka :D